Pinus mugo 'Mops'

Pinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pinus mugo 'Mops' is een compacte dwergvorm van de bergden met een bolvormige groeiwijze. De naalden zijn donkergroen en kort, waardoor de plant een dicht en vol uiterlijk heeft. De 'Mops' groeit langzaam en wordt uiteindelijk ongeveer 1 meter hoog en breed. Het is een winterharde en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zowel volle zon als halfschaduw. Door zijn compacte formaat en langzame groei is de Pinus mugo 'Mops' zeer geschikt voor kleine tuinen, rotstuinen en plantenbakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn naalden het hele jaar door. Het is een winterharde tuinplant die zijn groene kleur behoudt, zelfs in koudere seizoenen.

  De plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -25 graden Celsius verdragen. Het is een sterke en robuuste plant die goed bestand is tegen koude en vorst. Perfect voor in de tuin in koude klimaten.

  Pinus mugo 'Mops' is een gemakkelijk te onderhouden plant. Deze plant vereist weinig speciale zorg en gedijt goed in de meeste tuinomgevingen. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om deze plant gezond te houden.

  Pinus mugo 'Mops' heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor de wortels om zich te verspreiden. Een plek met voldoende zonlicht en goede drainage is ideaal voor deze plant.

  De Pinus mugo 'Mops' groeit goed in de schaduw. Het is een sterke en winterharde tuinplant die weinig zonlicht nodig heeft om goed te gedijen. Zorg er wel voor dat de grond goed doorlatend is.

  De plant heeft wekelijks water nodig. Houd de grond vochtig maar niet te drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voor het bewateren.

  Ja, de plant heeft kleine bloemen met stuifmeel en nectar die vlinders en bijen kunnen aantrekken. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Pinus mugo 'Mops' is een goede plant voor biodiversiteit omdat het een bron van voedsel en beschutting biedt voor vogels en insecten. De plant zorgt voor een divers ecosysteem in de tuin en draagt bij aan de gezondheid van de lokale flora en fauna. Het biedt een duurzame en natuurlijke omgeving voor verschillende diersoorten.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is. Over het algemeen is de plant goed bestand tegen zonlicht.

  Nee, de naalden en kegels van de plant zijn niet eetbaar voor mensen. Het is geen voedselbron voor consumptie. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant.

  Ja, naaldbomen in het algemeen zijn geluidsdempend vanwege hun dichte takken en naalden die geluidsgolven absorberen. Dit geldt ook voor de Pinus mugo 'Mops' vanwege zijn naaldachtige bladeren die kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig dood hout te verwijderen door middel van snoeien. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar of in de zomer. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te minimaliseren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De bodem moet goed doorlatend en vochthoudend zijn om optimaal te groeien. Een licht zure bodem is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem goed voedingsrijk is en regelmatig bemest wordt.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge grond en zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant. Het is geschikt voor zowel een border als een rotstuin.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door mulch rond de basis aan te brengen en de plant af te dekken met vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen koude temperaturen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is zeer winterhard. Snoeien is niet nodig, tenzij om de vorm te behouden. Zorg voor een goed doorlatende grond en voldoende zonlicht.

  Voor een goede groei en gezondheid heeft de plant regelmatig bemesting nodig. Gebruik een speciale meststof voor naaldbomen in het voorjaar. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de grondtemperatuur te reguleren. Gebruik organische materialen zoals boomschors of compost. Breng de mulch aan met een dikte van 5-10 cm, maar laat de stam van de plant vrij van mulch om verstikking te voorkomen.

  De Pinus mugo 'Mops' gedijt het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld tuinturf of zwavel. Zure grond zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, zou regelmatige inspectie van de naalden en bladeren kunnen helpen om eventuele plagen zoals spintmijten te identificeren. Het gebruik van een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel kan ook effectief zijn om ongedierte te verwijderen. Het handmatig verwijderen van aangetaste delen van de plant kan ook helpen bij het voorkomen van verdere verspreiding van plagen.

 • Omschrijving

  De Pinus mugo 'Mops' is een compacte dwergvorm van de bergden met een bolvormige groeiwijze. De naalden zijn donkergroen en kort, waardoor de plant een dicht en vol uiterlijk heeft. De 'Mops' groeit langzaam en wordt uiteindelijk ongeveer 1 meter hoog en breed. Het is een winterharde en makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zowel volle zon als halfschaduw. Door zijn compacte formaat en langzame groei is de Pinus mugo 'Mops' zeer geschikt voor kleine tuinen, rotstuinen en plantenbakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.