Pinus mugo var. pumilio

Pinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pinus mugo var. pumilio er en dværgform af bjergfyr med en kompakt vækstform. Nålene på denne plante er mørkegrønne og danner tætte bundter på grenene. Planten kan blive op til cirka 1 meter høj og vokser langsomt. Pinus mugo var. pumilio er hårdfør og trives godt på solrige til let skyggede steder med veldrænet jord. Det er en dekorativ plante, der kan bruges i stenbede, bede og som bunddække.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante beholder sine grønne nåle hele året rundt. Den er derfor stedsegrøn og giver farve i haven, selv om vinteren.

  Denne plante er meget vinterhård og kan tåle temperaturer ned til -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt om vinteren for at undgå skade. Denne plante er velegnet til de fleste haver i Holland og Belgien.

  Ja, denne plante er generelt ret nem at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt i både sol og halvskygge. Regelmæssig beskæring fremmer væksten og hjælper med at bevare formen.

  Pinus mugo var. pumilio har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig ordentligt. Det anbefales at plante den et sted, hvor den har tilstrækkelig plads til at vokse og udvide sig. Tag hensyn til plantens endelige størrelse og give den tilstrækkelig plads til at udvikle sig.

  Nej, denne plante vokser bedst i et solrigt miljø med tilstrækkelig lys. I skyggen vil plantens vækst blive hæmmet, og den kan miste sin karakteristiske form og farve. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  De Pinus mugo var. pumilio kræver lidt vand og skal have godt drænet jord. Det er tilstrækkeligt at vande planten en gang om ugen. For meget vand kan føre til rodrot, så sørg for at kontrollere, om jorden føles tør, inden du vander.

  Ja, denne plante tiltrækker ikke sommerfugle og bier. Den bruges primært som en dekorativ plante i haven på grund af sin smukke form og stedsegrønne blade.

  Ja, Pinus mugo var. pumilio bidrager til biodiversiteten ved at give levested til forskellige dyrearter. Planten giver skygge og beskyttelse til små dyr og insekter. Nåletræerne tiltrækker også forskellige fuglearter.

  Pinus mugo var. pumilio blomstrer i april og maj måneder. Blomstringen varer normalt ca. 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er en robust og vinterhårdfør plante, der er godt beskyttet mod skarpt sollys. Sørg dog for tilstrækkelig fugt og næring i tørre perioder.

  Nej, nålene og koglerne fra denne plante er ikke spiselige. Det er vigtigt kun at indtage spiselige planter, og i dette tilfælde er det ikke sikkert. Det er ikke en fødevareplante.

  Ja, denne plante har nåleformede blade, der kan dæmpe lyd. Det tætte bladebeklædning absorberer lydbølger og reducerer dermed lydniveauet i omgivelserne. Det kan derfor være et godt valg til at skabe en stille og rolig have.

 • Beskæring af denne plante er normalt ikke nødvendig, da den naturligt vokser kompakt og lavt. Hvis der alligevel skal beskæres, bør det bedst gøres om foråret for at bevare plantens form og størrelse. Fjern eventuelle døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed.

  Pinus mugo var. pumilio har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv vand ved plantens basis og undgå at sprøjte på bladene.

  For haveplanter er det vigtigt at sørge for god drænet pottemuld. En blanding af tørv, sand og kompost kan hjælpe med at skabe det rette miljø for sund vækst. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd.

  Planten trives bedst i veldrænet jord med en lav surhedsgrad. En frugtbar jord med tilstrækkelige næringsstoffer vil fremme plantens vækst og sundhed. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at forhindre rodrot.

  Pinus mugo var. pumilio trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Denne plante kan godt klare kulde og tørre forhold og er velegnet til haven. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads til planten, så den kan udvikle sig godt.

  Om vinteren kan det være nyttigt at beskytte planten mod frost ved at lægge et lag muld omkring rødderne. I tilfælde af hård frost anbefales det at dække planten med et specielt vinterdække. Sørg dog for, at planten stadig får tilstrækkeligt med lys og luft.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og er generelt meget vinterhård. Det er vigtigt at støtte planten godt under væksten og lejlighedsvis beskære for at bevare formen. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Haveplanter som disse har generelt ikke brug for ekstra gødning, fordi de naturligt trives godt i haven. Hvis planten ser svag ud eller vokser langsomt, kan en let gødning med organiske gødninger om foråret være nyttig. Det er vigtigt at følge instruktionerne på emballagen af gødning for at undgå overgødning.

  Mulch er godt for planten, fordi det holder jorden fugtig, undertrykker ukrudt og tilføjer næringsstoffer til jorden. Brug organisk materiale som kompost, barkflis eller blade som mulch. Påfør et lag mulch på ca. 5-10 cm rundt om plantens base, men sørg for ikke at dække stammen.

  Pinus mugo var. pumilio trives bedst i en sur jord. En pH-værdi mellem 4,5 og 6,5 er ideel for denne planteart. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Der er forskellige metoder til at bekæmpe skadedyr på havenplanter, såsom naturlige fjender som mariehøns, brugen af sæbevand til at fjerne bladlus og regelmæssig kontrol af planten for tegn på skadedyr. Det er vigtigt at handle hurtigt for at undgå yderligere skade på planten. Det er også en god idé at få råd hos et havecenter eller en gartner for den bedste tilgang.

 • Beskrivelse

  Pinus mugo var. pumilio er en dværgform af bjergfyr med en kompakt vækstform. Nålene på denne plante er mørkegrønne og danner tætte bundter på grenene. Planten kan blive op til cirka 1 meter høj og vokser langsomt. Pinus mugo var. pumilio er hårdfør og trives godt på solrige til let skyggede steder med veldrænet jord. Det er en dekorativ plante, der kan bruges i stenbede, bede og som bunddække.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.