Pinus parviflora

Pinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pinus parviflora, ook bekend als de Japanse witte den, is een langzaam groeiende naaldboom met een piramidale vorm en met recht omhoog staande takken. De naalden van deze den zijn blauwachtig groen en groeien in bundels van vijf. Het is een sierlijke boom die goed gedijt in zonnige locaties en goed doorlatende grond. Pinus parviflora produceert kleine, ovale kegels die aan het eind van de takken hangen en heeft een rustgevende uitstraling in tuinen en parken. Deze boom kan tot wel 20 meter hoog worden en is geliefd om zijn elegante verschijning en winterhardheid.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn naalden gedurende het hele jaar. Het is een winterharde tuinplant die ook in de winter zijn groene bladeren behoudt.

  Pinus parviflora is zeer winterhard en kan temperaturen tot -30 graden Celsius verdragen. Het is een robuuste plant die goed bestand is tegen koude weersomstandigheden. Het is daarom een ideale keuze voor tuinen in koudere klimaten.

  Ja, de plant vereist weinig onderhoud en is over het algemeen eenvoudig te verzorgen. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien en water geven is voldoende voor een gezonde groei.

  Voor deze tuinplanten is het aan te raden om voldoende ruimte te voorzien tussen de individuele exemplaren. Ze hebben de ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat ze ten minste enkele meters uit elkaar staan, afhankelijk van de grootte van de planten en de specifieke vereisten.

  Pinus parviflora groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in lichte schaduw. Het is echter belangrijk om te zorgen voor voldoende licht om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen. Over het algemeen verdraagt de plant geen diepe schaduw.

  Pinus parviflora heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. In de zomerperiode kan het nodig zijn om vaker water te geven dan in de winter.

  Ja, deze plant trekt vlinders aan door de nectar in de bloemen. Daarnaast worden de bloemen ook bezocht door bijen, die zorgen voor bestuiving. Het is dus een aantrekkelijke plant voor zowel vlinders als bijen in de tuin.

  Ja, Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door hun diverse vormen en kleuren, het aantrekken van insecten en bijen, en het creëren van een groenere omgeving voor verschillende dieren.

  De plant bloeit in de maanden april tot mei en de bloeiperiode duurt meestal ongeveer 3 tot 4 weken.

  De Pinus parviflora kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige omgeving. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral op warme dagen.

  Nee, de plant is niet eetbaar voor mensen. Het wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft de potentie om geluid te dempen door geluidsgolven op te vangen en te absorberen. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Het effect is echter afhankelijk van factoren zoals de grootte van de plant en de dichtheid van de bladeren.

 • Deze plant moet regelmatig worden gesnoeid om de vorm en grootte te behouden. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar. Vermijd te veel snoeien in de zomer, dit kan de plant beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplant Pinus parviflora heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Deze potgrond moet vochtig blijven, maar niet te nat zijn. Een mix van universele potgrond met grof zand of grind is ideaal voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een licht zure tot neutrale pH. Een humusrijke bodem is gunstig voor een gezonde groei. Vermijd te natte of te droge grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  Voor de winterbescherming van deze plant is het aan te raden om een dikke laag mulch rond de wortels aan te brengen en de plant af te schermen tegen sterke wind. De plant kan ook baat hebben bij bescherming met een winterhoes of -doek tijdens extreme kou. Zorg ervoor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst intreedt.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best in goed doorlatende, vochtige grond. Het is belangrijk om regelmatig onkruid te verwijderen en de plant te voorzien van voldoende water tijdens droge periodes. Snoeien kan nodig zijn om de vorm te behouden en dood hout te verwijderen.

  Voor deze plant is het belangrijk om in het voorjaar en vroege zomer een speciale meststof voor naaldhoutbomen te gebruiken. Gebruik een mengsel dat rijk is aan stikstof en fosfor, wat de groei en ontwikkeling van de plant zal ondersteunen. Vermijd het gebruik van meststoffen die te veel kalium bevatten, omdat dit de gezondheid van de plant kan schaden.

  Mulch is een organisch materiaal zoals boomschors, bladeren of compost dat wordt aangebracht rond de basis van tuinplanten. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen, voorkomt vochtverlies en onderdrukt onkruidgroei. Het kan jaarlijks worden aangebracht voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Pinus parviflora prefereert een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,0 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot problemen met de groei en gezondheid van de plant.

  Ongediertebestrijding kan nodig zijn bij deze plant om schade door bijvoorbeeld bladluizen, spintmijten of kevers te voorkomen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen kunnen helpen bij de bestrijding van deze plagen. Het regelmatig controleren van de plant en het handmatig verwijderen van ongedierte kan ook een effectieve maatregel zijn.

 • Omschrijving

  Pinus parviflora, ook bekend als de Japanse witte den, is een langzaam groeiende naaldboom met een piramidale vorm en met recht omhoog staande takken. De naalden van deze den zijn blauwachtig groen en groeien in bundels van vijf. Het is een sierlijke boom die goed gedijt in zonnige locaties en goed doorlatende grond. Pinus parviflora produceert kleine, ovale kegels die aan het eind van de takken hangen en heeft een rustgevende uitstraling in tuinen en parken. Deze boom kan tot wel 20 meter hoog worden en is geliefd om zijn elegante verschijning en winterhardheid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.