Pinus parviflora 'Negishi'

Pinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pinus parviflora 'Negishi' is een kleine, langzaam groeiende dwergvorm van de Japanse witte den met een compacte en bolvormige groeiwijze. De naalden zijn zilverblauw van kleur en staan in bundels op de takken. Deze cultivar heeft een decoratieve uitstraling en is geschikt voor kleinere tuinen of als accentplant in rotstuinen. De 'Negishi' gedijt goed in goed doorlatende, zanderige grond en heeft weinig onderhoud nodig. Deze Pinus soort is winterhard en blijft het hele jaar door groen, waardoor hij zorgt voor een blijvende structuur in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pinus parviflora 'Negishi' is groenblijvend en behoudt zijn naalden gedurende het hele jaar. Het is een mooie aanvulling op de tuin, vooral tijdens de wintermaanden. Deze plant zorgt voor structuur en kleur, zelfs wanneer andere planten hun bladeren verliezen.

  Pinus parviflora 'Negishi' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is een sterke en winterharde tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goed doorlatende grond. Daarnaast is het aan te raden om de plant af en toe te snoeien om een mooie vorm te behouden.

  Pinus parviflora 'Negishi' heeft ruimte nodig om zijn karakteristieke spreidende vorm te ontwikkelen. Houd rekening met een diameter van minstens 4 meter voor optimale groei en uitstraling in de tuin. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant zodat hij voldoende licht en lucht krijgt.

  Pinus parviflora 'Negishi' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in halfschaduw. De plant zal echter minder snel groeien en minder bloemen produceren in de schaduw. Zorg daarom voor voldoende zonlicht voor optimale groei.

  De Pinus parviflora 'Negishi' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Pinus parviflora 'Negishi' is niet vlinder- en bijenlokkend. De plant heeft geen bloemen die nectar produceren om deze insecten aan te trekken. Het is voornamelijk een decoratieve naaldboom voor in de tuin.

  Ja, deze plant draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van insecten en vogels. De naalden bieden ook schuilplaatsen voor kleine dieren. Het is dus een waardevolle toevoeging aan de tuin voor biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van mei tot juni en de bloei duurt ongeveer 2 weken.

  Deze plant kan zeker goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is geen voedselgewas en kan schadelijk zijn bij consumptie. Let altijd op bij het plukken en eten van wilde planten.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap geluid te dempen dankzij zijn dichte bladerdek. Het kan helpen om het geluid van bijvoorbeeld verkeer of buren te verminderen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor extra rust en privacy.

 • De Pinus parviflora 'Negishi' kan gesnoeid worden om de vorm te behouden en om dode of beschadigde takken te verwijderen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of in de zomer, en gebruik scherpe snoeischaren om schade aan de takken te minimaliseren. Het is belangrijk om niet te veel weg te snoeien, omdat dit de groei en gezondheid van de plant kan beïnvloeden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, zonder dat de wortels in het water staan. Geef water bij de wortels en vermijd het natmaken van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, zure potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om jaarlijks de potgrond te vervangen voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een lichtzure tot neutrale pH. Zorg voor een bodemrijk aan organisch materiaal en vermijd zware kleigrond. Een goede bodemkwaliteit bevordert de groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Zorg voor winterbescherming door de wortels van de plant te bedekken met een laag mulch. Bescherm de plant tegen koude wind door een windscherm te plaatsen. Vermijd het gebruik van kunstmest tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Tuinplanten zoals deze hebben vaak behoefte aan een specifieke bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Een algemene meststof voor coniferen kan geschikt zijn. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en niet te veel meststof te geven om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch is belangrijk voor tuinplanten omdat het helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, het onderdrukken van onkruid en het verbeteren van de bodemstructuur. Het aanbrengen van mulch rond de plant kan helpen om de wortels te beschermen en de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De Pinus parviflora 'Negishi' gedijt het beste in zure bodemomstandigheden. Het is belangrijk om te zorgen voor een pH-waarde tussen 5,0 en 6,0 voor een optimale groei. Zure bodems helpen de plant om voedingsstoffen beter op te nemen en gezond te blijven.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, spintmijten en kevers. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet. Voorkom overmatig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen om schade aan de plant en het ecosysteem te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pinus parviflora 'Negishi' is een kleine, langzaam groeiende dwergvorm van de Japanse witte den met een compacte en bolvormige groeiwijze. De naalden zijn zilverblauw van kleur en staan in bundels op de takken. Deze cultivar heeft een decoratieve uitstraling en is geschikt voor kleinere tuinen of als accentplant in rotstuinen. De 'Negishi' gedijt goed in goed doorlatende, zanderige grond en heeft weinig onderhoud nodig. Deze Pinus soort is winterhard en blijft het hele jaar door groen, waardoor hij zorgt voor een blijvende structuur in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.