Pinus strobus 'Minima'

Pinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pinus strobus 'Minima' is een dwergvariëteit van de Weymouthden met een compacte groeiwijze en langzame groei. Deze conifeer heeft zachte, lichtgroene naalden die in trosjes bij elkaar groeien en een aangename geur verspreiden. De plant kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 1 tot 1,5 meter. Door zijn geringe omvang en langzame groei is Pinus strobus 'Minima' geschikt voor kleine tuinen of als blikvanger in rotstuinen. Deze sierlijke naaldboom gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pinus strobus 'Minima' is groenblijvend en behoudt zijn naalden gedurende het hele jaar, wat betekent dat de plant zelfs in de winter zijn groene kleur behoudt.

  Pinus strobus 'Minima' is winterhard tot ongeveer -30 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor ons klimaat. Het is belangrijk om de plant wel goed te beschermen bij extreme vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende voor het behoud van deze plant.

  De Pinus strobus 'Minima' heeft ruimte nodig om te groeien, aangezien hij uitgroeit tot een kleine boom. Zorg voor voldoende ruimte om de plant te laten ontwikkelen en uit te groeien. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten ervan.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder goed gedijen. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de Pinus strobus 'Minima' is niet vlinder- en bijenlokkend. De plant heeft geen bloemen die insecten aantrekken. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant vanwege zijn compacte groeiwijze.

  Pinus strobus 'Minima' draagt bij aan biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren. Ook zorgt deze plant voor een diversiteit aan insecten die weer dienen als voedsel voor andere dieren. Door het aanplanten van deze plant kan de biodiversiteit in de tuin vergroot worden.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 weken.

  Ja, de Pinus strobus 'Minima' kan goed tegen de volle zon. Deze plant is geschikt voor een zonnige standplaats in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te gedijen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren. Het is vooral bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Pinus strobus 'Minima' heeft naalden en een dichte structuur die geluid kan absorberen en dempen. Het kan dus enige geluidsdempende eigenschappen hebben. Het is echter niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping.

 • Het snoeien van deze plant dient te gebeuren in het late voorjaar of vroege zomer, nadat de nieuwe groei is uitgekomen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventueel te lange takken bij om de vorm te behouden. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladbesproeiing om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant kan het beste groeien in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water volgens de behoeften van de plant.

  De bodem moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de bodem. Vermijd natte of te zware grond.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant zodat hij zich goed kan ontwikkelen.

  Tuinplanten hebben vaak winterbescherming nodig, zoals het mulchen van de grond rondom de plant en het beschermen van de plant met een vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden om bevriezing te voorkomen. Overweeg ook om de plant te beschermen tegen koude wind en sneeuwbelasting.

  De plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in vochtige grond. Snoei dode takken regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar voor optimale groei.

  Voor deze plant is het aan te raden om een meststof te gebruiken die speciaal is ontwikkeld voor naaldhoutplanten. Gebruik bij voorkeur een langzaam vrijkomende meststof om overbemesting te voorkomen. Mest de plant in het voorjaar en de zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om een mulchlaag rondom de plant aan te brengen. Mulch beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen en helpt vocht vast te houden. Ook voorkomt het onkruidgroei.

  De Pinus strobus 'Minima' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6,0. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf. Zo kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  Voor deze plant kan een ongediertebestrijdingsmiddel tegen naaldboomkevers effectief zijn. Een regelmatige controle op spintmijten en bladluizen is ook aan te raden. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  Pinus strobus 'Minima' is een dwergvariëteit van de Weymouthden met een compacte groeiwijze en langzame groei. Deze conifeer heeft zachte, lichtgroene naalden die in trosjes bij elkaar groeien en een aangename geur verspreiden. De plant kan uiteindelijk een hoogte bereiken van ongeveer 1 tot 1,5 meter. Door zijn geringe omvang en langzame groei is Pinus strobus 'Minima' geschikt voor kleine tuinen of als blikvanger in rotstuinen. Deze sierlijke naaldboom gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.