Pinus strobus 'Radiata'

Pinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pinus strobus 'Radiata' is een cultivar van de Weymouthden met een compacte en kegelvormige groeiwijze. De naalden zijn lang en zacht en hebben een blauwgroene kleur. Deze conifeer kan een hoogte bereiken van ongeveer 15 meter en is geschikt voor zowel solitaire beplanting als in een groep. De 'Radiata' is een wintergroene plant die goed gedijt in een vochtige, goed doorlatende bodem en op een zonnige standplaats. Het is een aantrekkelijke boom voor tuinen en parken vanwege zijn decoratieve uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend.

  De plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -25 graden Celsius verdragen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude weersomstandigheden. Het heeft de voorkeur voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

  De Pinus strobus 'Radiata' is een gemakkelijk te onderhouden plant. Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht.

  De Pinus strobus 'Radiata' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om zich uit te spreiden en voldoende zonlicht te ontvangen. Houd ook rekening met de grootte van de volwassen plant.

  Deze plant groeit het beste in volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei mogelijk vertragen en de plant minder goed gedijen. Het is dus aan te raden om de plant te plaatsen op een locatie met voldoende zonlicht.

  Tuinplanten hebben over het algemeen genoeg aan één keer water geven per week, maar dit kan afhankelijk zijn van de specifieke behoeften van de plant en de omgevingsomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door te controleren op vochtigheid om te bepalen of de plant water nodig heeft. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de wortels van de plant.

  De Pinus strobus 'Radiata' is niet vlinder- en bijenlokkend. Het is een boomsoort die voornamelijk wordt gebruikt als tuinplant vanwege zijn decoratieve waarde. De bloemen van deze plant trekken geen vlinders of bijen aan.

  Deze plant heeft een beperkte bijdrage aan de biodiversiteit, voornamelijk door het bieden van schuilplaats aan kleine dieren. Voor een grotere impact op biodiversiteit is het aan te raden om ook andere plantensoorten aan te planten.

  Deze dennenboom bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan tot wel twee weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in zonnige locaties. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de naalden en zaden van deze plant zijn niet geschikt voor consumptie en worden over het algemeen niet als eetbaar beschouwd. Het is beter om deze plant niet te consumeren.

  Pijnbomen hebben de natuurlijke eigenschap om geluid te absorberen, waardoor ze enigszins geluidsdempend kunnen zijn. Het bladerdak van de boom kan geluiden breken en verminderen. Over het algemeen kunnen pijnbomen een beetje helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving.

 • Voor het beste resultaat kan de plant het beste gesnoeid worden in het late voorjaar tot vroege zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit om de luchtcirculatie te bevorderen. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te minimaliseren.

  Geef elke week voldoende water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter wel dat de grond constant nat blijft.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd natte voeten om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, zure grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig is maar niet constant nat. Daarnaast kan de plant ook goed groeien in kalkrijke bodems.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de standplaats beschut is tegen harde wind. Vermijd te natte grond, omdat dit de wortels kan laten rotten.

  Om de winter door te komen, is het aan te raden om deze plant te beschermen tegen extreme kou. Dit kan door mulch rond de wortelzone aan te brengen en de plant af te dekken met een beschermende doek of jute. Zorg er ook voor dat de plant voldoende vochtig blijft tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon. Snoei dode takken in het voorjaar en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Voeg elk voorjaar wat organische meststof toe voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan bemesting om gezond te groeien en bloeien. Het is aan te raden om in het voorjaar en in de zomer meststoffen speciaal voor tuinplanten te gebruiken. Zorg ervoor dat de bemesting goed wordt verdeeld rond de plant om verbranding te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor deze plant aangezien het de bodemvochtigheid reguleert, onkruidgroei onderdrukt en voedingsstoffen toevoegt. Het mulchen met organisch materiaal zoals boomschors of houtsnippers zal de plant helpen gedijen in zijn natuurlijke omgeving. Het is aan te raden om een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aan te brengen rondom de plant.

  Deze plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Een goed doorlatende grond is ook belangrijk voor de gezondheid van de plant. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig bij te stellen met bijvoorbeeld turf of compost.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen natuurlijke remedies zoals neemolie of lavendelolie worden gebruikt. Daarnaast kan regelmatig inspecteren en handmatig verwijderen van ongedierte helpen bij het voorkomen van plagen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en snel te handelen bij tekenen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Pinus strobus 'Radiata' is een cultivar van de Weymouthden met een compacte en kegelvormige groeiwijze. De naalden zijn lang en zacht en hebben een blauwgroene kleur. Deze conifeer kan een hoogte bereiken van ongeveer 15 meter en is geschikt voor zowel solitaire beplanting als in een groep. De 'Radiata' is een wintergroene plant die goed gedijt in een vochtige, goed doorlatende bodem en op een zonnige standplaats. Het is een aantrekkelijke boom voor tuinen en parken vanwege zijn decoratieve uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.