Pinus sylvestris 'Fastigiata'

Pinus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pinus sylvestris 'Fastigiata' er en kompakt kultivar af fælles fyr med en søjleformet vækstform. Nålene er blågrønne i farve og står i bundter af to. Denne nåletræ kan blive op til cirka 8 meter høj og vokser langsomt. 'Fastigiata' er ideel til mindre haver eller til brug som accentplante i en bed. Denne sort er hårdfør og trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, 'Pinus sylvestris 'Fastigiata' er stedsegrøn. Planten bevarer sine nåle hele året rundt. Dette gør den til et smukt tilføjelse til haven, selv i vintermånederne.

  Denne plante er meget vinterhård og kan tåle temperaturer ned til -20 grader Celsius. Den er godt rustet mod kulde og frost og kan fint overleve i vores klima. Det er en ideel plante til haven, selv i koldere områder.

  De Pinus sylvestris 'Fastigiata' er let at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det er en stærk og robust plante, der trives godt i forskellige jordtyper og vækststeder. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt for at holde denne plante sund.

  Planten har brug for plads til at vokse til en højde på cirka 10 meter og en bredde på cirka 3 meter. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand til andre planter og strukturer for ikke at hindre væksten. Sørg for et rummeligt plantested i fuld sol.

  Nej, Pinus sylvestris 'Fastigiata' trives bedst i fuld sol. Den har brug for mindst 6 timers direkte sollys om dagen for at trives godt. Placér planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Pinus sylvestris 'Fastigiata' har brug for vand omkring en gang om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men undgå at lade den blive oversvømmet. Sørg for, at vandet kan dræne godt for at undgå rådne rødder.

  Pinus sylvestris 'Fastigiata' tiltrækker ikke sommerfugle og bier.

  Ja, denne plante bidrager til biodiversitet ved at give ly og mad til fugle og insekter. Planten kan også bidrage til mangfoldigheden af vegetationen i en have, hvilket tiltrækker forskellige typer dyr. Det er vigtigt at have en varieret beplantning for en sund og afbalanceret have.

  Pinus sylvestris 'Fastigiata' blomstrer i april og maj med mandlige og kvindelige kegler. Blomstringsperioden varer normalt 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Sørg også for, at jorden er godt drænet.

  Pinus sylvestris 'Fastigiata' er ikke spiselig for mennesker. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante. Den er primært beregnet som en dekorativ haveplante.

  Ja, Pinus sylvestris 'Fastigiata' har egenskaben til at dæmpe lyd. Dette skyldes de tætte grene og nåle, der absorberer lydbølger. Denne egenskab gør planten ideel til at skabe en rolig og stille atmosfære i haven.

 • Denne plante bør bedst beskæres sent om foråret eller tidligt om sommeren. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær om nødvendigt for at bevare formen. Vær opmærksom på ikke at beskære planten for meget for at fremme sund vækst.

  Have planterne i havenen skal have regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men undgå at rødderne står i våd jord for længe. Giv ikke vand i regnvejr for at undgå rodødsel.

  Sørg for, at jorden er veldrænet for denne art. Brug en pottejord, der er egnet til nåletræer. Tilsæt eventuelt lidt ekstra organisk materiale for at holde jorden let sur.

  Haveplanter kræver en godt drænet jord med tilstrækkelige næringsstoffer. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at forhindre rodrot. En pH-værdi på 5,5 til 6,5 anbefales for optimal vækst.

  Planten trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rådne rødder. Denne plante kan trives i både sandjord og stenjord.

  Det er vigtigt at beskytte planten mod frost og kold vind om vinteren. Dette kan gøres ved at lægge muld omkring planten og placere en beskyttende dug eller jute over planten. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Planten skal vandes regelmæssigt, især i tørre perioder. Fjern døde eller beskadigede grene, og beskær om nødvendigt om foråret. Gød planten om foråret med en generel gødning for en sund vækst.

  For at haveplanter er det vigtigt at gøde dem med en speciel gødning til nåletræer, såsom en langsomt frigivende gødning med et højt kvælstofindhold. Gødninger bør påføres bedst om foråret eller tidlig sommer for at fremme plantens vækst og sundhed. Overgødskning bør undgås, da det kan forårsage skade på rødderne og svække planten.

  Det anbefales at mulche området omkring denne plante for at holde jorden fugtig og reducere ukrudt. Brug af organisk mulch som træflis vil forbedre jordens struktur og tilføre næringsstoffer. Sørg for, at mulchlaget ikke placeres direkte op ad plantestammen for at undgå råd.

  Denne plante trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6,5. En sur jord hjælper med at optage næringsstoffer og fremmer plantens sunde vækst. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt korrigere det med f.eks. gødning.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du bruge naturlige fjender som marihøns og skyggebiller. Derudover er det en god idé at inspicere planten regelmæssigt for eventuelle skadedyr og fjerne dem manuelt, hvis det er nødvendigt. Derudover kan brugen af insekticider og fungicider overvejes, men dette bør ske med forsigtighed for at undgå skade på planten.

 • Beskrivelse

  Pinus sylvestris 'Fastigiata' er en kompakt kultivar af fælles fyr med en søjleformet vækstform. Nålene er blågrønne i farve og står i bundter af to. Denne nåletræ kan blive op til cirka 8 meter høj og vokser langsomt. 'Fastigiata' er ideel til mindre haver eller til brug som accentplante i en bed. Denne sort er hårdfør og trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.