Pseudotsuga menziesii

Overig coniferen per stuk

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pseudotsuga menziesii, også kendt som Douglas-fyrretræet, er en stor nåletræ, der kan blive op til 100 meter høj og har en kegleformet krone. Træet har lange nåleformede blade, der vokser i klaser og afgiver en frisk duft, når de røres ved. Koglernes af Pseudotsuga menziesii er aflange og hænger nedad, og indeholder frø, der spredes af dyr. Dette træ er hjemmehørende i Nordamerika og bruges meget i træindustrien på grund af sit stærke og holdbare træ. Det er et populært valg til haver og parker på grund af dets majestætiske udseende og hurtige vækst.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Pseudotsuga menziesii er stedsegrøn og bevarer sine nåle hele året. Dette sikrer et konstant grønt udseende i haven, selv i vintermånederne. Det er et smukt tilføjelse til haver, der ønsker at bevare farve året rundt.

  Pseudotsuga menziesii er meget hårdfør og kan tåle temperaturer ned til -20 grader Celsius. Det er en stærk haveplante, der er godt rustet til kolde temperaturer og frost. Det er vigtigt at beskytte planten godt under ekstreme frostperioder.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er en stærk og robust plante, der trives godt i de fleste haver. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt for at holde planten sund.

  Pseudotsuga menziesii har brug for meget plads til at vokse og udvikle sig godt. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem andre planter og objekter, så træet kan vokse til sin fulde potentiale. Tag højde for træets endelige højde og bredde ved plantning.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan væksten muligvis blive langsommere, og planten kan have sværere ved at blomstre. Derfor anbefales det at plante denne plante på et solrigt sted for optimal vækst.

  Denne plante har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, da det kan forårsage rodrot. Tjek regelmæssigt jordens fugtighed, før du giver vand.

  Denne plante tiltrækker både sommerfugle og bier med dens blomster, hvilket fremmer bestøvning og biodiversitet i haven.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker mange insekter og fungerer som et skjulested for forskellige dyrearter. Derudover bidrager den til et varieret økosystem og understøtter sundheden af jorden.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne marts til maj, og blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol og klarer sig godt i et solrigt miljø. Det er vigtigt at give den regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Planten trives bedst i en veldrænet jord.

  Nej, planten er ikke spiselig for mennesker. Den bruges primært som prydtræ i haver og parker. Spiselige dele af planten er ikke kendt.

  Ja, Pseudotsuga menziesii har egenskaben at dæmpe lyd på grund af de tætte grene og nåle. Det kan hjælpe med at reducere lyde udefra og skabe en rolig atmosfære i haven.

 • Det er vigtigt at beskære døde eller beskadigede grene regelmæssigt for at fremme plantens sundhed. Beskær helst sent på efteråret eller tidligt på foråret, når planten er i hvile. Sørg for, at beskæresaksen er ren og skarp for at minimere skader på grenene.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodfræs. Vand helst om morgenen eller aftenen for at minimere fordampning.

  For denne haveplante er det vigtigt at bruge godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug en potte med drænhuller for at undgå vandoverløb.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, fugtig jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden har tilstrækkelige næringsstoffer, og at der ikke opstår vandoverløb. Det anbefales at tilføje kompost eller organisk gødning årligt for at opretholde jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst i en fugtig og veldrænet jord i fuld sol eller halvskygge. Sørg for, at voksestedet giver læ mod hård vind for at undgå skade på grenene. Undgå steder med stående vand for at forhindre rodødsel.

  Det anbefales at beskytte planten med et lag muld eller blade under stram frost. Det kan også være en god idé at beskytte planten mod udtørring om vinteren ved at give den regelmæssigt vand. Sørg for, at planten står et beskyttet sted for at undgå hårde vinde.

  Planten skal vandes regelmæssigt, især i tørre perioder. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret og tilføj muld rundt om plantens base for ekstra næring og fugtbevarelse. Giv planten om nødvendigt gødning, der er designet til nåletræer.

  Det anbefales at give denne plante gødning om foråret med en langsomt virkende gødning, der er specielt sammensat til nåletræer. Sørg for, at næringsstofferne jævnt fordeles omkring rodområdet og ikke direkte mod plantens stamme. Overgødskning kan være skadelig for planten, så hold dig til doseringen angivet på emballagen.

  Mulching er gavnligt for denne art, da det regulerer jordfugtigheden og undertrykker ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som barkflis eller kompost til en effektiv mulchlag. Hold dog mulchen væk fra stammen for at forhindre rådne.

  Planten trives bedst i en sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,0 og 7,0. En for høj surhedsgrad kan føre til, at planten har svært ved at optage næringsstoffer. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og eventuelt foretage justeringer for optimal vækst.

  Det er vigtigt regelmæssigt at inspicere planten for insekter som spindemider, bladlus og larver af snegle. Naturlige fjender som marihøns og snyltehvepse kan hjælpe med at bekæmpe disse skadedyr. Biologiske bekæmpelsesmidler kan også være effektive til at kontrollere skadedyr.

 • Beskrivelse

  Pseudotsuga menziesii, også kendt som Douglas-fyrretræet, er en stor nåletræ, der kan blive op til 100 meter høj og har en kegleformet krone. Træet har lange nåleformede blade, der vokser i klaser og afgiver en frisk duft, når de røres ved. Koglernes af Pseudotsuga menziesii er aflange og hænger nedad, og indeholder frø, der spredes af dyr. Dette træ er hjemmehørende i Nordamerika og bruges meget i træindustrien på grund af sit stærke og holdbare træ. Det er et populært valg til haver og parker på grund af dets majestætiske udseende og hurtige vækst.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.