Sequoiadendron giganteum 'Glaucum'

Overig coniferen per stuk

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' er en variant af mammuttræet med en markant gråblå farve på nålene, der vokser i klynger på grenene. Disse nåle har en blød tekstur og forbliver på træet hele året rundt. 'Glaucum' kan vokse til et imponerende træ på op til 80 meter højt, med en bred kegleformet krone. Denne variant bruges ofte som en enkeltstående træ i parker og store haver på grund af dens majestætiske udseende. Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' kræver en solrig placering og veldrænet jord for optimal vækst.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, du er stedsegrøn og beholder dine blade hele året rundt.

  Denne plante er hårdfør ned til -20 grader Celsius. Den er altså godt rustet mod kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten godt under hård frost.

  Denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Sørg for, at jorden er godt drænet, og giv regelmæssigt vand i tørre perioder. Derudover er det vigtigt at gøde planten regelmæssigt for at fremme sund vækst.

  Sequoiaer har brug for masser af plads for at kunne vokse ordentligt. Sørg for mindst 10 til 15 meters afstand mellem hver træ. Tag højde for træets højde og bredde, når du bestemmer plantestedet.

  Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' trives bedst i fuld sol. I skyggen kan væksten muligvis sætte sig langsomt, og grenene kan blive mindre robuste. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden er godt tør mellem vandingerne. For meget vand kan føre til rodødelæggelse.

  Ja, Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarholdige blomster. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for bestøvende insekter.

  Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' bidrager til biodiversiteten ved at give redeplads og mad til forskellige fuglearter. Derudover giver planten ly for små dyr og insekter i haven. At tilføje denne plante kan øge mangfoldigheden af flora og fauna i haven.

  Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' blomstrer i april og maj måned. Blomstringen kan vare i flere uger til en måned.

  Ja, Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' kan godt klare fuld sol og har brug for masser af sollys for at vokse godt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, især på varme sommerdage. Planten trives godt i en solrig have.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage nogen dele af planten, da det kan være skadeligt for helbredet. Det anbefales kun at indtage spiselige planter.

  Ja, planten har evnen til at dæmpe lyde ved at absorbere og mindske lydsvibrationer. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i det område, hvor planten vokser. Effekten af lyddæmpning kan dog variere afhængigt af omstændighederne og plantens størrelse.

 • Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' kan beskæres for at bevare formen og fjerne døde eller beskadigede grene. Det anbefales at beskære sent på foråret eller om sommeren for at undgå blødning. Brug skarpe og rene beskæresakse for at fremme sund vækst.

  Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' har brug for regelmæssig vand, især på varme sommerdage. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig, men undgå at rødderne står i vand for længe. Bedst er det at vande planten om morgenen, så fugten kan optages godt i løbet af dagen.

  Det er vigtigt at bruge godt drænet pottemuld til denne haveplante. Sørg for, at pottemulden er let sur og rig på næringsstoffer. Undgå at overvande for at forhindre rodrot.

  De havenplanter trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig til god jordkvalitet. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og ikke er for sur. Sørg for god dræning for at undgå vandproblemer.

  Denne træart trives bedst på en placering i fuld sol. Sørg for en veldrænet jord og undgå våde fødder. Det er vigtigt at beskytte planten mod hård vind.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved f.eks. at lægge blade eller halm rundt om bunden. Det er også en god idé at dække planten med en speciel vinterbeskyttelseshætte. Sørg desuden for, at jorden er godt drænet for at undgå frostskader.

  Planten skal have regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær om nødvendigt sent om vinteren eller tidligt om foråret. Sørg for tilstrækkelig plads til planten at vokse og for god dræning i jorden.

  Haveplanter, herunder Sequoiadendron giganteum 'Glaucum', har brug for lidt gødning. Brug en langsomtvirkende gødning om foråret for at fremme væksten. Undgå overgødning, da det kan skade planten.

  Mulch sikrer en god regulering af fugtigheden og beskytter rødderne mod frost. Brug organisk materiale såsom barkflis eller blade som mulch. Påfør et lag mulch på ca. 5-10 cm rundt om planten, men sørg for at stammen ikke er dækket.

  Den ideelle surhedsgrad for Haveplanter er neutral til let sur (pH 6.0-7.0). Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl. En optimal surhedsgrad sikrer en god optagelse af næringsstoffer og fremmer vækst og blomstring af Haveplanter.

  For at bekæmpe skadedyr hos denne haveplante kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler og regelmæssigt kontrollere planten for tilstedeværelse af insekter. Fjern eventuelt inficerede blade og grene for at forhindre spredning af skadedyr. Sørg desuden for god luftcirkulation omkring planten for at undgå skimmel.

 • Beskrivelse

  Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' er en variant af mammuttræet med en markant gråblå farve på nålene, der vokser i klynger på grenene. Disse nåle har en blød tekstur og forbliver på træet hele året rundt. 'Glaucum' kan vokse til et imponerende træ på op til 80 meter højt, med en bred kegleformet krone. Denne variant bruges ofte som en enkeltstående træ i parker og store haver på grund af dens majestætiske udseende. Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' kræver en solrig placering og veldrænet jord for optimal vækst.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.