Taxus baccata 'Repandens'

Taxus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Taxus baccata 'Repandens' is een langzaam groeiende, groenblijvende struik met een spreidende vorm. Het heeft donkergroene naaldachtige bladeren die in de winter ook hun kleur behouden. Deze plant kan tot 1 meter hoog en 3 meter breed worden. De 'Repandens' variant van de Taxus baccata is geschikt voor lage heggen en bodembedekking. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren ook in de winter aan de plant blijven zitten. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat het hele jaar door groen blijft.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is dus belangrijk om te zorgen voor bescherming bij strenge vorst. Tuinplanten zoals deze kunnen over het algemeen goed tegen koude temperaturen.

  Taxus baccata 'Repandens' is een makkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Regelmatig snoeien is wel belangrijk om de vorm en grootte van de plant te behouden. De plant is geschikt voor gebruik in een tuin als haag, bodembedekker of solitair.

  Taxus baccata 'Repandens' heeft een gemiddelde ruimte nodig van 1 meter in de breedte en 1,5 meter in de hoogte. Houd rekening met voldoende ruimte voor de wortels om te kunnen groeien en voor de takken om zich uit te kunnen strekken. Zorg voor een plek met voldoende zonlicht en goede afwatering voor een gezonde groei.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs gedijen in volledige schaduw. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en ook goed groeit in vochtige grond.

  Taxus baccata 'Repandens' heeft wekelijks water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Ja, deze plant is niet vlinder- of bijenlokkend.

  "Taxus baccata 'Repandens' draagt bij aan de biodiversiteit door het bieden van schuilplaatsen en voedsel voor verschillende diersoorten zoals vogels en kleine zoogdieren. De plant trekt ook bestuivers aan zoals bijen en vlinders, waardoor het de diversiteit in de tuin verhoogt. Door zijn groenblijvende karakter biedt het het hele jaar door bescherming aan fauna in de tuin."

  De Taxus baccata 'Repandens' bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. De plant gedijt goed in de volle zon en zal gezond blijven wanneer hij voldoende water krijgt.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het eten van delen van deze plant kan zeer giftig zijn en zelfs dodelijk. Het is belangrijk om deze plant niet te consumeren.

  Ja, de Taxus baccata 'Repandens' heeft dichte takken en naalden die geluid kunnen absorberen, waardoor de plant geluidsdempend kan werken in de tuin. Deze eigenschap maakt het een ideale keuze voor het creëren van een rustige en vredige omgeving in uw tuin.

 • . Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant naar de gewenste vorm. Gebruik scherpe snoeischaar om schade te voorkomen.

  De Taxus baccata 'Repandens' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig maar niet drassig is. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  De potgrond voor Tuinplanten is geschikt voor "Taxus baccata 'Repandens'" en zorgt voor een goede groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en voedingsstoffen, zodat de plant goed gedijt in zijn pot. De potgrond dient bij voorkeur goed doorlatend te zijn voor een optimale groei van de plant.

  De Taxus baccata 'Repandens' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond. Een zure bodem met een goede voedingswaarde is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar of te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  De Taxus baccata 'Repandens' gedijt het beste op een standplaats met vochtige, goed doorlatende grond in de halfschaduw tot schaduw. De plant kan goed groeien in zowel zure als neutrale grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Het is aan te raden om deze plant te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels. In extreme gevallen kan het ook helpen om een beschermende doek of jute over de plant te leggen. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende vochtig blijft tijdens de wintermaanden.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig, maar kan af en toe worden gesnoeid om de vorm te behouden. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het raadzaam om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Bemest de planten met een langzaam vrijkomende meststof die speciaal is samengesteld voor hagen en struiken. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven groeien.

  Mulching is belangrijk voor deze plant, het helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch mulch zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar houd het weg van de stam om rotting te voorkomen.

  De Taxus baccata 'Repandens' gedijt het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat, om zo wortelrot te voorkomen. Een goede drainage is dus essentieel voor deze tuinplant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt. Daarnaast kunnen lieveheersbeestjes en gaasvliegen worden ingezet als natuurlijke vijanden van ongedierte. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk voor een effectieve bestrijding.

 • Omschrijving

  De Taxus baccata 'Repandens' is een langzaam groeiende, groenblijvende struik met een spreidende vorm. Het heeft donkergroene naaldachtige bladeren die in de winter ook hun kleur behouden. Deze plant kan tot 1 meter hoog en 3 meter breed worden. De 'Repandens' variant van de Taxus baccata is geschikt voor lage heggen en bodembedekking. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.