Taxus baccata 'Semperaurea'

Taxus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Taxus baccata 'Semperaurea' er en langsomtvoksende nåletræ med klare gule nåle, der bliver på grenene hele året. Denne plante kan til sidst nå en højde på omkring 4 meter og en bredde på 2 meter. Det er en dekorativ plante, der trives godt både i fuld sol og halvskygge og trives på forskellige jordtyper. Denne Taxus-variant er velegnet til solitær beplantning, men kan også bruges godt i hække. Bemærk: bærrene fra denne plante er giftige, hvis de spises.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder derfor sine blade hele året. Dette giver et smukt og fyldigt udseende i haven.

  Denne plante er fuldt vinterhårdfør og kan overleve temperaturer ned til -20°C. Det er en stærk haveplante, der sagtens kan klare kulde og frost. Du behøver ikke bekymre dig om vinterbeskyttelse til denne plante.

  Taxus baccata 'Semperaurea' er en let at vedligeholde haveplante. Det kræver regelmæssig beskæring og vanding, men kræver generelt lidt pleje. Det trives godt både i skygge og sol og har en lang levetid.

  For at vokse optimalt har denne plante brug for ca. 2-3 meter plads. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads til rødderne at vokse, og at planten får tilstrækkeligt med sollys. Plant ikke Taxus baccata 'Semperaurea' for tæt på andre planter for at undgå konkurrence.

  Ja, Taxus baccata 'Semperaurea' trives godt i skyggen. Det er en hårdfør plante, der kan trives både i fuld sol og i skyggen. Sørg dog for, at jorden er godt drænet for optimal vækst.

  Taxus baccata 'Semperaurea' har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men ikke vandmættet. Kontroller regelmæssigt om planten har brug for vand ved at føle jorden ved rødderne.

  Denne plante tiltrækker ikke sommerfugle og bier på grund af dens egenskaber. Det er derfor ikke egnet at plante denne plante, hvis du vil lokke sommerfugle og bier til din have. Fokus for denne plante er primært på dens dekorative værdi.

  Taxus baccata 'Semperaurea' bidrager ikke til biodiversiteten, da den ikke har blomster, der tiltrækker insekter. Det er primært en dekorativ plante, der ikke bidrager meget til økosystemet. For at øge biodiversiteten er det bedre at vælge andre planter, der faktisk leverer nektar og pollen til insekter.

  Taxus baccata 'Semperaurea' blomstrer i marts og april måned. Blomstringen varer cirka 2 uger.

  Ja, Taxus baccata 'Semperaurea' kan godt tåle fuld sol. Denne plante trives godt i et solrigt miljø og har ingen problemer med masser af sollys. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig i varme perioder.

  Nej, bærrene og grenene fra Taxus baccata er giftige og ikke spiselige. Indtagelse af selv små mængder kan føre til alvorlig forgiftning og være dødelig for mennesker og dyr. Det er vigtigt at holde børn og kæledyr væk fra denne plante.

  Ja, Taxus baccata 'Semperaurea' har lyddæmpende egenskaber på grund af den tætte struktur af nålene og grenene. Dette kan hjælpe med at absorbere og reducere støj i en haveomgivelser. Planter med en tæt struktur og masser af blade er generelt gode til at dæmpe lyd.

 • Taxus baccata 'Semperaurea' bør bedst beskæres om foråret. Fjern døde eller beskadigede grene og sørg for en regelmæssig form ved at beskære. Beskær ikke for dybt ind i det gamle træ for at undgå tab af den smukke gule farve.

  Taxus baccata 'Semperaurea' skal have regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid holdes let fugtig, men undgå at rødderne sidder i vandpytter. Vand planten helst om morgenen eller sent om aftenen for at minimere fordampning.

  Taxus baccata 'Semperaurea' trives bedst i godt drænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd for at undgå rodædning. Det anbefales at tilføje næring til pottemulden årligt for at holde planten sund og smuk.

  For denne plante er en veldrænet jord vigtig. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Undgå stillestående vand omkring rødderne.

  Taxus baccata 'Semperaurea' trives bedst på en placering i fuld sol eller halvskygge. Denne plante kan vokse i både sandet og fugtholdig jord. Sørg for, at planten er beskyttet mod kraftig vind.

  For at beskytte 'Semperaurea' om vinteren kan du lægge muld rundt om planten i en tykkelse på cirka ti centimeter. Du kan også indpakke planten i et beskyttende klæde eller jute for at undgå frostskader. Sørg også for, at planten forbliver tilstrækkeligt fugtig, men undgå vandstagnation.

  Denne plante kræver regelmæssig beskæring for at bevare sin form og forhindre, at grenene vokser for tæt på hinanden. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv planten tilstrækkelig vand i tørre perioder. Gød planten om foråret med organisk gødning for en sund vækst.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde regelmæssigt for at fremme en sund vækst. Brug en langsomtvirkende gødning specielt til haveplanter tidligt om foråret eller sent om vinteren. Følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering og hyppighed.

  Det er en fordel at anvende et lag mulch omkring rødderne af denne plante for at holde på fugtigheden og hæmme ukrudtsvæksten. Mulch kan bestå af organisk materiale som barkflis, kompost eller træflis. Sørg for, at mulchlaget ikke placeres direkte op ad plantens stamme for at undgå råd.

  Denne plante trives bedst i sur jord med en pH-værdi mellem 5,0 og 6,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. havebark eller kompost. Den rette surhed bidrager til en sund vækst af planten.

  For at undgå skadedyr ved haveplanter er det vigtigt regelmæssigt at inspicere planterne for tegn på skadedyr. Det er også nyttigt at give planterne regelmæssig vanding og den rette ernæring, så de forbliver sunde og mindre sårbare over for skadedyr. Hvis der alligevel findes skadedyr, kan biologiske bekæmpelsesmetoder såsom brug af naturlige fjender eller insekticider baseret på naturlige ingredienser anvendes.

 • Beskrivelse

  Taxus baccata 'Semperaurea' er en langsomtvoksende nåletræ med klare gule nåle, der bliver på grenene hele året. Denne plante kan til sidst nå en højde på omkring 4 meter og en bredde på 2 meter. Det er en dekorativ plante, der trives godt både i fuld sol og halvskygge og trives på forskellige jordtyper. Denne Taxus-variant er velegnet til solitær beplantning, men kan også bruges godt i hække. Bemærk: bærrene fra denne plante er giftige, hvis de spises.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.