Taxus x media 'Densiformis'

Taxus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Taxus x media 'Densiformis' er en tæt og kompakt busk med mørkegrønne nåle, der bliver på grenene hele året rundt. Denne plante vokser langsomt og kan til sidst nå en højde på cirka 2 til 3 meter. Om foråret producerer 'Densiformis' små røde bær, der er giftige for mennesker og dyr. Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og kan vokse både i solen og halvskyggen. Taxus x media 'Densiformis' bruges ofte som hækplante på grund af dens tætte vækst og det faktum, at den er nem at beskære.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Taxus x media 'Densiformis' er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Planten sikrer derfor et konstant grønt udseende i haven.

  Taxus x media 'Densiformis' er meget vinterhårdfør og kan modstå temperaturer ned til -20°C. Denne plante er velegnet til hollandske vintre og behøver ikke ekstra beskyttelse mod frost. Det er en stærk haveplante, der trives godt i vores klima.

  Taxus x media 'Densiformis' er generelt let at vedligeholde. Denne plante kræver lidt beskæring og kan overleve godt i forskellige jordtyper og forhold. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt for fugtighed og lejlighedsvis gøde planten.

  For denne haveplante er det vigtigt at have tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for et sted med tilstrækkelig bredde og højde, så planten kan udvikle sig godt. Tag hensyn til plantens fuldvoksne størrelse ved plantning.

  Ja, denne plante vokser godt i skygge og kan endda trives i dyb skygge. Det er et ideelt valg til skyggefulde haver og kan trives godt uden direkte sollys. Denne plante vil vokse godt og forblive sund under disse forhold.

  Taxus x media 'Densiformis' har brug for vand i gennemsnit en gang om ugen, især under varme og tørre perioder. Det er vigtigt at kontrollere, at jorden ikke forbliver for fugtig. Overflødig vanding kan føre til rodskader.

  Taxus x media 'Densiformis' tiltrækker ikke sommerfugle og bier. Det er en stedsegrøn plante, der primært dyrkes på grund af dens tætte og kompakte vækst. Denne plante tiltrækker derfor få insekter.

  Taxus x media 'Densiformis' bidrager til biodiversiteten ved at give fugle ly og redeplads. Planten tiltrækker også insekter, som kan være føde for andre dyr i haven. Generelt set er planten god for biodiversiteten i haven.

  Taxus x media 'Densiformis' blomstrer i april og maj månederne. Blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt, at jorden forbliver godt fugtig, når planten står i fuld sol. Det bedste er at give planten vand om morgenen for at undgå udtørring.

  Nej, denne plante er giftig og ikke spiselig. At indtage dele af denne plante kan forårsage alvorlige sundhedsmæssige problemer. Det er vigtigt at holde børn og kæledyr væk fra denne plante.

  Ja, denne plante virker lyddæmpende på grund af dens tætte vækst. Bladene og grenene absorberer lydbølger og reducerer dermed støjgener. Denne egenskab gør den velegnet til at skabe privatliv i haven.

 • Taxus bør beskæres bedst om foråret eller om efteråret. Fjern regelmæssigt døde eller beskadigede grene, og sørg for at planten beholder sin ønskede form. Sørg for, at beskæresaksen er ren og skarp for at undgå skade på planten.

  Taxus x media 'Densiformis' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Vand helst ved plantens basis og ikke på bladene.

  Have planter har brug for god drænende pottemuld med tilstrækkelig næring og fugtighed. Vælg en pottemuld, der er specielt sammensat til haveplanter for at fremme optimal vækst og blomstring. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for kompakt, så rødderne får tilstrækkeligt med ilt.

  Jordkvaliteten skal være god drænende og hverken for våd eller for tør. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer for en sund vækst. Sørg for, at pH-værdien af jorden er neutral til let sur.

  Taxus x media 'Densiformis' trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og let sur til neutral i pH. Disse haveplanter tåler også luftforurening og salt, hvilket gør dem velegnede til bymiljøer.

  Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost om vinteren ved at bruge muld eller et beskyttende klæde. Sørg for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, før frosten starter. Undgå at bruge kunstgødning om efteråret for at forberede planten på vinteren.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og behøver ikke at blive beskåret ofte. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt dødt træ for at holde planten sund.

  Haveplanter har generelt ikke brug for meget gødning. Gødning en gang om året om foråret med en speciel gødning til hække og nåletræer er tilstrækkeligt. Overgødning kan føre til skade på planten.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Det beskytter også rødderne mod temperatursvingninger og forbedrer jordens struktur. Brug organisk materiale som kompost, træflis eller blade som mulch.

  Taxus x media 'Densiformis' trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt at sikre, at jorden er godt drænet for at forhindre rodæd. Det anbefales at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl.

  For haveplanter som disse kan en effektiv bekæmpelse af skadedyr finde sted ved regelmæssig inspektion af blade og grene, manuel fjernelse af eventuelle insekter og brug af miljøvenlige bekæmpelsesmidler om nødvendigt. Det er også vigtigt at gøde planten regelmæssigt og sørge for tilstrækkelig vanding for at øge modstanden mod skadedyr. Det anbefales at holde planten isoleret fra andre planter for at undgå spredning af eventuelle skadedyr.

 • Beskrivelse

  Taxus x media 'Densiformis' er en tæt og kompakt busk med mørkegrønne nåle, der bliver på grenene hele året rundt. Denne plante vokser langsomt og kan til sidst nå en højde på cirka 2 til 3 meter. Om foråret producerer 'Densiformis' små røde bær, der er giftige for mennesker og dyr. Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og kan vokse både i solen og halvskyggen. Taxus x media 'Densiformis' bruges ofte som hækplante på grund af dens tætte vækst og det faktum, at den er nem at beskære.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.