Taxus x media 'Hillii'

Taxus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Taxus x media 'Hillii' is een compacte en langzaam groeiende struik met een opgaande vorm. Deze plant heeft donkergroene naalden en kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter. De 'Hillii' variant staat bekend om zijn dichte en volle groei, waardoor hij vaak wordt gebruikt als haagplant. De Taxus x media 'Hillii' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek en is gemakkelijk te onderhouden. Let wel op, de bessen van deze plant zijn giftig voor mens en dier.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Taxus x media 'Hillii' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling in de tuin. Het is een populaire keuze voor het creëren van privacy en structuur in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. In de winter kan het nodig zijn om extra mulch of fleece te gebruiken om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke tuinplant die goed groeit in de meeste bodemtypes en lichtomstandigheden, en heeft geen frequente bemesting nodig. Het snoeien van de plant helpt om de vorm te behouden en de groei te bevorderen.

  De Taxus x media 'Hillii' heeft ruimte nodig om te groeien en zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om uitlopers de ruimte te geven. De plant kan goed gedijen in zowel een grote tuin als in een ruime plantenbak.

  De Taxus x media 'Hillii' gedijt goed in de schaduwrijke omgeving waarin hij groeit. Het is een plant die goed kan gedijen met minder zonlicht en kan ook goed groeien in de schaduw. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van water en voedingsstoffen om de groei te bevorderen.

  De Taxus x media 'Hillii' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. In de wintermaanden kan de plant wat minder water nodig hebben.

  Nee, deze plant trekt geen vlinders en bijen aan.

  Taxus x media 'Hillii' draagt niet bij aan de biodiversiteit omdat het een gecultiveerde plant is die weinig nectar of stuifmeel produceert voor insecten. Het biedt geen schuilplaatsen of voedsel voor verschillende diersoorten. Voor een grotere biodiversiteit in de tuin zijn andere planten meer geschikt.

  De bloei van deze plant valt in de maanden april en mei, met kleine mannelijke bloemen die gele kleur hebben. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is wel belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. Het beste is om de plant te plaatsen op een zonnige plek in de tuin.

  Nee, de bes van deze plant is giftig voor mens en dier en mag niet gegeten worden. Het sap en de naalden kunnen ook giftig zijn bij consumptie. Wees dus voorzichtig met deze plant in de tuin.

  Ja, de Taxus x media 'Hillii' is geluidsdempend vanwege het dichte bladerdek en de dikke takken. Het kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de tuin.

 • De plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of najaar. Verwijder dode takken en knip de plant in de gewenste vorm. Zorg ervoor dat er altijd groene takken overblijven om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de plant in een te natte bodem staat.

  Voor de Taxus x media 'Hillii' is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om af en toe de potgrond te bemesten voor optimale groei.

  De Taxus x media 'Hillii' groeit het beste in goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en dat deze niet te nat is. Het is ook aan te raden om regelmatig mulch toe te voegen om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Taxus x media 'Hillii' groeit het best op een plek met halfschaduw tot volle zon. Zorg voor een goed doorlatende grond die niet te nat wordt in de winter. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kun je mulch rond de basis van de plant aanbrengen en de plant water geven voordat de vorst begint. Daarnaast kun je een winterhoes of jute doek gebruiken om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat de plant te nat wordt tijdens de wintermaanden, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Snoei de plant regelmatig om de vorm te behouden en te voorkomen dat hij te groot wordt. Geef de plant in droge periodes voldoende water. Bemest de plant in het voorjaar met een organische meststof voor een goede groei.

  Voor tuinplanten is regelmatige bemesting belangrijk voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een evenwichtige meststof die specifiek is samengesteld voor tuinplanten. Bemest in het voorjaar en eventueel in de zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij deze tuinplant. Het helpt ook bij het verbeteren van de bodemstructuur en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Kies een organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren voor het beste resultaat.

  De plant gedijt het beste in zure tot neutrale bodems. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de optimale groeiomstandigheden te behouden. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de zuurgraad van de bodem te handhaven.

  Voor een effectieve bestrijding van ongedierte bij tuinplanten is het raadzaam om regelmatig de bladeren en takken te inspecteren op tekenen van plagen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij het controleren van ongedierte, terwijl het gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen een optie is in geval van ernstige plagen. Het regelmatig verwijderen van dode bladeren en plantenresten kan helpen om de verspreiding van ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Taxus x media 'Hillii' is een compacte en langzaam groeiende struik met een opgaande vorm. Deze plant heeft donkergroene naalden en kan een hoogte bereiken van ongeveer 2 tot 3 meter. De 'Hillii' variant staat bekend om zijn dichte en volle groei, waardoor hij vaak wordt gebruikt als haagplant. De Taxus x media 'Hillii' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek en is gemakkelijk te onderhouden. Let wel op, de bessen van deze plant zijn giftig voor mens en dier.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.