Thuja occidentalis 'Brabant'

Thuja occidentalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Thuja occidentalis 'Brabant' er en kompakt og smal variant af Vestlig livstræ. Planten har en pyramideformet vækst og vokser langsomt til en højde på cirka 3 til 5 meter. Nålene er skællignende, lysegrønne og meget tæt på hinanden. Denne sort er ideel til dyrkning af hække eller som en enkeltstående plante i haven. 'Brabant' kræver minimal vedligeholdelse og er modstandsdygtig over for forskellige vejrforhold. Det er et smukt og stedsegrønt bidrag til haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, "Thuja occidentalis 'Brabant'" er stedsegrøn. Denne haveplante beholder sine grønne blade hele året og forbliver derfor også grøn om vinteren.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -25 grader Celsius. Den kan klare de hollandske vintre og tåler kulde og frost godt. Det er en stærk haveplante, der ikke kræver meget beskyttelse om vinteren.

  Thujaer er generelt lette at vedligeholde og kræver minimal pleje. De tåler forskellige jordtyper og trives godt i både fuld sol og halvskygge. Regelmæssig vanding og beskæring er tilstrækkeligt for at holde dem sunde.

  Thuja occidentalis 'Brabant' har brug for tilstrækkelig plads til optimal vækst og udvikling. Sørg for en afstand på ca. 1,5 til 2 meter mellem hver plante for at undgå at de hindrer hinanden i væksten. Husk på, at planten til sidst kan nå en højde og bredde på ca. 4 til 6 meter.

  Denne plante trives bedst i fuld sol eller let skygge. I fuld skygge kan væksten blive hæmmet, og der kan dannes færre blade. Det anbefales derfor at placere planten et sted med sollys eller let skygge for optimal vækst.

  Thuja occidentalis 'Brabant' har brug for vand cirka en gang om ugen. Hold jorden fugtig, men ikke sjasket. I tørre perioder kan det være nødvendigt at give mere vand.

  Ja, Thuja tiltrækker sommerfugle med deres bløde nåle og giver nektar, der tiltrækker bier. Det er en smuk tilføjelse til haven, hvis du vil lokke sommerfugle og bier.

  Thuja occidentalis 'Brabant' bidrager ikke til biodiversiteten, da det er en eksotisk plante, der ikke giver meget næring til indfødt dyreliv. Det er bedre at vælge indfødte planter, der bidrager mere til biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer i månederne marts og april, og blomstringen varer normalt cirka 2 til 4 uger.

  Thuja occidentalis 'Brabant' kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at beskytte planten mod skarp eftermiddagssol og udtørrende vind. Sørg for tilstrækkelig vanding og muld for at forhindre udtørring.

  Nej, Thuja occidentalis 'Brabant' er ikke spiselig. Det er ikke en forbrugsplante og kan endda være giftig for mennesker og dyr. Det bruges kun som prydplante i haver og parker.

  Thuja occidentalis 'Brabant' har egenskaben at dæmpe lyd på grund af den tætte beplantning og bladene, der absorberer lyd. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i området. Det er dog ikke et fuldstændigt lyddæmpende skærm, men kan være med til at reducere visse former for støj.

 • Thuja occidentalis 'Brabant' bør beskæres bedst om foråret eller tidlig sommer. Fjern døde eller beskadigede grene og trim planten let for at bevare den ønskede form. Brug skarp og ren beskæresaks for at undgå skader.

  Denne plante skal have regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt gennemvædet, men undgå at rødderne står i vand. Tjek jævnligt jordens fugtighed ved at stikke en finger ned i jorden.

  Thuja occidentalis 'Brabant' trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilføj eventuelt lidt kompost eller gødning for optimal vækst og sundhed af planten.

  Jordkvaliteten skal være godt drænet og ikke for næringsrig. Sørg for en neutral til let sur jord med tilstrækkelig fugtighed. Undgå våd og kompakt jord.

  Denne plante trives bedst på et sted med fuld sol til halvskygge. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet, så planten ikke står for længe med rødderne i vand. Sørg også for tilstrækkelig plads omkring planten, så den kan udvikle sig godt.

  Det anbefales at beskytte haveplanter, der er følsomme over for frost, som f.eks. nåletræer, i vinterperioden. Dette kan gøres ved at pakke planterne ind i f.eks. jutte eller fleece. Det er også vigtigt at give planterne rigeligt med vand, før frostperioden begynder, så de ikke udtørrer så hurtigt.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i fugtig og veldrænet jord. Beskær planten om nødvendigt om foråret for at bevare formen. Fjern regelmæssigt døde blade og grene for at fremme plantens sundhed.

  Thuja occidentalis 'Brabant' har brug for gødning med organisk gødning om foråret. Brug en universel gødning til nåletræer for at fremme vækst og sundhed hos planten. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Mulch er gavnlig for væksten og sundheden af ​​haveplanter, fordi det holder jorden fugtig og undertrykker ukrudtsvækst. Det hjælper også med at opretholde en konstant jordtemperatur og tilføjer organisk materiale til jorden for at fremme jordfrugtbarheden. Dette kan resultere i sundere planter med bedre modstand mod sygdomme og skadedyr.

  Haveplanterne har generelt en præference for neutral til let sur jord. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og tilpasse den efter behov. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for en god vækst og blomstring af planterne.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante, kan du regelmæssigt kontrollere for spind, bladlus og taxusmider. Naturlige fjender som mariehøns og snyltehveps kan hjælpe med at bekæmpe disse skadedyr. Det er vigtigt at inspicere og behandle planten regelmæssigt for at forhindre yderligere skader.

 • Beskrivelse

  Thuja occidentalis 'Brabant' er en kompakt og smal variant af Vestlig livstræ. Planten har en pyramideformet vækst og vokser langsomt til en højde på cirka 3 til 5 meter. Nålene er skællignende, lysegrønne og meget tæt på hinanden. Denne sort er ideel til dyrkning af hække eller som en enkeltstående plante i haven. 'Brabant' kræver minimal vedligeholdelse og er modstandsdygtig over for forskellige vejrforhold. Det er et smukt og stedsegrønt bidrag til haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.