Thuja occidentalis 'Cristata Argenteovariegata'

Thuja occidentalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Thuja occidentalis 'Cristata Argenteovariegata' is een variëteit van de witte ceder met opvallend zilverachtig en bont gekleurd blad. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan uitgroeien tot een prachtige kegelvormige struik. De bladeren zijn schubvormig en hebben een fijne textuur. Deze variëteit staat bekend om zijn decoratieve uitstraling en is geschikt voor gebruik als solitaire plant, in borders of als haag. De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende bodems en verdraagt zowel volle zon als lichte schaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Thuja occidentalis 'Cristata Argenteovariegata' is groenblijvend en behoudt het hele jaar door zijn bladeren. Het is een decoratieve plant die zowel in de zomer als in de winter kleur toevoegt aan de tuin. Het is daarom een populaire keuze voor tuinen die het hele jaar door groen willen blijven.

  Deze plant is winterhard tot temperaturen van -20 tot -25 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij extreme kou. Over het algemeen kan de plant goed tegen vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien om de vorm te behouden. Daarnaast kan de plant goed gedijen in zowel zon als schaduw.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om zich te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg voor een ruime plantafstand en voldoende licht om gezond te blijven. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de plantlocatie.

  Ja, Thuja planten groeien over het algemeen goed in de schaduw. Zorg voor voldoende licht en water om de groei te bevorderen. Schaduwrijke gebieden kunnen de groei van Thuja echter vertragen.

  Tuinplanten zoals deze moeten regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is 1 keer per week water geven voldoende.

  Ja, de plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar en de vorm van de bloemen. Het is een goede keuze om deze plant in de tuin te zetten als je deze insecten wilt aantrekken.

  Thuja occidentalis 'Cristata Argenteovariegata' draagt niet bij aan biodiversiteit, omdat het een gecultiveerde tuinplant is die meestal geen inheemse soorten aantrekt of ondersteunt. Het is voornamelijk decoratief en heeft geen significante ecologische waarde voor lokale ecosystemen. Voor een grotere biodiversiteit is het beter om inheemse planten aan te planten die lokale dieren en insecten ondersteunen.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Zorg ook voor een beschutte standplaats bij felle zon en harde wind.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het kan schadelijk zijn bij consumptie. Het is raadzaam om alleen eetbare planten te eten.

  Ja, Thuja occidentalis 'Cristata Argenteovariegata' heeft een dicht bladerdek wat geluid kan absorberen en dempen in een tuinomgeving. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en voor meer rust te zorgen in de tuin. Het is echter niet zo effectief als specifieke geluidsdempende materialen of constructies.

 • .Deze plant kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken met behulp van een scherpe snoeischaar. Houd de vorm van de plant in de gaten en snoei regelmatig bij om deze compact te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorweekt is. Voorkom echter dat de plant in een te natte grond staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is en dat er voldoende voedingsstoffen beschikbaar zijn. Een jaarlijkse bemesting kan helpen om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst en wind. Dit kan bijvoorbeeld door de plant in te pakken met jute of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant vereist regelmatige snoei om zijn vorm te behouden en te voorkomen dat hij te groot wordt. Zorg voor goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar om gezonde groei te bevorderen.

  Thuja occidentalis 'Cristata Argenteovariegata' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond en weelderig te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor coniferen in het voorjaar en zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het de bodem vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de temperatuur van de grond reguleert. Voor het mulchen kunnen verschillende materialen worden gebruikt, zoals compost, boomschors of houtsnippers. Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen van ongeveer 5-10 centimeter dik rond de plant, maar niet direct tegen de stam.

  De Tuinplanten verlangen over het algemeen een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en bloei. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor de meeste Tuinplanten.

  Voor deze tuinplant kan preventief ongedierte worden bestreden door regelmatig te controleren op luizen, wolluis en spint. Een milieuvriendelijke methode is het besproeien met een oplossing van water en groene zeep of een mengsel van water en brandnetelgier. Bij ernstige plagen kan ook gebruik worden gemaakt van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen.

 • Omschrijving

  De Thuja occidentalis 'Cristata Argenteovariegata' is een variëteit van de witte ceder met opvallend zilverachtig en bont gekleurd blad. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan uitgroeien tot een prachtige kegelvormige struik. De bladeren zijn schubvormig en hebben een fijne textuur. Deze variëteit staat bekend om zijn decoratieve uitstraling en is geschikt voor gebruik als solitaire plant, in borders of als haag. De plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende bodems en verdraagt zowel volle zon als lichte schaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.