Thuja occidentalis 'Danica'

Thuja occidentalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Thuja occidentalis 'Danica' er en kompakt og sfærisk kultivar af vestlig livstræ med små nålelignende blade. Planten vokser langsomt og når en højde på cirka 1 meter. Den har en tæt vækst og beholder sin grønne farve hele året rundt. 'Danica' er velegnet til brug som jorddække eller i stenbede og bede. Denne plante trives bedst i veldrænet, fugtig jord og i en solrig til halvskyggefuld position.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, "Thuja occidentalis 'Danica'" er stedsegrøn. Denne plante beholder sine blade hele året, hvilket giver den et grønt udseende selv om vinteren.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost. Om vinteren kan et beskyttende lag muld hjælpe med at beskytte planten mod kulde.

  Ja, planten er nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er en stærk og vinterhård haveplante, der trives godt i de fleste jordtyper og stande. Regelmæssig beskæring er dog nødvendig for at bevare den kompakte form.

  Denne plante har brug for tilstrækkelig plads til at vokse ud til en kompakt kugleformet busk. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem andre planter for ikke at hæmme væksten. Tag højde for buskens endelige højde og bredde ved plantning.

  Ja, Thuja occidentalis 'Danica' trives godt i skyggen. Denne haveplante trives godt på steder med lidt direkte sollys og vil også vokse godt i skyggen. Det er et ideelt valg til skyggefulde haver.

  Thuja occidentalis 'Danica' har brug for vand cirka en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men undgå at den bliver gennemblødt. Sørg for at jorden mellem vandingen forbliver let fugtig.

  Thuja occidentalis 'Danica' tiltrækker ikke sommerfugle og bier.

  Thuja occidentalis 'Danica' bidrager ikke til biodiversiteten, da det er en eksotisk plante, der tiltrækker få insekter. Det er bedre at vælge indfødte planter, der giver mad og skjulesteder til lokale dyr. Planter som blomstrende buske og staudeplanter er mere gavnlige for biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer i april og maj måneder, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, Thuja occidentalis 'Danica' kan godt tåle fuld sol og kan også trives i halvskygge. Det er en hårdfør plante, der kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i de fleste jordtyper.

  Nej, Thuja occidentalis 'Danica' er ikke spiselig. Den bruges ofte som prydbusk i haver på grund af dens dekorative egenskaber. At indtage planten kan dog være skadeligt for helbredet.

  Ja, planten har nåle, der absorberer lydbølger og kan hjælpe med at reducere støjgener. Den tætte blade kan fungere som en naturlig lydskærm i haven. Det kan derfor betragtes som lyddæmpende.

 • Thuja occidentalis 'Danica' skal bedst beskæres om foråret eller efteråret. Fjern døde eller beskadigede grene og hold øje med plantens form under beskæringen. Brug en skarp beskæresaks for at opnå et rent snit.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Undgå, at rødderne står i vandmættet jord.

  Tuja occidentalis 'Danica' har ikke specifikke krav til pottemuld og trives godt i almindelig pottemuld til haveplanter. Sørg for, at pottemulden er veldrænet og ikke bliver for våd. Tilsæt om nødvendigt ekstra kompost eller gødning for optimal vækst.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, fugtig jord med en neutral pH-balance. Det er vigtigt, at jordens frugtbarhed er på et passende niveau for at sikre en sund vækst. Overdrevent våd eller tør jord kan forårsage skade på rødderne.

  Planten 'Danica' trives bedst på et sted i fuld sol til halvskygge. Sørg for god drænet jord for at undgå rodrot. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skader.

  Om vinteren kan det være nyttigt at lægge et lag muld af organisk materiale omkring planten for at beskytte rødderne mod frost. Derudover kan en beskyttelsesdragt eller fleece også hjælpe med at beskytte planten mod de kolde temperaturer. Sørg for, at jorden omkring planten er godt drænet for at undgå oversvømmelse.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Trim regelmæssigt døde eller beskadigede grene for at bevare plantens form og sundhed. Beskær om nødvendigt om foråret eller sommeren for at bevare formen.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at gøde om foråret med en langsomt virkende gødning specielt til nåletræer. Brug ikke gødning med for meget kvælstof, da det kan beskadige planten. Gød kun planterne i henhold til instruktionerne på emballagen.

  Mulch kan være nyttigt til dyrkning af denne plante, da det hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug organisk mulch som barkflis eller kompost og påfør et lag på ca. 5 cm rundt om plantens base. Sørg for, at mulchen ikke ophobes mod plantens stamme.

  Denne plante trives godt i let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,5. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt foretage justeringer for at sikre optimale vækstbetingelser. Overdrevent sure eller alkaliske jordtyper kan hæmme plantens vækst.

  Til bekæmpelse af skadedyr hos disse haveplanter kan der anvendes naturlige fjender som marihøns og snyltehvepse. Bladlus og snegle kan også fjernes manuelt. Ved regelmæssig kontrol og rengøring af planterne kan risikoen for skadedyr reduceres.

 • Beskrivelse

  Thuja occidentalis 'Danica' er en kompakt og sfærisk kultivar af vestlig livstræ med små nålelignende blade. Planten vokser langsomt og når en højde på cirka 1 meter. Den har en tæt vækst og beholder sin grønne farve hele året rundt. 'Danica' er velegnet til brug som jorddække eller i stenbede og bede. Denne plante trives bedst i veldrænet, fugtig jord og i en solrig til halvskyggefuld position.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.