Thuja occidentalis 'Holmstrup'

Thuja occidentalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Thuja occidentalis 'Holmstrup' is een compacte, kegelvormige conifeer met aantrekkelijke groene bladeren die dicht op elkaar groeien. Deze variant van de westerse levensboom kan tot ongeveer 2-3 meter hoog worden en heeft een langzame groei. De 'Holmstrup' is winterhard en verdraagt goed snoeien, waardoor het een populaire keuze is voor hagen en solitaire planten in de tuin. De plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een decoratieve en onderhoudsvriendelijke plant die het hele jaar door structuur aan de tuin geeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, "Thuja occidentalis 'Holmstrup'" is een groenblijvende plant die zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar. Hierdoor blijft de plant ook in de winter groen en zorgt het voor structuur in de tuin. Het is een uitstekende keuze voor het creëren van privacy of als achtergrondbeplanting.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om bij strenge vorst extra bescherming te bieden, zoals mulch of een beschermhoes. In de winter is het goed om de plant af te dekken met bladeren of stro.

  De Thuja occidentalis 'Holmstrup' plant is zeer gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Deze plant is winterhard en kan goed gedijen in de meeste tuinomgevingen. Regelmatig snoeien en bemesten zal helpen om de plant gezond en mooi te houden.

  Voor deze plant is het belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat hij zich volledig kan ontwikkelen. Houd rekening met een minimale plantafstand van ongeveer 1,5 meter. De plant kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 2 tot 3 meter.

  Thuja occidentalis 'Holmstrup' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Ze hebben wel wat zonlicht nodig voor een gezonde groei. In diepe schaduw kunnen ze echter minder goed groeien en zich ontwikkelen.

  Thuja occidentalis 'Holmstrup' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te verdrinken. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in licht opdroogt.

  Ja, "Thuja occidentalis 'Holmstrup'" is niet vlinder- of bijenlokkend en wordt over het algemeen niet beschouwd als aantrekkelijk voor deze insecten. Het is voornamelijk bekend om zijn decoratieve en compacte groeiwijze in de tuin.

  Thuja occidentalis 'Holmstrup' draagt weinig bij aan biodiversiteit vanwege zijn dichte groeiwijze en gebrek aan bloemen of vruchten. Andere planten met bloemen en bessen zouden meer bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is daarom aan te raden om meer diversiteit aan planten aan te planten voor een betere bijdrage aan biodiversiteit.

  De Thuja occidentalis 'Holmstrup' bloeit in de maanden april en mei met kleine onopvallende bloemen. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en is geschikt voor een zonnige standplaats in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warme en droge periodes om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant langzaam te laten wennen aan de volle zon als hij eerst in de schaduw heeft gestaan.

  Nee, Thuja occidentalis 'Holmstrup' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het wordt voornamelijk gebruikt als sierplant in de tuin.

  Ja, Thuja occidentalis 'Holmstrup' heeft de mogelijkheid om geluid te dempen vanwege zijn dichte groene bladeren. Het fungeert als een natuurlijke barrière die geluidsgolven kan absorberen en verminderen. Het plaatsen van deze plant kan helpen om geluidsoverlast in uw tuin of omgeving te verminderen.

 • Thuja occidentalis 'Holmstrup' kan het best gesnoeid worden in de late lente of vroege zomer. Verwijder dode, beschadigde, of ongewenste takken met behulp van snoeischaar. Snoei niet te diep om de vorm van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om ziektes te voorkomen.

  De Thuja occidentalis 'Holmstrup' gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal ontwikkeld voor coniferen en houd rekening met de vochtbehoefte van deze tuinplant.

  Thuja occidentalis 'Holmstrup' gedijt goed in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats met volle zon tot lichte schaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals deze hebben bescherming nodig tegen de koude en vochtige winteromstandigheden. Dit kan gedaan worden door mulch rond de plant aan te brengen en deze af te dekken met bijvoorbeeld jute of vliesdoek. Ook is het belangrijk om de plant goed water te geven voordat de vorstperiode begint.

  Om goed te groeien heeft deze plant regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant indien nodig in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Gebruik organische meststof in het voorjaar voor een gezonde groei.

  De Tuja occidentalis 'Holmstrup' heeft weinig bemesting nodig. Gebruik in het voorjaar een langzaamwerkende meststof voor coniferen. Overbemesting kan leiden tot te snelle groei en meer gevoeligheid voor ziekten.

  Mulchen met organisch materiaal zoals houtsnippers of compost helpt bij het vasthouden van vocht en zorgt voor een gezonde bodem. Dit kan de wortels beschermen tegen vorst in de winter en helpt bij het onderdrukken van onkruid. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant komt om wortelrot te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem waar Thuja occidentalis 'Holmstrup' gedijt, moet neutraal tot licht alkalisch zijn. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem te controleren voordat je de plant plaatst. Het is aanbevolen om de grond indien nodig te verbeteren met kalk.

  Er zijn verschillende manieren om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals het gebruik van insecticiden, biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden van de plaaginsecten. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op symptomen van ongedierte en indien nodig actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen. Het is ook mogelijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het planten van verschillende soorten planten die elkaar beschermen tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Thuja occidentalis 'Holmstrup' is een compacte, kegelvormige conifeer met aantrekkelijke groene bladeren die dicht op elkaar groeien. Deze variant van de westerse levensboom kan tot ongeveer 2-3 meter hoog worden en heeft een langzame groei. De 'Holmstrup' is winterhard en verdraagt goed snoeien, waardoor het een populaire keuze is voor hagen en solitaire planten in de tuin. De plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een decoratieve en onderhoudsvriendelijke plant die het hele jaar door structuur aan de tuin geeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.