Thuja occidentalis 'Little Champion'

Thuja occidentalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Thuja occidentalis 'Little Champion' is een dwergconifeer met een compacte groei en een kegelvormige tot piramidale vorm. De naalden zijn diepgroen en fijn van structuur, waardoor de plant een sierlijke uitstraling heeft. Deze cultivar is geschikt voor kleine tuinen of als accentplant in rotstuinen en borders. 'Little Champion' heeft weinig onderhoud nodig en is winterhard, waardoor het een duurzame optie is voor tuinbeplanting. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1 tot 1,5 meter kan bereiken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit betekent dat hij ook in de winter zijn groene bladeren behoudt en niet kaal wordt. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, omdat hij het hele jaar door kleur en structuur biedt.

  De plant is winterhard tot -20°C.

  Ja, deze plant is gemakkelijk te onderhouden en vereist minimaal snoeiwerk. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de meeste grondsoorten en standplaatsen. Deze plant heeft weinig zorg nodig en is daardoor geschikt voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

  De Thuja occidentalis 'Little Champion' heeft gemiddeld ongeveer 1 tot 2 meter ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte krijgt zodat hij goed kan groeien en geen last heeft van andere planten in de buurt. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende licht en lucht rondom de plant voor een optimale groei.

  Ja, Thuja occidentalis 'Little Champion' groeit goed in de schaduw. Het is een sterke en compacte plant die weinig zonlicht nodig heeft. Het kan goed gedijen en gezond groeien in een schaduwrijke omgeving.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de regenval en de grondgesteldheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid om te voorkomen dat deze uitdroogt.

  Ja, de plant is niet vlinder- en bijenlokkend.

  Thuja occidentalis 'Little Champion' biedt weinig meerwaarde voor biodiversiteit, omdat het een cultivar is zonder veel natuurlijke eigenschappen die insecten en dieren aantrekken. Er zijn andere planten die beter geschikt zijn om biodiversiteit te stimuleren in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft. Het is aan te raden om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een sierplant en niet bedoeld voor consumptie. Het wordt aanbevolen om geen delen van de plant te consumeren.

  Ja, Thuja occidentalis 'Little Champion' heeft de eigenschap geluid te dempen door zijn dichte bladeren en compacte groei. Dit maakt hem zeer geschikt als groene buffer tegen lawaai in de tuin. De plant kan helpen om geluidsoverlast te verminderen en voor meer rust te zorgen.

 • Thuja occidentalis 'Little Champion' moet jaarlijks worden gesnoeid om een compacte vorm te behouden. Snoei lichtjes in het voorjaar om de gewenste vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Vermijd zware snoei om de gezondheid van de plant te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond goed vochtig is. Controleer regelmatig of de grond niet te droog of te nat is. Geef bij voorkeur water bij de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren.

  Thuja occidentalis 'Little Champion' gedijt goed in goed doorlatende potgrond met toegevoegde compost voor een optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen in de grond. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels van de plant om te groeien.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplant vereist goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem neutraal tot licht zuur is voor optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals deze kunnen in de winter baat hebben bij extra bescherming, zoals het inpakken met jute of het aanbrengen van een laag mulch rond de wortels. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voor de winter begint om uitdroging te voorkomen. Vermijd zware snoei in de herfst, omdat dit de plant gevoeliger kan maken voor vorstschade.

  Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig te snoeien en de vorm bij te houden. Zorg voor een goed doorlatende bodem en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer. Zorg ervoor dat de meststof voldoende voedingsstoffen bevat voor een goede ontwikkeling van de plant.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik organische mulch zoals boomschors of compost. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond te houden.

  De Tuja occidentalis 'Little Champion' groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH waarde. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Overmatige zoutgehalte in de bodem kan schadelijk zijn voor deze plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het aan te raden om regelmatig de bladeren en takken te inspecteren op tekenen van insecten. Gebruik indien nodig een milieuvriendelijke insectenspray of zeepoplossing om ongedierte te verwijderen. Het is ook belangrijk om de plant gezond en vitaal te houden door deze te voorzien van voldoende water, voedingsstoffen en licht.

 • Omschrijving

  Thuja occidentalis 'Little Champion' is een dwergconifeer met een compacte groei en een kegelvormige tot piramidale vorm. De naalden zijn diepgroen en fijn van structuur, waardoor de plant een sierlijke uitstraling heeft. Deze cultivar is geschikt voor kleine tuinen of als accentplant in rotstuinen en borders. 'Little Champion' heeft weinig onderhoud nodig en is winterhard, waardoor het een duurzame optie is voor tuinbeplanting. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 1 tot 1,5 meter kan bereiken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.