Thuja occidentalis 'Wansdyke Silver'

Thuja occidentalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Thuja occidentalis 'Wansdyke Silver' is een langzaam groeiende conifeer met zilverachtige bladeren die een opvallende uitstraling hebben. Deze plant heeft een smalle, kegelvormige groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte van zo'n 3 meter bereiken. De zilverkleurige bladeren geven de plant een unieke uitstraling en zorgen voor een opvallend contrast in de tuin. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel volle zon als halfschaduw. De 'Wansdyke Silver' is een mooie toevoeging aan een tuin of border en kan ook solitair geplant worden als blikvanger.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Thuja occidentalis 'Wansdyke Silver' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt het een perfecte keuze voor tuinen die het hele jaar door een groene uitstraling willen hebben.

  Deze plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20°C verdragen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude winters. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen harde wind en vorst.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is winterhard en kan goed tegen droge grond. Regelmatig snoeien bevordert de groei en vorm.

  De plant heeft ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen tot zijn volledige grootte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de wortels zich goed kunnen verspreiden. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Ja, Thuja's groeien goed in de schaduw. Ze kunnen echter beter groeien en een betere kleur hebben als ze meer zonlicht krijgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral als deze in de schaduw staat.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Het beste is om de grond tussen gietbeurten iets te laten opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de geur en nectar van de bladeren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het aantrekken van bestuivers.

  Ja, Thuja occidentalis 'Wansdyke Silver' kan een goede bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin vanwege zijn dichte groei en schuilgelegenheid voor vogels en insecten. De plant trekt ook bestuivers aan, zoals vlinders en bijen, wat gunstig is voor de diversiteit van de tuin. Met zijn opmerkelijke zilverkleurige bladeren voegt hij tevens variatie toe aan de vegetatie.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 weken.

  Deze tuinplanten kunnen goed tegen de volle zon en gedijen het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme perioden om uitdroging te voorkomen. Over het algemeen kunnen ze goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is aan te raden om deze niet in te nemen, aangezien het schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, Thuja occidentalis 'Wansdyke Silver' heeft de eigenschap geluid te dempen door zijn dichte bladerdek en structuur. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat het geluidsdempende effect afhankelijk is van factoren zoals de grootte en dichtheid van de plant.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden uitgevoerd in het voorjaar. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei lichtjes om een mooie vorm en compacte groei te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Water geven in de vroege ochtend of late namiddag wordt aanbevolen.

  Thuja occidentalis 'Wansdyke Silver' heeft vochtige, goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een speciale potgrond voor tuinplanten voor een optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Thuja occidentalis 'Wansdyke Silver' gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vochtigheidsgraad. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale bodem met voldoende voedingsstoffen is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en verrijk deze indien nodig met compost. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Thuja occidentalis 'Wansdyke Silver' hebben winterbescherming nodig omdat ze gevoelig kunnen zijn voor vorstschade. Het is aan te raden om de plant in te pakken met jute of vliesdoek om de wortels te beschermen tegen de kou. Daarnaast kan het helpen om mulch rond de plant aan te brengen om de wortels warm te houden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoeien. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het voorjaar en zomer behoefte aan bemesting. Gebruik hiervoor een organische meststof of speciale meststof voor coniferen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom deze tuinplant te bedekken. Het helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers voor het beste resultaat.

  De Thuja occidentalis 'Wansdyke Silver' prefereert een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig inspecteren op insecten en schimmels, en het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie. Verwijder ook dode bladeren en takken om plaagorganismen te voorkomen. Ten slotte kunt u ook parasitaire insecten aantrekken door het planten van bloemen die nuttige insecten aantrekken.

 • Omschrijving

  Thuja occidentalis 'Wansdyke Silver' is een langzaam groeiende conifeer met zilverachtige bladeren die een opvallende uitstraling hebben. Deze plant heeft een smalle, kegelvormige groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte van zo'n 3 meter bereiken. De zilverkleurige bladeren geven de plant een unieke uitstraling en zorgen voor een opvallend contrast in de tuin. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel volle zon als halfschaduw. De 'Wansdyke Silver' is een mooie toevoeging aan een tuin of border en kan ook solitair geplant worden als blikvanger.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.