Platycladus orientalis 'Aurea Nana'

Platycladus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Platycladus orientalis 'Aurea Nana' is een dwergvorm van de Chinese cipres met een compacte groeiwijze en gele naaldachtige bladeren. Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker of als accentplant in rotstuinen en borders. 'Aurea Nana' heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge en zanderige grond. De plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en is winterhard. Door de opvallende gele kleur van de bladeren is deze cultivar een echte blikvanger in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend en behoudt het hele jaar door je bladeren. Je blijft dus ook in de winter groen. Je behoudt je kleur en structuur, zelfs tijdens de koudste maanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is dus belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst in te pakken of te verplaatsen naar een beschutte plek.

  Ja, deze plant is heel makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en groeit goed in de meeste bodemsoorten. Het vereist geen speciale verzorging.

  De plant heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Planten moeten op ongeveer 60-90 cm van elkaar worden geplant. Zorg voor voldoende licht en luchtstroming rondom de planten.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei beperkt worden en de kleur van de bladeren minder intens worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei.

  Deze plant heeft gemiddeld 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. In de wintermaanden kan de plant met minder water toe.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een aantrekkelijke plant voor deze insecten vanwege de nectar en het stuifmeel dat beschikbaar is. Het helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de plant is een aantrekkelijke toevoeging aan de tuin en kan bijdragen aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken. Echter, voor een grotere bijdrage aan biodiversiteit kunnen ook andere plantensoorten worden toegevoegd. Het is belangrijk om een diverse mix van planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal in maart en april, en de bloei duurt meestal enkele weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te consumeren vanwege mogelijk giftige stoffen. Het is dus beter om deze plant niet op te eten.

  Ja, Tuinplanten kunnen geluid absorberen en daarmee een geluidsdempende functie hebben in de tuin. Het creëren van een groene omgeving met planten kan helpen om geluid te dempen en een rustige sfeer te creëren. Planten met dichte bladeren en hoge stelen hebben over het algemeen een betere geluidsisolerende eigenschappen.

 • Knip dode of beschadigde takken regelmatig af om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei lichtjes om de vorm en grootte van de plant te behouden. Zware snoei kan leiden tot kaalheid aan de onderkant van de plant.

  De Tuinplant "Platycladus orientalis 'Aurea Nana'" heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef vooral in de zomerperiode vaker water.

  De platycladus orientalis 'Aurea Nana' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond met een goede voedingswaarde bevordert de groei en gezondheid van de plant.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en licht zuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk dat er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn, maar de bodem moet niet te vochtig zijn om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig te mulchen om de bodem vochtig te houden en de groei van onkruid te beperken.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen koude wind en weer. Snoei de plant indien nodig voor de winterperiode.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit goed in de volle zon of halfschaduw. Regelmatig water geven in drogere periodes en een keer per jaar bemesten is voldoende. Snoei is niet nodig, tenzij je de vorm wilt behouden of de grootte wilt controleren.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik organische meststoffen zoals compost, mest of speciale plantenvoeding. Bemest de plant in het voorjaar en in de zomer voor optimale groei.

  Het is aan te raden om de bodem rondom deze tuinplant te voorzien van een laag mulch om onkruidgroei te onderdrukken en vochtverlies te voorkomen. Mulchen helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur. Kies bij voorkeur organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch.

  De Tuinplanten kunnen goed groeien in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Sterk zure of alkalische grond kan problemen veroorzaken bij de opname van voedingsstoffen door de plant. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem in de gaten te houden en indien nodig aan te passen.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij Tuinplanten, inclusief hun bladkleurige variëteiten, kunnen biologische methoden zoals het gebruik van natuurlijke vijanden of neemolie worden toegepast. Daarnaast kunnen preventieve maatregelen zoals regelmatig controleren op plagen en goede luchtstroom rond de plant helpen om ongedierte te voorkomen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen moet worden vermeden vanwege mogelijke schade aan het milieu en andere nuttige insecten.

 • Omschrijving

  Platycladus orientalis 'Aurea Nana' is een dwergvorm van de Chinese cipres met een compacte groeiwijze en gele naaldachtige bladeren. Deze plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker of als accentplant in rotstuinen en borders. 'Aurea Nana' heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droge en zanderige grond. De plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en is winterhard. Door de opvallende gele kleur van de bladeren is deze cultivar een echte blikvanger in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.