Thuja plicata 'Atrovirens'

Thuja plicata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Thuja plicata 'Atrovirens' is een conifeersoort met een dichte en kegelvormige groeiwijze. De naalden zijn donkergroen van kleur en blijven het hele jaar door aan de takken zitten. Deze plant kan tot wel 20 meter hoog worden en is goed bestand tegen wind en kou. Thuja plicata 'Atrovirens' wordt vaak gebruikt als haagplant vanwege zijn snelle groei en dichte vertakking. De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling, zelfs in de wintermaanden. Een ideale tuinplant voor het creëren van een groene achtergrond in de tuin.

  Thuja plicata 'Atrovirens' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius en kan dus goed tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst om schade te voorkomen. Over het algemeen kan deze plant goed gedijen in ons klimaat.

  Thuja plicata 'Atrovirens' is een makkelijk te onderhouden plant die weinig speciale zorg nodig heeft. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om deze plant gezond te houden. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in zonlicht.

  De Thuja plicata 'Atrovirens' heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tot andere planten, zodat de Thuja plicata 'Atrovirens' voldoende lucht en licht krijgt. Houd bij het planten ook rekening met de hoogte en breedte van de plant wanneer deze volgroeid is.

  Ja, Thuja planten groeien goed in de schaduw. Ze kunnen echter beter groeien en zich beter ontwikkelen als ze regelmatig wat zonlicht krijgen. Zorg voor ongeveer 4-6 uur zonlicht per dag voor optimale groei.

  Thuja's hebben gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, Thuja plicata 'Atrovirens' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de kleine kegelvormige bloemen die veel nectar bevatten. Het is een waardevolle plant voor het aantrekken van deze bestuivers naar de tuin.

  Thuja plicata 'Atrovirens' draagt bij aan biodiversiteit door het bieden van beschutting en nestgelegenheid voor verschillende vogelsoorten. Daarnaast trekt de plant verschillende insectensoorten aan die een belangrijke rol spelen in het ecosysteem. Het aanplanten van deze plant kan dus zeker bijdragen aan een diversere tuin.

  De Thuja plicata 'Atrovirens' bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken. De plant produceert kleine, onopvallende bloemen.

  Ja, Thuja plicata 'Atrovirens' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig problemen heeft met zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de plant Thuja plicata 'Atrovirens' is niet eetbaar. Het is niet veilig om deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het wordt aanbevolen om de plant niet te gebruiken voor consumptie.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte begroeiing en de vorm van de naalden. Het kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen, vooral in dichtbegroeide omgevingen. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van privacy in de tuin.

 • Thuja plicata 'Atrovirens' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of de zomer om de groei van de plant te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei indien nodig de vorm bij. Snoei nooit meer dan een derde van de takken tegelijk om de plant gezond te houden.

  Thuja plicata 'Atrovirens' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef liever sporadisch veel water dan vaak een beetje.

  Thuja plicata 'Atrovirens' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond met een neutrale pH. Het is belangrijk om regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen en de plant gezond te houden. Voeg in het voorjaar organische meststoffen toe om de groei te bevorderen.

  Thuja plicata 'Atrovirens' gedijt het best in licht vochtige, goed doorlatende grond. De bodem moet neutraal tot licht zuur zijn en rijk aan organisch materiaal. Het is belangrijk om regelmatig te zorgen voor voldoende vochtregulatie in de bodem.

  Thuja plicata 'Atrovirens' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende en vochtige grond. Deze plant is geschikt voor zowel grote tuinen als stadstuinen.

  Om Thuja plicata 'Atrovirens' te beschermen tegen de koude wintermaanden, kan je het beste mulch aanbrengen rond de basis van de plant. Daarnaast kan je bij extreme vorst een beschermhoes over de plant plaatsen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Om de plant gezond te houden is het belangrijk om regelmatig te snoeien en de dode takken te verwijderen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef voldoende water tijdens droge periodes. Bemest de plant jaarlijks in het voorjaar voor een optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Het is belangrijk om in het voorjaar organische meststof te gebruiken en indien nodig in de zomer nogmaals te bemesten. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors kan helpen bij het behouden van vocht, het onderdrukken van onkruid en het toevoegen van voedingsstoffen aan de grond. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de wortels te voorkomen. Mulch in het voorjaar of najaar voor optimale resultaten.

  De zuurgraad van de bodem waar Thuja plicata 'Atrovirens' gedijt, moet neutraal tot licht zuur zijn. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Thuja plicata 'Atrovirens' plant is vatbaar voor aanvallen van schimmels en insecten. Om ongedierte te voorkomen, is het belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren op tekenen van ziekte of plagen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Thuja plicata 'Atrovirens' is een conifeersoort met een dichte en kegelvormige groeiwijze. De naalden zijn donkergroen van kleur en blijven het hele jaar door aan de takken zitten. Deze plant kan tot wel 20 meter hoog worden en is goed bestand tegen wind en kou. Thuja plicata 'Atrovirens' wordt vaak gebruikt als haagplant vanwege zijn snelle groei en dichte vertakking. De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.