Thujopsis dolabrata 'Nana'

Thujopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Thujopsis dolabrata 'Nana' is een dwergvorm van de Japanse hertengewei-cipres met een compacte groeiwijze. De naalden zijn heldergroen van kleur en groeien in platte schubben die dicht op elkaar zitten. Deze plant heeft een dichte en bossige kroon en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter. Thujopsis dolabrata 'Nana' is wintergroen en heeft een aantrekkelijke, traanvormige groeiwijze. Het is een ideale plant voor rotstuinen, borders of als accent in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Thujopsis dolabrata 'Nana' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. De plant zorgt voor een blijvend groene uitstraling in de tuin en is goed geschikt als winterharde tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Deze plant kan goed gedijen in een gematigd klimaat.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke en langlevende plant die goed gedijt in gematigde klimaten. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om deze plant gezond te houden.

  De dwergmamoetboom heeft ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen tot een compacte struik. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant zodat deze niet belemmerd wordt in zijn groei. Houd rekening met een minimale afstand van ongeveer 1 tot 2 meter tussen andere planten.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs in diepe schaduw groeien. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, vooral in droge periodes. De plant is redelijk winterhard en kan goed tegen koude temperaturen.

  De Thujopsis dolabrata 'Nana' heeft behoefte aan regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, vooral in warmere periodes. Over het algemeen is het voldoende om de plant eens per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt van nature vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en het stuifmeel dat ze produceren. Dit maakt ze een waardevolle toevoeging aan de tuin om bestuivers aan te trekken. De plant kan daardoor bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin.

  Tuinplanten kunnen een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken. Ze bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren en kunnen helpen bij het bevorderen van de diversiteit in de tuin. Het is dus mogelijk dat deze plant bijdraagt aan biodiversiteit, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en de andere planten in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven als hij in de volle zon staat. Het blad kan verbranden als de plant te lang in direct zonlicht staat.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren vanwege mogelijke toxiciteit. Het is beter om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie in de tuin.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempende werking door zijn dichte bladerdek en de eigenschap om geluidsgolven te absorberen. Dit maakt de plant ideaal voor het creëren van een rustige en groene omgeving in de tuin.

 • Deze plant hoeft niet vaak gesnoeid te worden, maar eventuele dode takken kunnen in het voorjaar worden verwijderd. Voor het behoud van een compacte vorm kan een lichte snoeibeurt in het najaar worden gedaan. Gebruik scherpe snoeischaar om beschadigingen aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd dat de wortels in water blijven staan, dit kan leiden tot wortelrot.

  Voor de Tuinplanten Thujopsis dolabrata 'Nana' is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Kies een potgrond die geschikt is voor groenblijvende planten.

  De Tuinplanten gedijen het best in een goed doorlatende, vochtige grond. Zorg voor een vruchtbare bodem met een goede structuur, rijk aan organisch materiaal. Vermijd te natte of te droge grond om optimale groei te garanderen.

  De plant houdt van een standplaats in de halfschaduw of schaduw. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen koude temperaturen en harde wind. Dit kan gedaan worden door de plant in te pakken met jute of een ander ademend materiaal. Ook is het aan te raden om de plant te voorzien van een laag mulch rond de wortels voor extra isolatie.

  Deze plant groeit het best in vochtige, goed doorlatende grond. Snoei regelmatig om de vorm en grootte van de plant te behouden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten hebben over het algemeen regelmatige bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een meststof met een gebalanceerde samenstelling van voedingsstoffen en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant voornamelijk in het voorjaar en zomer, wanneer de groei het meest actief is.

  Mulchen met organisch materiaal zoals boomschors of compost helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en bevordert een gezonde groei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotten te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem waar deze plant groeit, dient neutraal tot licht zuur te zijn. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6 en 7 ligt. Hierdoor kan de plant optimaal voedingsstoffen opnemen en gezond groeien.

  Er zijn verschillende natuurlijke methodes om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, zoals het gebruik van nuttige insecten of het regelmatig inspecteren en schoonhouden van de plant. Ook kunnen planten beschermd worden door ze op een juiste manier te bemesten en te voorzien van voldoende water. Het is belangrijk om ongedierte snel te herkennen en te bestrijden om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Thujopsis dolabrata 'Nana' is een dwergvorm van de Japanse hertengewei-cipres met een compacte groeiwijze. De naalden zijn heldergroen van kleur en groeien in platte schubben die dicht op elkaar zitten. Deze plant heeft een dichte en bossige kroon en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter. Thujopsis dolabrata 'Nana' is wintergroen en heeft een aantrekkelijke, traanvormige groeiwijze. Het is een ideale plant voor rotstuinen, borders of als accent in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.