Rosa glauca

Rosa overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa glauca, ook wel bekend als de rode mossige roos, is een prachtige struik met blauwgroen blad en donkerrode stelen en takken. De bloemen zijn lichtroze en bloeien in de zomer, gevolgd door decoratieve rode bottels in het najaar. Deze plant staat bekend om zijn sierlijke en elegante uitstraling en wordt vaak gebruikt in tuinen als solitaire plant of in groepen. Rosa glauca gedijt het best in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Deze plant kan ook worden gebruikt als natuurlijke haag of afscheiding in de tuin vanwege zijn dichte groei en stekelige stelen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad verkleurt van blauwgroen naar roodachtig in de herfst. Het is een bladverliezende struik.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Deze tuinplant kan overleven in de meeste Nederlandse tuinen.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond goed te bemesten. Snoei af en toe de dode takken en bloemen om de plant gezond te houden.

  Voor deze plant heb je ongeveer twee tot drie vierkante meter ruimte nodig. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht rondom de plant is. Het is ook belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om te groeien en zich te ontwikkelen.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is aan te raden om de plant te planten op een plek waar het voldoende zonlicht krijgt.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Let op tekenen van uitdroging zoals verwelkte bladeren.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze om insecten naar je tuin te lokken en de biodiversiteit te bevorderen. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin die helpt om de populatie van vlinders en bijen te ondersteunen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast biedt de plant schuilplaats en voeding aan verschillende diersoorten in de tuin. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan helpen om de biodiversiteit te ondersteunen.

  De plant bloeit in de maanden juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei. Het beste is om de plant op een zonnige locatie te planten om het beste resultaat te behalen.

  Nee, de bladeren en vruchten van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn bij inname. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te consumeren. Het is belangrijk om voor consumptie altijd eerst te controleren of een plant eetbaar is.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende werking. Het is voornamelijk de structuur van de plant die geluid kan absorberen, zoals bladeren en takken. Voor een significant geluidsdempend effect zijn specifieke geluidswerende maatregelen nodig.

 • Snoei de plant in het voorjaar na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Knip de takken terug tot net boven een naar buiten gerichte knop of tak.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is het beste om 's ochtends vroeg of 's avonds laat water te geven om verdamping te minimaliseren.

  Voor de Tuinplanten is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken, vermengd met wat organisch materiaal zoals compost. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om in het voorjaar de potgrond te vervangen of bij te vullen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en de bodem moet vochtig zijn, maar niet te nat. Zandige of lemige grond met een neutrale tot zure pH is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om de groei en bloei te ondersteunen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en te bloeien. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Om de plant te beschermen tegen vorst kun je mulch of stro rond de basis van de plant aanbrengen. Ook kun je de plant beschermen met een winterhoes of tuinvlies. Zorg ervoor dat de plant goed is ingepakt voordat de vorstperiode begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode of beschadigde takken door regelmatig te snoeien. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Voor deze plant is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Gebruik een meststof met een hoger gehalte aan fosfor voor een goede bloei. Overbemesting kan de plant beschadigen, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest.

  Mulchen is gunstig voor de plant, het helpt vocht vast te houden in de grond en voorkomt onkruidgroei. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals compost of boomschors te gebruiken als mulchlaag. Het beste moment om te mulchen is in het voorjaar of in het najaar.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de plant Rosa glauca ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te zuur of te basisch is voor optimale groei. Een regelmatige bodemtest kan helpen om de zuurgraad van de bodem in balans te houden.

  Bij het bestrijden van ongedierte op deze plant, kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Verder is ook regelmatige inspectie en handmatig verwijderen van ongedierte essentieel om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om te voorkomen dat het ongedierte zich verder verspreidt naar andere planten in de tuin.

 • Omschrijving

  Rosa glauca, ook wel bekend als de rode mossige roos, is een prachtige struik met blauwgroen blad en donkerrode stelen en takken. De bloemen zijn lichtroze en bloeien in de zomer, gevolgd door decoratieve rode bottels in het najaar. Deze plant staat bekend om zijn sierlijke en elegante uitstraling en wordt vaak gebruikt in tuinen als solitaire plant of in groepen. Rosa glauca gedijt het best in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Deze plant kan ook worden gebruikt als natuurlijke haag of afscheiding in de tuin vanwege zijn dichte groei en stekelige stelen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.