Rosa (Shrub Grp) 'Canary Bird'

Rosa (Shrub Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Rosa 'Canary Bird' is een struikroos met heldergele bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Deze roos bloeit in de zomermaanden en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. De bloemen hebben een enkele laag bloemblaadjes en verschijnen in kleine trossen. 'Canary Bird' is een gezonde en winterharde roos die weinig onderhoud nodig heeft en geschikt is voor zowel borders als bloembedden. Deze roos is een prachtige toevoeging aan elke tuin vanwege haar vrolijke gele kleur en aangename geur.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen tijdens de winter. Het is een struik die enige tijd kaal zal zijn voordat er in het voorjaar weer nieuw blad verschijnt. Deze plant behoort tot de groep Tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laagje mulch of speciale winterbescherming. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen en groeien.

  Ja, de Rosa (Shrub Grp) 'Canary Bird' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft geen speciale verzorging nodig. Zolang de plant op een zonnige plek staat en regelmatig water krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Snoei de plant in het voorjaar om de gezondheid en bloei te bevorderen.

  Rosa 'Canary Bird' heeft ongeveer 1,5 meter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt door hem niet te dicht bij andere planten te plaatsen. Op die manier kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  De Tuinplanten groeien over het algemeen het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de planten belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om de Tuinplanten in een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals de 'Canary Bird' hebben gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten goed te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de zoete geur en de nectar die het produceert. Het trekt verschillende soorten vlinders en bijen aan die helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor een tuin die gericht is op het bevorderen van biodiversiteit.

  Rosa (Shrub Grp) 'Canary Bird' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. De plant biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en vogels in de tuin. Het zorgt zo voor een gevarieerde en levendige omgeving.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni en juli en de bloeiperiode kan tot ongeveer vier weken duren. Deze tuinplant staat bekend om zijn prachtige en kleurrijke bloemen gedurende de zomermaanden.

  Ja, de Rosa (Shrub Grp) 'Canary Bird' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat. Verder heeft de plant weinig schaduw nodig om goed te groeien en te bloeien.

  Nee, de Rosa 'Canary Bird' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de decoratieve gele bloemen en niet voor consumptie. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Deze plant heeft geen specifieke geluidsdempende eigenschappen. Tuinplanten zijn over het algemeen niet ontworpen om geluid te absorberen. Het is vooral bedoeld als decoratieve aanvulling in de tuin.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik uit indien nodig. Snoei boven een naar buiten gericht oog of vertakking voor een gezonde groei.

  De Rosa (Shrub Grp) 'Canary Bird' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant groeit het best in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft en niet uitdroogt. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe aan de potgrond voor een gezonde groei van de plant.

  Tuinplanten zoals Rosa (Shrub Grp) 'Canary Bird' groeien het beste in goed doorlatende, vochtige bodems met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en indien nodig te bemesten om de plant gezond te houden.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats, maar kan ook groeien in gedeeltelijke schaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen koude temperaturen en vorst. Dit kan gedaan worden door de plant te omringen met een dikke laag mulch of bladeren. Ook kan een beschermende doek of folie over de plant worden geplaatst om deze te beschermen tegen de elementen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of zieke takken in het voorjaar en verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Gebruik organische meststof in het voorjaar en mulch rond de plant om vocht vast te houden.

  Een algemene richtlijn voor het bemesten van tuinplanten is om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken. Het is belangrijk om te voorkomen dat er te veel stikstof in de bodem terechtkomt, omdat dit de bloei van de plant kan beïnvloeden. Voor een goede groei en bloei kunnen ook speciale rozenmeststoffen gebruikt worden.

  Het is aan te raden om Rosa 'Canary Bird' te mulchen in de lente of herfst. Mulch helpt vocht vast te houden en onderdrukt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors.

  De bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH tussen 5.5 en 7.0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is. Het toevoegen van compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemstructuur.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals deze, is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kan helpen bij het bestrijden van insecten. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie worden ingezet.

 • Omschrijving

  'Rosa 'Canary Bird' is een struikroos met heldergele bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Deze roos bloeit in de zomermaanden en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. De bloemen hebben een enkele laag bloemblaadjes en verschijnen in kleine trossen. 'Canary Bird' is een gezonde en winterharde roos die weinig onderhoud nodig heeft en geschikt is voor zowel borders als bloembedden. Deze roos is een prachtige toevoeging aan elke tuin vanwege haar vrolijke gele kleur en aangename geur.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.