Rosa (Shrub Grp) La Grande Parade

Rosa (Shrub Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Shrub Grp) La Grande Parade is een prachtige struikroos met grote, opvallende bloemen in een dieproze kleur. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien rijkelijk gedurende het zomerseizoen. Deze rozenstruik heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. Het is een sterke en gezonde plant die goed bestand is tegen ziektes en plagen. Rosa (Shrub Grp) La Grande Parade is een perfecte keuze voor het toevoegen van kleur en geur aan uw tuin of border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de rosa (shrub) La Grande Parade is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die zijn bladeren verliest in de herfst en in de winter kaal kan zijn. Het is dus geen plant die het hele jaar door groen blijft.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst extra te beschermen met bijvoorbeeld een laag mulch.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende water en zonlicht en snoei indien nodig in het voorjaar. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de tuin.

  De plant heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht circulatie is rondom de plant. Plant de struik op een plek waar hij voldoende ruimte heeft om uit te groeien naar zijn volle formaat.

  De plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook gedeeltelijke schaduw verdragen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. In de schaduw zal de bloei mogelijk minder uitbundig zijn.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodem. Het is belangrijk om de grond vochtig, maar niet doorweekt te houden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die veel nectar bevatten. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten. Planten die veel nectar produceren zijn over het algemeen aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

  Ja, deze plant trekt bijen en andere bestuivers aan door zijn bloemen en draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant dienen als schuilplaats en voedselbron voor kleine dieren in de tuin. De plant draagt bij aan een gevarieerd ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit voornamelijk in de zomermaanden juni, juli en augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei.

  Nee, de bloemen en vruchten van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn als ze worden ingenomen. Het is belangrijk om deze plant niet voor consumptie te gebruiken. Het wordt aanbevolen om de plant buiten bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Ja, de plant heeft dichte bladeren en takken die geluid kunnen absorberen. Daardoor kan hij de omgevingsgeluiden enigszins dempen. Het effect is echter beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Deze plant dient in het voorjaar gesnoeid te worden tot ongeveer 30 cm boven de grond. Verwijder dode, beschadigde en dunne takken. Knip uitgebloeide takken regelmatig weg om de groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan de plant, met name tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een beetje organisch materiaal. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt maar ook niet te nat wordt. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels van de plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet drassig wordt. Het toevoegen van organische mest kan helpen bij het behouden van een goede bodemkwaliteit.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge plekken. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is raadzaam om deze winterharde struik in de winter te beschermen tegen strenge vorst en harde wind. Een mulchlaag van bladeren of stro kan helpen om de wortels te beschermen. Ook kunt u overwegen om een beschermende hoes over de plant te plaatsen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en geef de plant organische meststoffen voor een gezonde groei. Optionally planten in goed doorlatende grond en mulch rondom de basis van de plant om vocht vast te houden.

  Tuinplanten zoals rozen hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale meststof voor rozen en bemest in het voorjaar vlak voor de groeiperiode begint. Overbemesting kan leiden tot overmatige groei en zwakke planten.

  Het is aan te raden om de plant te voorzien van een laag mulch om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Pas op dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant ligt om rot te voorkomen.

  De Rosa (Shrub Grp) La Grande Parade heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor tuinplanten zoals deze rozenstruik is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, spint en witte vlieg. Deze kunnen worden bestreden met biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Het is ook mogelijk om preventief te werken door de planten gezond te houden, bijvoorbeeld door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  Rosa (Shrub Grp) La Grande Parade is een prachtige struikroos met grote, opvallende bloemen in een dieproze kleur. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien rijkelijk gedurende het zomerseizoen. Deze rozenstruik heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. Het is een sterke en gezonde plant die goed bestand is tegen ziektes en plagen. Rosa (Shrub Grp) La Grande Parade is een perfecte keuze voor het toevoegen van kleur en geur aan uw tuin of border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.