Rosa Red Friendship

Rosa overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Red Friendship is een prachtige en krachtige rozenstruik met helderrode bloemen met een lichte geur. De bloemen bloeien in kleine trossen en verschijnen gedurende de zomermaanden. De rozen kunnen tot wel 10 cm in diameter worden en vormen een opvallende verschijning in de tuin. De struik heeft glanzend groen blad en een compacte groeiwijze, waardoor het een mooie toevoeging is voor elke tuin. Rosa Red Friendship is een sterke en gezonde plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant. Het blad van de plant zal in de herfst verkleuren en uiteindelijk afvallen.

  De plant kan temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen en is dus winterhard. Het is een geschikte tuinplant voor ons klimaat. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen extreme kou.

  De Tuinplant Rosa Red Friendship is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven en snoeien om de gezondheid en vorm te behouden. Het gedijt goed in de volle zon en rijke, goed doorlatende grond.

  De Tuinplant Rosa Red Friendship heeft ruimte nodig van ongeveer 60 tot 80 centimeter in de breedte en diepte. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat.

  De Tuinplant groeit het beste op een zonnige plek met minstens een paar uur direct zonlicht per dag. In de schaduw zal de groei mogelijk vertragen en kan de bloei minder uitbundig zijn. Aanplanten in de schaduw wordt daarom niet aangeraden voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het kan nuttig zijn om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de grote en geurige bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit. Met zijn bloemen trekt hij bestuivende insecten aan en biedt hij schuilplaatsen aan kleine dieren. Het stimuleert zo een gezonde diversiteit aan leven in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden. Gedurende deze maanden produceert de plant prachtige rode bloemen.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven op hete dagen.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende werking. Het bladerdak absorbeert een deel van het geluid, maar de demping is niet zo sterk als bij specifieke geluidsdempende materialen. Het effect is voornamelijk merkbaar in combinatie met andere geluidsdempende maatregelen.

 • De plant moet in het late voorjaar worden gesnoeid, na de bloei. Verwijder dode, zieke en beschadigde takken en snoei de overige takken met een derde terug. Maak gebruik van scherpe en schone snoeischaar om mooie nieuwe groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnatheid om schimmelvorming te voorkomen.

  De potgrond dient goed doorlatend te zijn en rijk aan voedingsstoffen voor optimale groei. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 voor een gezonde ontwikkeling van de plant. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te bemesten om de plant te ondersteunen.

  De Tuinplantenplant heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet waterlogged. Het toevoegen van compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  Zet de plant op een zonnige plek in de tuin, waar hij minimaal 6 uur direct zonlicht krijgt. Zorg voor goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging van de bloemen te voorkomen.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de wortels te leggen. Bij extreme kou kan er een beschermende doek of speciale winterhoes over de plant worden geplaatst. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende vocht krijgt en niet uitdroogt.

  Deze tuinplant is een sterke en gezonde struik die regelmatig water en voeding nodig heeft. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant een zonnige plek in voedzame, goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te dienen, zoals compost of bemesting speciaal voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig over de grond wordt verdeeld en niet in contact komt met de bladeren of stengels om verbranding te voorkomen. Herhaal deze bemesting in de zomermaanden voor een optimale groei en bloei.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de bodem en het onderdrukken van onkruid. Gebruik een laag van 5-10 cm mulch rondom de plant, maar laat de stam vrij van mulch om schimmelvorming te voorkomen. Vernieuw de mulch jaarlijks in het voorjaar voor het beste resultaat.

  De Tuinplanten gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is aanbevolen om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met organische compost of specifieke meststoffen. Zo kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en rupsen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen kunnen helpen bij de bestrijding. Als het probleem ernstig is, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie gebruikt worden.

 • Omschrijving

  Rosa Red Friendship is een prachtige en krachtige rozenstruik met helderrode bloemen met een lichte geur. De bloemen bloeien in kleine trossen en verschijnen gedurende de zomermaanden. De rozen kunnen tot wel 10 cm in diameter worden en vormen een opvallende verschijning in de tuin. De struik heeft glanzend groen blad en een compacte groeiwijze, waardoor het een mooie toevoeging is voor elke tuin. Rosa Red Friendship is een sterke en gezonde plant die weinig onderhoud nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.