Rosa (Shrub Grp) 'Kathleen'

Rosa (Shrub Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa 'Kathleen' er en buskrose med dobbelte, bløde lyserøde blomster og en let duft. Blomsterne blomstrer i klynger og skaber et frodigt, romantisk udseende i haven. Denne rosenbusk vokser kompakt og lige opad, hvilket gør den velegnet til både bede og potter. 'Kathleen' er en vinterhårdfør plante, der kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i sollys. Denne buskrose er et smukt tilføjelse til enhver have og tiltrækker sommerfugle og bier.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Bladene vil falde af planten i vintermånederne. Det er en løvfældende busk.

  Planten er hårdfør op til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under streng frost. Planten bør plantes på et beskyttet sted i haven.

  Roser (busk gruppe) er kendt for deres nemme vedligeholdelse og er generelt ikke krævende. De har brug for regelmæssig vanding og kan drage fordel af regelmæssig beskæring for optimal vækst og blomstring. Generelt er de velegnede til de fleste haver.

  Denne plante har brug for plads til at udvikle sig fuldt ud, så det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand til andre planter. Sørg for, at der er cirka 60-90 cm mellem hver plante, så de har nok plads til at vokse og sprede sig. Det er også vigtigt at sikre en god luftcirkulation for at forebygge sygdomme.

  Denne plante vokser bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan væksten bremse, og blomstringen kan være mindre frodig. Sørg for tilstrækkelig lys for optimal vækst.

  Haveplanter som Rosa 'Kathleen' har generelt brug for 1-2 gange om ugen vand, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne, men ikke sumpet. Det anbefales at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Ja, Rosa (Busk Grp) 'Kathleen' tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en attraktiv plante for disse bestøvere på grund af blomsterne, der leverer nektar. Planter som denne bidrager til biodiversiteten i haven.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover giver buskene skjulesteder og redepladser til fugle og små dyr. Regelmæssig beskæring af buskene kan yderligere fremme biodiversiteten i haven.

  De Rosa (buskgruppe) 'Kathleen' blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden kan vare op til 10 uger. Blomstringen finder sted i sommermånederne.

  Rosa planten ('Kathleen') trives godt i fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for en sund vækst.

  Nej, blomsterne og bladene på planten er ikke spiselige. Det er vigtigt kun at indtage planter, der er angivet som spiselige af sundhedsmæssige årsager. Det er tilrådeligt at søge råd hos en ekspert, hvis man er i tvivl.

  Ja, som haveplanter har rosenbuske mulighed for at dæmpe lyd og kan danne en naturlig barriere mellem lydkilder og et specifikt område. Dette kan hjælpe med at mindske støjgener i det område, hvor planten befinder sig.

 • Beskær denne plante om foråret efter blomstringen for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær grenene til knopper, der vender udad. Gamle grene kan også fjernes helt for at stimulere væksten af nye skud.

  Haveplanterosaen har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Giv vand til plantens rødder og undgå at bladene bliver våde for at forebygge sygdomme.

  Planten trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for en fugtig, men ikke vandmættet jord. Brug en potte med drænhuller for at lade overskydende vand løbe væk.

  De Rosa (Busk Grp) 'Kathleen' trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Jordbunden skal være let sur til neutral og rig på organisk materiale. Sørg for god vandafledning for at undgå rodrot.

  Plantningsted: Plant på et solrigt sted i veldrænet jord. Undgå steder med meget vind og vælg en beskyttet placering. Plant ikke på et sted med stillestående vand.

  Haveplanter som disse har normalt ikke brug for ekstra vinterbeskyttelse, da de er hårdføre. For en sikkerheds skyld kan du om efteråret lægge lidt muld rundt om planten for at beskytte rødderne. Sørg dog for, at planten ikke står for vådt om vinteren.

  Planten skal beskæres hvert forår til cirka 30 centimeter over jorden. Sørg for tilstrækkeligt med vand og næring i vækstsæsonen. Fjern regelmæssigt døde eller syge grene for en sund vækst.

  Haveplanter som roser kan gødes om foråret og sommeren med speciel rosemøg. Brug altid den korrekte mængde gødning for at undgå overgødning. Sørg for, at gødet bliver jævnt spredt omkring planten og bliver godt vandet.

  Det er fordelagtigt at lægge muld omkring planten for at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt. Dette hjælper planten med at vokse sundt og stærkt. Vælg organisk muld såsom barkflis eller kompost for det bedste resultat.

  Planten trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med gødning eller kalk. En god pH-værdi sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter som Rosa 'Kathleen' kan naturlige fjender som mariehøns bruges. Derudover er det vigtigt at kontrollere planterne regelmæssigt for eventuelle skadedyr og fjerne dem manuelt om nødvendigt. Brug af en miljøvenlig sæbeopløsning kan også hjælpe med at bekæmpe bladlus og andre insekter.

 • Beskrivelse

  Rosa 'Kathleen' er en buskrose med dobbelte, bløde lyserøde blomster og en let duft. Blomsterne blomstrer i klynger og skaber et frodigt, romantisk udseende i haven. Denne rosenbusk vokser kompakt og lige opad, hvilket gør den velegnet til både bede og potter. 'Kathleen' er en vinterhårdfør plante, der kræver lidt vedligeholdelse og trives godt i sollys. Denne buskrose er et smukt tilføjelse til enhver have og tiltrækker sommerfugle og bier.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.