Rosa (Shrub Grp) Westerland

Rosa (Shrub Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Shrub Grp) Westerland is een rozenstruik met grote, gevulde bloemen in warme abrikozenoranje tinten. De bloemen zijn geurig en bloeien in overvloed gedurende het groeiseizoen. De struik groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 1,5 meter. Rosa Westerland staat bekend om zijn uitstekende weerstand tegen ziekten en is gemakkelijk te onderhouden. Deze rozenstruik kan goed gedijen in zowel borders als als solitair in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Shrub Grp) Westerland is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is goed winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant in de winter extra bescherming te geven bij lagere temperaturen. De plant kan goed gedijen in ons klimaat.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en regelmatig bemest wordt. Snoei indien nodig in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om genoeg ruimte te bieden zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en voldoende lucht en zonlicht ontvangt. Houd ook rekening met eventuele andere planten in de buurt die de groei kunnen belemmeren.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant waarschijnlijk minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen voldoende aan één keer per week water geven. Zorg ervoor dat de grond goed kan opdrogen tussen bewateringen door. Pas de frequentie aan op basis van de weersomstandigheden en de behoeften van de plant.

  Ja, deze plant heeft bloemen die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen vanwege hun nectar en kleurrijke bloemblaadjes. Het is een goede keuze voor een tuin die bedoeld is om deze insecten aan te trekken.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken bestuivers zoals bijen en vlinders aan, die bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant een schuilplaats voor kleine dieren en insecten. Het is een mooie toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot en met oktober en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren. De bloemen zijn prachtig en trekken vaak vlinders en bijen aan.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal mooi gedijen op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Verder heeft de plant geen speciale bescherming nodig tegen de zon.

  Nee, de bloemen en vruchten van de Rosa (Shrub Grp) Westerland zijn niet eetbaar. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Rosa Westerland heeft grote dichte bladeren en stevige takken die geluid kunnen absorberen. Hierdoor kan de plant een zekere mate van geluidsdemping bieden in de tuin.

 • Snoei deze struik in het voorjaar, na de laatste vorst. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei terug tot net boven een naar buiten gerichte knop. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren.

  De Tuinplanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant, niet op het blad.

  Voor de tuinplanten in de categorie Rosa (Shrub Grp) is het belangrijk om gebruik te maken van vochtige en goed doorlatende potgrond. Deze potgrond helpt bij het voorkomen van wateroverlast en zorgt voor een goede groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te vullen.

  Deze struik houdt van goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Kies een plek in de volle zon voor het beste resultaat.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Een beschutte plek in de tuin is ideaal voor deze tuinplant.

  Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst door middel van bijvoorbeeld een dikke laag mulch of stro rond de wortels. Ook kan het helpen om de plant in te pakken met jute of vliesdoek. Zorg ervoor dat de plant goed wordt beschermd tegen harde wind om uitdroging te voorkomen.

  Snoei de plant in het voorjaar na de laatste vorst. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de rest van de takken terug tot ongeveer 15 cm van de grond. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting met organische meststoffen in het voorjaar. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende struiken om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulch is een goede toevoeging voor tuinplanten omdat het de bodem vochtig houdt, onkruidgroei onderdrukt en de planten beschermt tegen extreme temperaturen. Het kan bestaan uit compost, houtsnippers, bladeren of stro en moet worden aangebracht met een laag van ongeveer 5-10 cm rondom de planten maar niet tegen de stam. Verwijder jaarlijks oude mulch en voeg nieuwe toe voor optimale groei en gezondheid van de planten.

  Deze plant groeit het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt als ideaal beschouwd voor deze planten. Zorg voor een goede drainage om de zuurgraad van de bodem te reguleren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je regelmatig controleren op plagen zoals luizen, rupsen en spint. Je kunt ook natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen inzetten. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door hem goed te verzorgen en voldoende voeding te geven.

 • Omschrijving

  Rosa (Shrub Grp) Westerland is een rozenstruik met grote, gevulde bloemen in warme abrikozenoranje tinten. De bloemen zijn geurig en bloeien in overvloed gedurende het groeiseizoen. De struik groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 1,5 meter. Rosa Westerland staat bekend om zijn uitstekende weerstand tegen ziekten en is gemakkelijk te onderhouden. Deze rozenstruik kan goed gedijen in zowel borders als als solitair in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.