Rosa (Shrub Grp) 'Mozart'

Rosa (Shrub Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa 'Mozart' is een prachtige struikroos met elegante, dubbele bloemen in tinten van dieprood tot paars. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in overvloed gedurende het groeiseizoen. De struik groeit compact en heeft een gezonde weerstand tegen ziekten. 'Mozart' is een winterharde roos die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze robuuste struikroos is ideaal voor het creëren van kleurrijke borders in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een struik die een rustperiode doormaakt en in het voorjaar weer bladeren zal krijgen. Het is dus een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen om schade te voorkomen. Over het algemeen kan deze plant goed overwinteren in ons klimaat.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en jaarlijks te bemesten voor optimale groei en bloei. Snoei indien nodig in het vroege voorjaar om de vorm en grootte te behouden.

  De Rosa (Shrub Grp) 'Mozart' heeft ongeveer 1,5 meter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt om te gedijen. Het is belangrijk om de omringende planten niet te dicht op elkaar te plaatsen.

  Nee, deze plant groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant beperkt worden. Zorg dus voor een zonnige standplaats voor optimale groei.

  De Rosa (Shrub Grp) 'Mozart' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. In droge periodes kan vaker water geven nodig zijn.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die gericht zijn op het aantrekken van bestuivende insecten.

  Ja, rozen in het algemeen staan bekend om hun aantrekkingskracht op bijen, hommels en vlinders, waardoor ze positief bijdragen aan de biodiversiteit in je tuin. Daarnaast bieden ze ook beschutting en voedsel voor kleine dieren.

  'Rosa (Shrub Grp) 'Mozart'' bloeit in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, de Rosa (Shrub Grp) 'Mozart' kan goed tegen de volle zon en is geschikt als tuinplant. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de bloemen en bladeren van de Rosa (Shrub Grp) 'Mozart' zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor consumptie. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te eten. Het is het beste om andere planten te kiezen die wel veilig zijn om te consumeren.

  Ja, rozenstruiken hebben een bladerdak en dichte vegetatie die geluid enigszins kan dempen in de tuin. Echter, ze zijn over het algemeen niet primair bedoeld als geluidsdempende planten. Andere planten kunnen effectiever zijn voor dit doel.

 • Het beste moment om deze plant te snoeien is in het voorjaar, na de laatste vorst. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei de rest van de takken terug tot op enkele centimeters boven de grond. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaren gebruikt om de plant niet te beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Kies bij voorkeur een potgrond die geschikt is voor bloeiende planten en struiken. Houd de potgrond vochtig, maar vermijd dat de wortels van de plant te lang nat blijven staan.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een goed doorlatende en vruchtbare bodem. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  De Rosa (Shrub Grp) 'Mozart' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Deze plant kan worden geplant in borders, perken of in potten op het terras.

  Voor tuinplanten is winterbescherming belangrijk om vorstschade te voorkomen. Denk hierbij aan het afdekken van de plant met mulch of een beschermhoes en het vermijden van snoeien in de herfst. Het is ook goed om de plant te beschermen tegen sterke wind en te zorgen voor voldoende vocht in de grond.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar om dode takken te verwijderen en de vorm te behouden. Voeg regelmatig mest toe om de groei en bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te geven. Daarnaast kunnen ze tijdens het groeiseizoen ook vloeibare meststoffen gebruiken. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt rond de wortelzone van de plant.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten, omdat het de grond helpt vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de temperatuur van de grond te reguleren. Het is raadzaam om een laag mulch rondom de plant aan te brengen, maar zorg ervoor dat de stam of basis van de plant niet bedekt wordt om schimmelvorming te voorkomen. Het beste moment om te mulchen is in het voorjaar of de herfst.

  De plant Rosa (Shrub Grp) 'Mozart' gedijt het best in een bodem met een gemiddelde zuurgraad. Een pH-waarde van 6,5 tot 7,5 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Planten zoals rozenstruiken kunnen last hebben van verschillende soorten ongedierte, waaronder bladluizen, rupsen en spintmijten. Het is belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren en indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Ook het handmatig verwijderen van ongedierte en beschadigde bladeren kan helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Rosa 'Mozart' is een prachtige struikroos met elegante, dubbele bloemen in tinten van dieprood tot paars. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in overvloed gedurende het groeiseizoen. De struik groeit compact en heeft een gezonde weerstand tegen ziekten. 'Mozart' is een winterharde roos die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze robuuste struikroos is ideaal voor het creëren van kleurrijke borders in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.