Rosa (Shrub Grp) Pearl Drift

Rosa (Shrub Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Shrub Grp) Pearl Drift is een sierlijke struikroos met trossen lichtroze bloemen die een zachte, subtiele geur verspreiden. De bloemen hebben een nostalgische uitstraling en bloeien herhaaldelijk gedurende het groeiseizoen. De struik groeit compact en bossig en bereikt een hoogte van ongeveer 60-80 cm. Het blad is donkergroen en glanzend, waardoor een mooi contrast ontstaat met de bloemen. Rosa (Shrub Grp) Pearl Drift is geschikt voor zowel in de border als in een pot op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende struik die in de winter zijn bladeren verliest. Het is aan te raden om deze plant in het voorjaar te snoeien.

  De plant is winterhard tot ongeveer -12°C en kan dus matige vorst verdragen. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst om schade te voorkomen. De plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplaatst worden om de winter goed door te komen.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang de plant regelmatig water krijgt, voldoende zonlicht heeft en af en toe bemest wordt, zal hij goed gedijen in de tuin. Snoei de plant indien nodig na de bloei om de vorm te behouden en de groei te stimuleren.

  De Rosa (Shrub Grp) Pearl Drift heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 50 tot 60 cm tussen elke plant. Geef de plant voldoende ruimte om uit te groeien tot een gezonde en volgroeide struik.

  De Rosa (Shrub Grp) Pearl Drift groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en zal de bloei minder uitbundig zijn. Voor optimale groei en bloei is het dus belangrijk om de plant in de volle zon te plaatsen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Pas het watergeefschema aan op basis van de weersomstandigheden en de grootte van de plant.

  Ja, de Rosa (Shrub Grp) Pearl Drift plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en nectar van de bloemen. Het is daarom een goede keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen en bessen produceert die insecten en vogels aantrekken. Daarnaast biedt het ook schuilplaatsen voor kleine dieren in de tuin. Het helpt bij het creëren van een gevarieerde en levendige leefomgeving voor verschillende soorten organismen.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september en de bloei kan tot wel vier weken duren. De bloemen hebben een zachte parelmoerachtige kleur en geven een aangename geur af.

  Ja, de rozenstruik kan over het algemeen goed tegen volle zonlicht en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme dagen om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen sterke middagzon in zeer warme klimaten.

  Nee, de bloemen en bessen van de Rosa (Shrub Grp) Pearl Drift zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn. Het wordt daarom afgeraden om deze planten te consumeren.

  Tuinplanten zoals de "Rosa (Shrub Grp) Pearl Drift" hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Planten absorberen geluid niet op dezelfinanier zoals bijvoorbeeld isolatiemateriaal dit doet. Het planten van struiken kan echter wel helpen bij het verminderen van geluid in de tuin door geluid te weerkaatsen of te maskeren.

 • Snoei deze plant jaarlijks in het voorjaar na de bloei om de vorm compact en gezond te houden. Verwijder dood hout en dun de struik uit om de luchtstroom te bevorderen en ziektes te voorkomen. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door met je vinger te voelen.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om gebruik te maken van hoogwaardige potgrond. Kies een potgrond die geschikt is voor bloeiende planten en die voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar ook goed draineert om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan een goed doorlatende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde tussen 6 en 7. Vermijd bodems die te nat of te droog zijn, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en voldoende lucht circulatie. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Om de tuinplant te beschermen in de winter, is het aan te raden om een laag mulch rond de basis aan te brengen. Daarnaast kunt u de planten beschermen met een winterhoes of jutezak. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voor de winter begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral bij warm weer. Geef de plant jaarlijks voeding en snoei dode takken regelmatig weg voor een gezonde groei. Zorg voor voldoende zonlicht en een goed doorlatende grond.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar en de zomer maandelijks mest te geven. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt verdeeld rond de wortelzone van de plant.

  Mulchen is gunstig voor deze plant omdat het de grond vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de wortels beschermt tegen vorst. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors en breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar laat de stam vrij van mulch. Verwijder jaarlijks oude mulch en voeg een nieuwe laag toe in het voorjaar.

  De bodem waar deze plant groeit, dient licht zuur tot neutraal te zijn. De ideale pH-waarde ligt tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen preventieve maatregelen zoals regelmatig snoeien en inspecteren worden genomen. Daarnaast kan ook een organische insecticide worden gebruikt, zoals neemolie. Het is belangrijk om ongedierte snel te herkennen en aan te pakken om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Rosa (Shrub Grp) Pearl Drift is een sierlijke struikroos met trossen lichtroze bloemen die een zachte, subtiele geur verspreiden. De bloemen hebben een nostalgische uitstraling en bloeien herhaaldelijk gedurende het groeiseizoen. De struik groeit compact en bossig en bereikt een hoogte van ongeveer 60-80 cm. Het blad is donkergroen en glanzend, waardoor een mooi contrast ontstaat met de bloemen. Rosa (Shrub Grp) Pearl Drift is geschikt voor zowel in de border als in een pot op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.