Rosa (Hybrid Rugosa Grp) 'Blanc Double de Coubert'

Rosa overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Blanc Double de Coubert' is een grote struikroos met dubbele, witte bloemen die een heerlijke geur verspreiden. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze roos heeft donkergroen blad en doornige stelen. Hij staat graag in de volle zon en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. 'Blanc Double de Coubert' is een sterke en gezonde rozensoort die weinig onderhoud nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Rosa (Hybrid Rugosa Grp) 'Blanc Double de Coubert' is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Deze plant is een tuinplant en geen groenblijvende soort.

  De plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -25 graden Celsius verdragen. Het is een sterke en robuuste plant die goed bestand is tegen koude winters. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen eventuele vorstschade.

  De Rosa Hybrid Rugosa Grp 'Blanc Double de Coubert' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Regelmatig water geven en snoeien in het voorjaar is voldoende om de plant te laten gedijen. Deze tuinplant kan goed groeien in de meeste bodemtypen en bloeit rijkelijk gedurende het seizoen.

  De Rosa (Hybrid Rugosa Grp) 'Blanc Double de Coubert' heeft ongeveer 100-150 cm ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook nog redelijk goed groeien in de halfschaduw. In de schaduw zal de bloei mogelijk minder uitbundig zijn. Zorg voor minimaal 4 uur direct zonlicht per dag voor de beste resultaten.

  De Rosa (Hybrid Rugosa Grp) 'Blanc Double de Coubert' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij warm weer wat vaker water dan bij kouder weer.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geurende bloemen en nectar die ze produceren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om bestuivende insecten aan te trekken en te ondersteunen. Het kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de Rosa (Hybrid Rugosa Grp) 'Blanc Double de Coubert' is goed voor biodiversiteit, omdat de bloemen insecten aantrekken en de struik beschutting biedt aan kleine dieren. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en draagt bij aan een gezonde ecologische balans.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen extreme hitte.

  Nee, de Rosa (Hybrid Rugosa Grp) 'Blanc Double de Coubert' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve waarde in de tuin. Het consumeren van het blad of de bloemen kan schadelijk zijn.

  Ja, planten in het algemeen staan bekend om hun vermogen om geluid te dempen door geluidsgolven te absorberen en te weerkaatsen. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige omgeving te creëren.

 • Deze plant kan het beste worden gesnoeid in het late voorjaar of vroege zomer, na de bloei. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei takken die kruisen of in de weg zitten. Door regelmatig te snoeien blijft de plant gezond en bevordert het de bloei.

  De Rosa Hybrid Rugosa Grp heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven, zodat de plant voldoende tijd heeft om te drogen voordat de koele avonduren aanbreken.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om te kiezen voor goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar voorkom dat de wortels van de plant te nat blijven. Kies voor een potgrond die geschikt is voor tuinplanten en zorg voor een goede drainage in de pot.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te zuur is. Het is ideaal om de bodem te verbeteren met compost of organische meststoffen.

  Zonnige standplaats met goed doorlatende grond is ideaal voor deze plant. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Geschikt voor in borders of als solitaire plant.

  Tuinplanten zoals rozen kunnen in de winter beschermd worden door ze te bedekken met bladeren, stro of speciale winterbescherming. Dit helpt om de wortels te beschermen tegen de kou en vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant goed gesnoeid is voordat de winter begint.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed groeien in verschillende soorten grond. Regelmatig snoeien zorgt voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes.

  De Rosa (Hybrid Rugosa Grp) 'Blanc Double de Coubert' heeft baat bij een jaarlijkse bemesting in het voorjaar met organische meststoffen zoals compost of koemest. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de wortelzone van de plant. Overbemesting kan leiden tot te veel groei en minder bloei.

  Het wordt aanbevolen om een laag mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de grondtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, versnipperde bladeren of boomschors en leg dit gelijkmatig rond de plant. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  Deze plant dient te worden geplant in een bodem met een neutrale tot licht zure zuurgraad. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij tuinplanten zoals deze, kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Ook kun je regelmatig inspecties uitvoeren en aangetaste bladeren of plantendelen verwijderen. Het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan ook effectief zijn in de strijd tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Rosa 'Blanc Double de Coubert' is een grote struikroos met dubbele, witte bloemen die een heerlijke geur verspreiden. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze roos heeft donkergroen blad en doornige stelen. Hij staat graag in de volle zon en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. 'Blanc Double de Coubert' is een sterke en gezonde rozensoort die weinig onderhoud nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.