Rosa (Climbing Hybrid Tea Grp) 'Climbing Blue Moon'

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Climbing Blue Moon' er en klatrende hybrid te-rose med smukke blå-lilla farvede blomster. Denne rosenbusk kan nå en højde på op til 3 meter og har stærkt duftende blomster. 'Climbing Blue Moon' blomstrer i løbet af sommermånederne og skaber et spektakulært vertikalt udseende i haven. Denne rosenbusk har brug for læ mod vinden og trives bedst i frugtbar, veldrænet jord i fuld sol. 'Climbing Blue Moon' er et elegant og romantisk tilføjelse til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn og taber sine blade om vinteren. Det er en blomstrende klatrerose, der hører til i haven.

  "Rosa (Climbing Hybrid Tea Grp) 'Climbing Blue Moon' er vinterhård op til -15 grader Celsius. Denne plante er velegnet til haven og kan overleve temperaturer under frysepunktet. Det er vigtigt at beskytte planten godt under strenge frostperioder."

  Denne klatreros kræver regelmæssig beskæring og støtte for at vokse. Sørg for tilstrækkelig vand og næring i vækstsæsonen for en sund vækst. Beskyt planten mod sygdomme og skadedyr ved regelmæssig kontrol og behandling om nødvendigt.

  De Rosa (Climbing Hybrid Tea Grp) 'Climbing Blue Moon' har brug for cirka 2-3 meter plads for at kunne vokse og blomstre godt. Sørg for at planten får tilstrækkeligt med lys og luft og ikke står for tæt på andre planter. Det anbefales at beskære regelmæssigt for at holde væksten under kontrol.

  Rosa (Climbing Hybrid Tea Grp) 'Climbing Blue Moon' trives bedst i fuld sol, men kan også tåle lidt skygge. Det anbefales dog at give planten mindst 6 timer sollys om dagen for optimal vækst og blomstring. For meget skygge kan mindske blomstringen.

  De Rosa 'Climbing Blue Moon' har brug for vand en gang om ugen. Sørg for, at jorden er godt fugtig, men ikke gennemblødt. I tørre perioder kan det være nødvendigt at vande oftere.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af dens blomster, der er rige på nektar og har en tiltalende duft. Det er et godt valg til en have, der understøtter biodiversitet og tiltrækker bestøvere.

  De Rosa-plante bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvende insekter og fugle med sine blomster og bær. Det skaber også levesteder for forskellige dyrearter i haven. Det er en værdifuld tilføjelse til en biodivers have.

  Denne klatreros blomstrer i sommermånederne, normalt fra juni til september. Blomstringsperioden kan variere fra cirka fire til seks uger, afhængigt af vejrforhold og pleje.

  De Rosa (Climbing Hybrid Tea Grp) 'Climbing Blue Moon' kan godt lide fuld sol og har brug for mindst 6 timers sollys om dagen. Planten trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. For lidt sollys kan føre til mindre blomstring og vækst af planten.

  Nej, blomsterne og bladene på denne plante er ikke spiselige. Det anbefales ikke at indtage nogen dele af denne plante. Planten er primært beregnet som en dekorativ haveplante.

  Denne plante er ikke kendt for sine lyddæmpende egenskaber. Det er primært en dekorativ klatreplante til haven. Det kan dog danne en grøn buffer mod omgivende støj.

 • Disse klatreroser skal beskæres årligt for at fremme form og vækst. Beskær om foråret døde eller beskadigede grene og sørg for luftighed i midten af planten ved at fjerne tynde grene. Fjern også gammelt træ for at fremme blomstringen.

  Denne plante skal have regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv vand ved plantens base og undgå at sprøjte bladene for at forhindre skimmelsvækst.

  Den bedste pottejord til denne klatreros er en veldrænet pottejord, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottejorden ikke er for kompakt og holder tilstrækkeligt på fugt. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere pottejorden og eventuelt tilføre gødning.

  Jordkvaliteten skal være god drænende og frugtbar for denne klatrerosen. Sørg for en pH-værdi mellem 6,0 og 6,5. Du kan eventuelt tilføje kompost eller organisk gødning for ekstra næring.

  Denne klatrerosen trives bedst på en solrig placering i godt drænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig luft og plads til at vokse og blomstre. Beskyt planten mod hård vind og vælg et sted med tilstrækkelig støtte til de klatrende grene.

  Om vinteren kan det være nødvendigt at beskytte denne klatrerosen mod frost. Dette kan gøres ved at dække planten med et lag muld eller blade og omgive basen med isoleringsmateriale. Sørg for at binde planten godt fast for at forhindre skader fra vinterstorme.

  Planten kræver regelmæssig beskæring for at fremme væksten og bevare formen. Giv regelmæssigt vand i vækstsæsonen og gød planten med blomstrende plantefrø. Tjek regelmæssigt for sygdomme og skadedyr og behandle hvis nødvendigt.

  Det anbefales at bruge en speciel rosegødning til gødskning af denne plante om foråret. Derudover er det vigtigt at tilføje organiske gødninger som kompost for at fremme en sund vækst og blomstring. Undgå at bruge for meget kvælstofholdige gødninger for ikke at overstimulere planten.

  Det er vigtigt at mulch-planten for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Et lag mulch beskytter også rødderne mod kulde om vinteren. Vælg organisk mulchmateriale som kompost, halm eller træflis.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. En for sur jord kan hæmme plantens vækst og blomstring. Det anbefales at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt korrigere den med kalk eller organiske materialer.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter er det vigtigt at tage forebyggende foranstaltninger, såsom regelmæssigt at tjekke for symptomer på skadedyr og fjerne inficerede blade. Biologiske bekæmpelsesmidler, såsom neemolie eller rovmider, kan anvendes til at bekæmpe skadedyr på en miljøvenlig måde. Kemiske bekæmpelsesmidler kan også være effektive, men bør anvendes med forsigtighed for at undgå skade på planten og miljøet.

 • Beskrivelse

  De Rosa 'Climbing Blue Moon' er en klatrende hybrid te-rose med smukke blå-lilla farvede blomster. Denne rosenbusk kan nå en højde på op til 3 meter og har stærkt duftende blomster. 'Climbing Blue Moon' blomstrer i løbet af sommermånederne og skaber et spektakulært vertikalt udseende i haven. Denne rosenbusk har brug for læ mod vinden og trives bedst i frugtbar, veldrænet jord i fuld sol. 'Climbing Blue Moon' er et elegant og romantisk tilføjelse til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.