Rosa (Climber Grp) 'Coral Dawn'

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Coral Dawn' er en smuk klatreros med store, bløde lyserøde blomster, der har en koralrosa farvetone. Denne rose blomstrer i sommermånederne og spreder en dejlig, sød duft. Blomsterne på 'Coral Dawn' kan blive op til 10 cm store og udgør en smuk tilføjelse til haven eller mod en mur eller hegn. Denne rose er godt beskyttet mod sygdomme og kan nå en højde på cirka 3-4 meter. 'Coral Dawn' er en stærk og let at vedligeholde klatrerose, der giver en romantisk stemning til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten Rosa (Climber Grp) 'Coral Dawn' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende klatrerose, der mister sine blade om vinteren. Det anbefales at beskære denne rose om foråret for at fremme sund vækst i den følgende sæson.

  Planten er hårdfør ned til cirka -10 grader Celsius. Denne plante kan derfor tåle moderat frost, men den kan have brug for beskyttelse mod hård frost. Det anbefales at beskytte planten godt mod kolde temperaturer om vinteren.

  Haveplanter generelt kræver regelmæssig vanding, beskæring og gødning for en sund vækst og blomstring. Nogle klatreroser, som denne, har brug for ekstra støtte til at klatre. Generelt er klatreroser rimeligt lette at vedligeholde, hvis du holder øje med deres behov.

  De Rosa (Climber Grp) 'Coral Dawn' har brug for plads til at klatre, med en højde på op til 3 meter og en spredning på op til 1,5 meter. Det anbefales at støtte planten med en klatrekonstruktion eller et stativ. Det er bedst at plante dem i veldrænet jord og på et solrigt sted.

  De Rosa (Climber Grp) 'Coral Dawn' trives bedst i fuld sol, men kan stadig vokse rimeligt godt i halvskygge. I skyggen vil planten dog producere færre blomster og vokse mindre kraftigt. Derfor anbefales det at plante planten på et solrigt sted for de bedste vækstresultater.

  Rosa (Climber Grp) 'Coral Dawn' har brug for vand omkring 3 gange om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at lade den blive oversvømmet. Tjek regelmæssigt om jorden føles tør, før du vander igen.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de duftende blomster og nektar, de producerer. Det er et attraktivt valg for haver, der ønsker at tiltrække disse bestøvere.

  Ja, rosenbuske er generelt gode for biodiversitet, fordi de leverer nektar og pollen til bier og andre bestøvere. Derudover kan rosenbuske fungere som skjulested for fugle og insekter. At plante forskellige typer af haveplanter, herunder roser, kan fremme biodiversiteten i haven.

  Denne klatrerosen blomstrer fra juni til september og har en blomstringsperiode på cirka 4 måneder. Blomsterne er lyserøde og dufter skønt.

  Ja, Rosa Climber gruppeplanter kan generelt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Planten vil trives godt på et solrigt sted.

  Nej, Rosa (Climber Grp) 'Coral Dawn' er ikke spiselig. Det er en haveplante og bruges primært til dekorative formål i haven. Det frarådes at indtage blomsterne eller bladene.

  Nej, denne plante er ikke lyddæmpende. Det er primært en klatreplante med smukke blomster, der kan pynte i haven. Den har ingen specielle egenskaber med hensyn til lyddæmpning.

 • Beskær planten om foråret efter den sidste frostperiode. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær grene, der krydser hinanden. Trim blomsterstængler tilbage til det første sæt af fem blade for at fremme blomstringen.

  Giv regelmæssigt vand til denne klatreros, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmeldannelse.

  Sørg for god drænet pottemuld og undgå for våd jord for at undgå rodrot. Vælg en potte, der er stor nok til planten, og sørg for tilstrækkelig dræning. Tilføj om nødvendigt ekstra næring til pottemulden i vækstsæsonen.

  En god jordkvalitet er afgørende for vækst og blomstring af klatreroser. Sørg for en veldrænet jord med tilstrækkelige næringsstoffer og en pH-værdi mellem 6,0 og 6,5. Tilsæt organisk materiale som kompost for at holde jorden frugtbar.

  Denne klatreros trives bedst på en solrig placering. Sørg for veldrænet jord og tilstrækkelig plads til at klatre. Beskyt planten mod stærk vind.

  Om vinteren kan det være nødvendigt at beskytte planten mod frost ved at lægge et lag muld omkring basen og dække planten med en beskyttelsesbeklædning. Det anbefales også at beskytte planten mod kraftig vind og sneophobning. Sørg for, at planten forbliver tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd.

  Planten kræver regelmæssig beskæring for at fremme væksten. Sørg for en solrig placering og veldrænet jord. Gød planten om foråret og giv tilstrækkeligt med vand i tørre perioder.

  Det anbefales at give organisk gødning til haveplanter om foråret, efterfulgt af en gødskning med mineralsk gødning midt på sommeren. Sørg for, at gødningerne har den rigtige forhold af næringsstoffer for en sund vækst og blomstring af planten. Det er vigtigt ikke at overgøde planten for at undgå skade.

  Det anbefales at mulche planten med organisk materiale for at holde jorden fugtig og forhindre ukrudtsvækst. Mulch hjælper også med at beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer og fremme en sund vækst. Vær opmærksom på at mulchlaget ikke påføres for tæt på plantens stamme for at forhindre kvælning.

  Jordens pH, hvor denne klatrerose vokser, skal være neutral til let sur, helst mellem 6,0 og 7,0. En jord med en højere surhedsgrad kan føre til ernæringsproblemer og dårlig vækst af planten. Det anbefales at teste jordens pH regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl.

  Som en klatrerose er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for lus og andre insekter. Ved regelmæssigt at inspicere og om nødvendigt behandle med insekticid, kan planten beskyttes mod skadedyr. Det anbefales også at give planten tilstrækkelig ernæring og vand for at øge dens modstandskraft.

 • Beskrivelse

  De Rosa 'Coral Dawn' er en smuk klatreros med store, bløde lyserøde blomster, der har en koralrosa farvetone. Denne rose blomstrer i sommermånederne og spreder en dejlig, sød duft. Blomsterne på 'Coral Dawn' kan blive op til 10 cm store og udgør en smuk tilføjelse til haven eller mod en mur eller hegn. Denne rose er godt beskyttet mod sygdomme og kan nå en højde på cirka 3-4 meter. 'Coral Dawn' er en stærk og let at vedligeholde klatrerose, der giver en romantisk stemning til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.