Rosa (Climber Grp) 'Ilse Krohn Superior'

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Ilse Krohn Superior' is een klimroos met grote, volle bloemen in een prachtige roze kleur. Deze roos heeft een heerlijke geur en bloeit rijkelijk gedurende het seizoen. De plant kan een flinke hoogte bereiken en is ideaal om muren, schuttingen of pergola's te bedekken. Het blad is donkergroen en glanzend, waardoor het een mooie aanvulling is op de bloemen. Deze roos is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant "Rosa (Climber Grp) 'Ilse Krohn Superior'" is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn blad verliest.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek worden geplant.

  De Rosa (Climber Grp) 'Ilse Krohn Superior' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze klimroos vereist regelmatig snoeien en goed gedraineerde grond. De plant zal bloeien in de volle zon en kan goed tegen vorst.

  De Rosa (Climber Grp) 'Ilse Krohn Superior' heeft ruimte nodig om te klimmen en groeit het beste langs een muur, pergola of hek. Zorg ervoor dat er voldoende verticale ruimte is voor de plant om te kunnen groeien en bloeien. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei minder zijn en zal de bloei mogelijk minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige standplaats te plaatsen voor optimale groei en bloei.

  Deze klimroos heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond nog vochtig genoeg is voordat je weer water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de mooie bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  Ja, de Rosa (Climber Grp) 'Ilse Krohn Superior' is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen produceert die bijen aantrekken. Hierdoor wordt de bestuiving bevorderd en draagt het bij aan de diversiteit van de insectenpopulatie in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor kleine dieren zoals vogels.

  De Rosa bloeit in de maanden juni tot en met oktober. De bloeiperiode kan tot enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden. De plant staat bekend om haar rijke en langdurige bloei.

  Ja, deze klimroos kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. De plant zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant.

  Ja, als tuinplant kan ik helpen bij het absorberen van geluid in de omgeving. Mijn bladeren en stengels kunnen geluidsgolven opvangen en dempen. Echter, mijn geluidsdempende eigenschappen zijn beperkt in vergelijking met specifieke geluidsisolerende materialen.

 • De Rosa (Climber Grp) 'Ilse Krohn Superior' moet jaarlijks gesnoeid worden om de bloei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode en zieke takken in het late voorjaar of vroege zomer. Knip de zijtakken terug tot ongeveer 5-10 centimeter boven een naar buiten gericht oog.

  Deze klimroos heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef water aan de basis van de plant en zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven, omdat dit schade kan veroorzaken.

  Deze klimroos gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Verrijk de potgrond met voedingsstoffen voor een optimale groei en bloei.

  De Rosa (Climber Grp) 'Ilse Krohn Superior' groeit het best in vruchtbare en goed doorlatende grond. De bodemkwaliteit is belangrijk voor de plant om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen en goed te kunnen groeien en bloeien. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten om de plant gezond te houden.

  De Rosa (Climber Grp) 'Ilse Krohn Superior' gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water. Deze klimroos kan goed groeien tegen een muur, pergola of schutting.

  Tuinrozen kunnen wat winterbescherming nodig hebben, vooral in koude klimaten. Mulch rond de basis van de plant en bind losse takken stevig vast om schade door bevriezing te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen harde wind.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen. Voeg in het voorjaar organische meststoffen toe voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken. Daarnaast kun je in de zomerperiode nog bijmesten met vloeibare meststoffen voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt rond de plant en niet direct tegen de stam wordt aangebracht.

  Het is aan te raden om Rosa (Climber Grp) 'Ilse Krohn Superior' in het voorjaar te mulchen met organisch materiaal. Mulch helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant wordt aangeharkt.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met specifieke meststoffen. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor een gezonde groei van deze plant.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten is het aan te raden regelmatig de planten te inspecteren op aanwezigheid van ongedierte. Plaats eventueel biologische bestrijdingsmiddelen om ongedierte op een natuurlijke manier te bestrijden. Voorkom ook overmatig water geven om schimmel en insecten te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rosa 'Ilse Krohn Superior' is een klimroos met grote, volle bloemen in een prachtige roze kleur. Deze roos heeft een heerlijke geur en bloeit rijkelijk gedurende het seizoen. De plant kan een flinke hoogte bereiken en is ideaal om muren, schuttingen of pergola's te bedekken. Het blad is donkergroen en glanzend, waardoor het een mooie aanvulling is op de bloemen. Deze roos is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.