Rosa (Climber Grp) 'Paul's Scarlet Climber'

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Paul's Scarlet Climber' is een prachtige klimroos met helderrode bloemen die in grote trossen bloeien. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien gedurende het hele tuinseizoen. Deze klimroos kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 meter en heeft stevige stelen die zich goed hechten aan een klimrek of muur. 'Paul's Scarlet Climber' is een sterke en gezonde rozensoort die weinig onderhoud nodig heeft en in vrijwel elke tuin kan groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Climber Grp) 'Paul's Scarlet Climber' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende klimroos die in de winter zijn bladeren verliest. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen en te beschermen in koude periodes.

  Deze klimroos behoort tot de categorie tuinplanten en is winterhard tot ongeveer -15 tot -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant extra bescherming te bieden tijdens strenge winters. Planten in een goed doorlatende grond en op een beschutte plek kan helpen om de vorstschade te minimaliseren.

  Ja, deze klimroos is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Regelmatige snoei en het geven van voldoende water en voeding zullen bijdragen aan een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de plant te trainen langs een steunconstructie om een mooi klimmend effect te bereiken.

  De klimroos 'Paul's Scarlet Climber' heeft ruimte nodig om te groeien en te klimmen langs een stevige structuur, zoals een pergola of gaas. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en te bloeien zonder belemmeringen. Het is raadzaam om de plant regelmatig te snoeien om hem gezond en goed gevormd te houden.

  De Rosa 'Paul's Scarlet Climber' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in lichte schaduw. Het is echter belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen bloeien. Te veel schaduw kan de groei en bloei belemmeren.

  Deze klimroos heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond gelijkmatig vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas de watergift hierop aan.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. Met zijn opvallende rode bloemen trekt hij veel vlinders en bijen aan in de tuin. Het is dus een goede keuze voor het bevorderen van de biodiversiteit.

  Ja, klimrozen zoals jij trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan. Je bloemen en bladeren bieden beschutting en voedsel voor verschillende insecten. Door jouw aanwezigheid in de tuin kan de biodiversiteit worden vergroot.

  Deze klimroos bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze klimroos kan goed tegen volle zon en heeft minimaal 6 uur per dag direct zonlicht nodig. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind en voldoende water bij warm weer.

  Nee, de bloemen en bessen van de Rosa 'Paul's Scarlet Climber' zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het is belangrijk om deze plant niet als voedselbron te gebruiken. Het is een decoratieve klimplant die voornamelijk in tuinen wordt geplant vanwege de prachtige bloemen.

  Ja, planten in de categorie Tuinplanten hebben doorgaans een beperkte geluidsdempende werking. Het blad en de stengels van de plant kunnen geluidsgolven absorberen en zo bijdragen aan een vermindering van geluidsoverlast in de tuin. Echter, de geluidsdempende werking van deze plant is niet zo sterk als die van bijvoorbeeld een speciale geluidswal of -scherm.

 • Deze klimroos kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de zijtakken terug tot 3-5 ogen. Doe dit na de eerste bloei in juni voor een tweede bloeiperiode.

  Deze klimroos heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelziekten te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  De potgrond moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig voeding te geven aan de plant. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is zodat de wortels voldoende ruimte hebben om te groeien.

  Deze klimroos gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de bodem te verrijken met compost of meststoffen voor een optimale groei en bloei.

  Plant de klimroos op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en ruimte heeft om te klimmen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals klimrozen hebben in de winter vaak extra bescherming nodig. Je kunt de plant beschermen door de basis af te dekken met bladeren of compost. Ook is het aan te raden om de plant te snoeien voor de winter en eventueel een beschermhoes aan te brengen.

  Deze klimroos vereist regelmatig snoeien om de vorm en grootte te behouden. Zorg voor voldoende zonlicht en vochtige, goed doorlatende grond. Bemest de plant in het voorjaar voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals klimrozen graven zich goed in bemeste grond. Organische meststof zoals compost en mestkorrels kunnen in het vroege voorjaar worden toegepast voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en te weinig bloemen.

  Het is gunstig om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors. Mulch helpt de grond vochtig te houden, voorkomt onkruidgroei en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Let op dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  De Tuinplant Rosa prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Hierdoor kan de plant optimaal groeien en bloeien.

  : Voor het bestrijden van ongedierte bij tuinplanten, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals bijvoorbeeld roofmijt of lieveheersbeestjes. Ook kan je preventief te werk gaan door regelmatig de planten te controleren en aangetaste bladeren of takken te verwijderen. Daarnaast kan je ook gebruik maken van natuurlijke remedies zoals knoflook- of brandnetelgier.

 • Omschrijving

  De Rosa 'Paul's Scarlet Climber' is een prachtige klimroos met helderrode bloemen die in grote trossen bloeien. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien gedurende het hele tuinseizoen. Deze klimroos kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 meter en heeft stevige stelen die zich goed hechten aan een klimrek of muur. 'Paul's Scarlet Climber' is een sterke en gezonde rozensoort die weinig onderhoud nodig heeft en in vrijwel elke tuin kan groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.