Rosa (Climber Grp) 'Pink Cloud'

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Climber Grp) 'Pink Cloud' is een klimroos met prachtige, lichtroze bloemen en een heerlijke geur. Deze roos kan flink hoog worden en is ideaal om tegen een muur of pergola te laten groeien. 'Pink Cloud' bloeit rijkelijk in de zomer en herfst en zorgt voor een romantische en sfeervolle uitstraling in de tuin. Deze plant heeft regelmatig water en voeding nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de Rosa (Climber Grp) 'Pink Cloud' op een zonnige plek in de tuin voor de beste resultaten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Climber Grp) 'Pink Cloud' is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een tuinplant die seizoensgebonden verandert.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. In het voorjaar groeit de plant weer uit tot zijn volle pracht.

  Ja, de Rosa (Climber Grp) 'Pink Cloud' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor een gezonde groei. Daarnaast is het aan te raden om de plant jaarlijks te snoeien voor een goede bloei.

  De plant heeft een flinke ruimte nodig om te groeien en uit te kunnen breiden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om verstikking te voorkomen. Een goede plek met voldoende zonlicht en vochtige grond is ideaal voor deze klimplant.

  De Rosa (Climber Grp) 'Pink Cloud' groeit het best in de volle zon, maar kan ook overleven in gedeeltelijke schaduw. Echter, de bloei kan minder uitbundig zijn in de schaduw. Zorg daarom voor minstens 4-6 uur zonlicht per dag voor een optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals 'Pink Cloud' hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze klimroos trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor een tuin om deze bestuivers aan te trekken en te helpen bij de bestuiving van andere planten in de omgeving.

  Klimrozen, zoals de Rosa (Climber Grp) 'Pink Cloud', zijn meestal goed voor biodiversiteit omdat ze nectar en stuifmeel leveren voor bijen en andere bestuivers. De planten bieden ook schuilplaatsen en nestgelegenheid voor verschillende insecten en vogels. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben voor een divers ecosysteem.

  Deze klimroos bloeit normaal gesproken in de maanden juni en juli. De bloei kan gemiddeld zo'n 4 tot 6 weken duren.

  De Rosa (Climber Grp) 'Pink Cloud' kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg er ook voor dat de grond goed draineert.

  Nee, de rozen van deze plant zijn niet eetbaar. Het is over het algemeen niet veilig om rozen te consumeren vanwege mogelijke chemische behandelingen. Geniet van de bloemen en geur, maar eet ze niet.

  Ja, planten hebben de mogelijkheid om geluid te absorberen en kunnen helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid. Dit kan echter variëren afhankelijk van de soort plant en de hoeveelheid planten die worden gebruikt in een bepaalde ruimte. Over het algemeen kunnen planten de akoestiek in een ruimte verbeteren en bijdragen aan een rustige omgeving.

 • Het snoeien van klimrozen gebeurt meestal in het voorjaar voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de rest van de takken ongeveer een derde terug. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtcirculatie krijgt na het snoeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant te laten drogen tussen gietbeurten door.

  Voor tuinplanten zoals deze klimroos is het belangrijk om gebruik te maken van speciale potgrond voor bloeiende planten. Deze potgrond bevat voedingsstoffen die de groei en bloei van de plant bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  De Rosa (Climber Grp) 'Pink Cloud' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde rond neutraal. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten en te voorzien van organisch materiaal.

  Deze klimroos gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en voldoende ruimte om te klimmen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om klimrozen te beschermen tegen strenge vorst. Bind de takken bij elkaar en bedek de basis met bladeren of stro. Bescherm de plant ook tegen harde wind en zware sneeuwval.

  De Rosa (Climber Grp) 'Pink Cloud' gedijt het best op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Geef regelmatig water en voeg in het voorjaar wat meststoffen toe voor een gezonde groei. Snoei alleen dode of beschadigde takken weg en ondersteun de klimmende groei indien nodig.

  De Rosa (Climber Grp) 'Pink Cloud' heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale rozenmest met voldoende stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant in het voorjaar en herhaal dit nog een keer in de zomer voor een gezonde groei en bloei.

  Het is aan te raden om bij het planten van deze klimroos een laag organische mulch aan te brengen rond de basis van de plant. Mulch helpt vocht vast te houden, voorkomt onkruidgroei en verbetert de bodemstructuur. Gebruik bij voorkeur compost, boomschors of bladeren als mulchmateriaal.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7,5. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te behouden voor een gezonde groei en bloei. Het regelmatig testen van de bodem is aanbevolen om eventuele aanpassingen te kunnen maken.

  Voor tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen helpen bij het bestrijden van ongedierte. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insectendodende zeep worden ingezet. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte kan helpen om problemen vroegtijdig aan te pakken.

 • Omschrijving

  De Rosa (Climber Grp) 'Pink Cloud' is een klimroos met prachtige, lichtroze bloemen en een heerlijke geur. Deze roos kan flink hoog worden en is ideaal om tegen een muur of pergola te laten groeien. 'Pink Cloud' bloeit rijkelijk in de zomer en herfst en zorgt voor een romantische en sfeervolle uitstraling in de tuin. Deze plant heeft regelmatig water en voeding nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de Rosa (Climber Grp) 'Pink Cloud' op een zonnige plek in de tuin voor de beste resultaten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.