Rosa (Climber Grp) 'Seagull'

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Seagull' is een klimroos met prachtige witte bloemen en een lichte geur. De bloemen bloeien in grote trossen en zorgen voor een romantische uitstraling in de tuin. De 'Seagull' is een sterke klimroos die goed bestand is tegen ziektes en zich goed kan hechten aan een klimrek of muur. Deze roos bloeit van de lente tot de herfst en kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 meter. Ideaal voor het creëren van een romantische sfeer en het bedekken van kale muren of pergola's.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. De bladeren van deze plant zullen in de wintermaanden meestal afvallen. Dit maakt de plant geschikt voor de categorie Tuinplanten.

  De plant Rosa (Climber Grp) 'Seagull' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Dit betekent dat de plant kan overleven in koude temperaturen tot dit punt. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en gedijt goed in de tuin. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Snoeien is ook nodig om de plant gezond te houden.

  De rosa 'Seagull' heeft minimaal 2 meter ruimte nodig om te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor een plek in de volle zon met goed doorlatende grond. Snoei de plant regelmatig om de groei te bevorderen en hem in vorm te houden.

  Deze klimroos groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor een gezonde groei.

  Deze klimroos heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge perioden. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft.

  Ja, de Rosa (Climber Grp) 'Seagull' trekt vlinders en bijen aan dankzij de bloemen die rijk zijn aan nectar en stuifmeel. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige insecten aan te trekken.

  Ja, rozen zijn waardevol voor biodiversiteit doordat ze nectar en stuifmeel leveren voor bijen en andere bestuivers. De klimmende variant kan ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren en insecten in de tuin. Het is een mooie toevoeging aan een divers ecosysteem.

  Deze klimroos bloeit van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden. De bloemen zijn meestal geurig en verschijnen in trossen.

  Ja, de Rosa 'Seagull' kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral in droge periodes. Het is een klimplant die zich goed kan hechten aan een muur of pergola.

  Nee, de rozen van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de bloemblaadjes of andere delen van de plant te consumeren. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, planten in het algemeen hebben een bepaalde mate van geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en takken. Echter, het effect van individuele planten kan variëren afhankelijk van factoren zoals grootte en dichtheid van het bladerdak.

 • Deze klimplant kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden, direct na de bloei. Verwijder dode of zwakke takken en snoei de plant terug tot ongeveer een derde van de totale hoogte. Dit zal zorgen voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in een natte bodem staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze klimroos gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich te verspreiden. Gebruik eventueel een mix van potgrond en compost voor optimale groei.

  De Rosa (Climber Grp) 'Seagull' gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is, maar ook niet te droog. Een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor deze klimroos.

  De Rosa (Climber Grp) 'Seagull' heeft een zonnige standplaats nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor vruchtbare, goed doorlatende grond om de plant gezond te houden. Bescherm de plant tegen harde wind en koude temperaturen.

  In de winter is het belangrijk om een mulchlaag aan te brengen rond de basis van de plant om de wortels te beschermen. Daarnaast kan het ook nuttig zijn om de plant af te dekken met een fleece of jute doek om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om de kans op bevriezing te verminderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken en verwijder uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Geef de plant af en toe voeding speciaal voor rozen voor een gezonde groei.

  Voor Tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar en de zomer eens per maand kunstmest toe te voegen. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld over de wortelzone van de plant.

  Het is aan te raden om regelmatig mulch aan te brengen rondom deze klimplant. Mulch helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei. Het verbetert ook de bodemstructuur en voegt voedingsstoffen toe aan de grond.

  De Rosa (Climber Grp) 'Seagull' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te zwaar of te nat. Een pH tussen 6 en 7 is ideaal voor deze klimroos.

  De plant kan last hebben van ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en rupsen. Een milieuvriendelijke optie is het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Daarnaast kunnen ook neemolie of pyrethrum gebruikt worden voor bestrijding.

 • Omschrijving

  De Rosa 'Seagull' is een klimroos met prachtige witte bloemen en een lichte geur. De bloemen bloeien in grote trossen en zorgen voor een romantische uitstraling in de tuin. De 'Seagull' is een sterke klimroos die goed bestand is tegen ziektes en zich goed kan hechten aan een klimrek of muur. Deze roos bloeit van de lente tot de herfst en kan een hoogte bereiken van ongeveer 3 meter. Ideaal voor het creëren van een romantische sfeer en het bedekken van kale muren of pergola's.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.