Rosa (Climber Grp) 'Sympathie'

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Climber Grp) 'Sympathie' is een klimroos met prachtige donkerroze bloemen die in grote trossen bloeien. De bloemen hebben een heerlijke geur en bloeien van de lente tot de herfst. Deze roos is zeer winterhard en kan een hoogte van wel 3 meter bereiken. 'Sympathie' is ideaal om tegen een muur, schutting of pergola te laten groeien en zorgt voor een romantische sfeer in de tuin. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en gezondheid van de plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. De plant kan goed gedijen in ons klimaat.

  Deze klimroos is over het algemeen vrij makkelijk te onderhouden en heeft regelmatig water en voeding nodig. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en bloei te stimuleren. Zorg voor voldoende zonlicht en een goede luchtcirculatie voor een gezonde groei.

  Rosa (Climber Grp) 'Sympathie' heeft ongeveer 2 tot 3 meter ruimte nodig om te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Rosa klimrozen groeien het beste in de volle zon en hebben minstens 6 uur direct zonlicht nodig per dag. Ze zullen niet goed groeien in de schaduw. Het is belangrijk om ze te planten op een zonnige, goed doorlatende locatie voor optimale groei en bloei.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet te droog of te nat wordt. Het is belangrijk om regelmatig de grondvochtigheid te controleren en pas water te geven wanneer dit nodig is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het bevorderen van de biodiversiteit.

  Ja, rozen zijn goed voor de biodiversiteit omdat ze voedsel en schuilplaatsen bieden voor insecten zoals bijen en vlinders. Ze verrijken de bodem en dragen bij aan de diversiteit van tuinplanten in een tuin. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te stimuleren.

  Deze klimroos bloeit van mei tot en met oktober. De bloeiperiode kan duren van twee tot vier weken.

  Deze klimroos kan goed gedijen in de volle zon, maar kan ook wat schaduw verdragen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de rozen die behoren tot de Tuinplanten categorie zijn niet eetbaar. Het consumeren van de bloemen of bessen van deze planten kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom aangeraden om deze niet in voedsel te verwerken.

  Ja, als tuinplant kan ik helpen bij het dempen van geluid in de tuin. Mijn bladeren en stelen absorberen geluidsgolven en verminderen zo het geluidsniveau. Daarnaast kan mijn weelderige groei zorgen voor een natuurlijke barrière tegen geluidsoverlast.

 • Deze klimroos kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei de zijtakken terug naar een paar ogen. Probeer de hoofdtakken zo min mogelijk te snoeien om de bloei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Geef de plant water bij de wortels en vermijd natte bladeren om rotting te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt.

  Geschikte potgrond voor deze klimroos is een voedzame en goed doorlatende potgrond met toegevoegde meststoffen. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig extra voeding te geven.

  Voor tuinplanten is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende vochtig blijft. Een bodem met veel organisch materiaal en een neutrale zuurtegraad is ideaal. Zorg ook voor voldoende voedingsstoffen in de bodem zoals meststoffen of compost.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tijdens de winter is het aan te raden om deze klimroos te beschermen tegen vorst door de basis van de plant te bedekken met een laag mulch of stro. Daarnaast kunnen de takken bij strenge vorst worden afgedekt met jute of vliesdoek. Het is belangrijk om de plant pas in het voorjaar te snoeien om vorstschade te voorkomen.

  Deze klimroos heeft regelmatig water nodig en moet goed worden bemest. Snoei de plant jaarlijks in het vroege voorjaar om de groei te stimuleren en ziektes te voorkomen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een organische meststof in het voorjaar. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en timing van de bemesting.

  Mulch de plant in het voorjaar met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch een paar centimeter van de stam blijft om te voorkomen dat de plant verstikt raakt. Vernieuw de mulch jaarlijks om de plant gezond en goed gevoed te houden.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale zuurgraad. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te voorkomen bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van insecten of ziektes. Verwijder aangetaste bladeren en takken en spuit zo nodig met een biologisch bestrijdingsmiddel. Het is ook aan te raden om de planten regelmatig te bemesten en voldoende water te geven om ze gezond en sterk te houden.

 • Omschrijving

  Rosa (Climber Grp) 'Sympathie' is een klimroos met prachtige donkerroze bloemen die in grote trossen bloeien. De bloemen hebben een heerlijke geur en bloeien van de lente tot de herfst. Deze roos is zeer winterhard en kan een hoogte van wel 3 meter bereiken. 'Sympathie' is ideaal om tegen een muur, schutting of pergola te laten groeien en zorgt voor een romantische sfeer in de tuin. Regelmatig snoeien bevordert de bloei en gezondheid van de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.