Rosa (Climber Grp) Lawinia

Rosa (Climber Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Climber Grp) Lawinia is een klimroos met prachtige, helderroze bloemen. Deze roos heeft een sterke geur die tuinen vult met een heerlijke geur. De bladeren van deze roos zijn donkergroen en glanzend, waardoor het een mooie aanvulling is op elke tuin. Rosa Lawinia kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter en is goed bestand tegen ziekten. Deze klimroos bloeit van de lente tot de herfst en is perfect voor het bedekken van muren, pergola's en hekken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Rosa (Climber Grp) Lawinia is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is belangrijk om te weten wanneer de plant zijn bladeren verliest, zodat je weet hoe je hem moet verzorgen.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het kan dus overleven in ons klimaat en heeft geen extra bescherming nodig tijdens de winter. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in de tuin.

  Deze klimroos is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist regelmatig snoeien om goed te gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water en voeding te geven, en om regelmatig dode bloemen en takken te verwijderen voor een optimale bloei. De plant kan het beste worden geplant op een zonnige plek met vruchtbare, goed doorlatende grond.

  Deze klimroos heeft voldoende ruimte nodig om te kunnen groeien en klimmen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor de lange takken om zich uit te strekken. Een stevige klimconstructie is aanbevolen voor de beste groei.

  Tuinrozen hebben minstens zes uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zullen ze niet goed gedijen en kan de bloei sterk verminderen. Zorg dus voor een zonnige standplaats voor optimale groei en bloei.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aanbevolen om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan door zijn mooie bloemen en nectarrijke eigenschappen. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, klimrozen zijn goed voor biodiversiteit omdat ze insecten aantrekken, zoals bijen en vlinders, die zorgen voor bestuiving en voedsel voor andere dieren. Daarnaast bieden ze beschutting en nestgelegenheid voor kleine dieren in de tuin. Het is dus een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  Deze klimroos bloeit meestal van juni tot september en de bloeiperiode kan tot wel 4 weken duren. De bloemen zijn roze en geuren heerlijk.

  Ja, deze klimroos kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes en te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, de bloemen en vruchten van klimrozen zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn. Het wordt afgeraden om de plant onderdeel te maken van je dieet. Het is verstandig om kinderen en huisdieren uit de buurt van de plant te houden.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect. Het blad en de stengels kunnen enigszins geluid absorberen, maar het effect is minimaal. Voor een significant geluidsdempend effect zijn andere materialen zoals muren of schermen geschikter.

 • Snoei de plant in het late voorjaar of direct na de bloei om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtcirculatie heeft na het snoeien.

  Deze klimroos heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge perioden. Zorg ervoor dat de grond rond de plant goed vochtig is, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om gebruik te maken van speciale potgrond voor bloeiende planten. Deze potgrond zorgt voor een goede drainage en bevat voedingsstoffen die de plant nodig heeft. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is en ververs deze regelmatig voor optimale groei.

  Deze klimrozen gedijen het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost of mest toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  In de winter kan het verstandig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Ook kan een beschermende doek of noppenfolie worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg er wel voor dat de plant voldoende licht en luchtcirculatie blijft ontvangen.

  Deze klimroos heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei jaarlijks in de winter om de plant gezond te houden en bloei te stimuleren. Geef regelmatig mest voor een goede groei en bloei.

  Tuinplanten zoals klimrozen hebben behoefte aan een regelmatige bemesting met organische meststoffen in het voorjaar en de zomer. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond en sterk te blijven.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten, het helpt de bodem vocht vast te houden en onderdrukt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost, schors of houtsnippers als mulch. Breng een laag van ongeveer 5 tot 10 cm aan rond de plant, maar laat ruimte rond de stam vrij.

  De Rosa (Climber Grp) Lawinia heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond. Een pH tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel bij te stellen met bijvoorbeeld kalk of meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij de Rosa (Climber Grp) Lawinia, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijt. Daarnaast is regelmatig inspectie van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren en takken belangrijk om plagen te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in een gezonde en goed doorlatende bodem te planten om de weerstand te verhogen.

 • Omschrijving

  Rosa (Climber Grp) Lawinia is een klimroos met prachtige, helderroze bloemen. Deze roos heeft een sterke geur die tuinen vult met een heerlijke geur. De bladeren van deze roos zijn donkergroen en glanzend, waardoor het een mooie aanvulling is op elke tuin. Rosa Lawinia kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter en is goed bestand tegen ziekten. Deze klimroos bloeit van de lente tot de herfst en is perfect voor het bedekken van muren, pergola's en hekken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.