Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Candy Stripe'

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa 'Candy Stripe' is een prachtige rozenstruik met grote, gevulde bloemen die een unieke combinatie van roze en witte strepen hebben. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in de zomermaanden. Deze roos staat bekend om zijn lange stelen en is ideaal als snijbloem voor boeketten. 'Candy Stripe' heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 90 cm. Het is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege zijn opvallende verschijning.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Candy Stripe' is geen groenblijvende plant. Het is een tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is aanbevolen om de plant te beschermen tegen vorst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Zorg voor een beschutte plek en eventueel extra mulchlaag voor extra isolatie.

  Rozen in het algemeen hebben regelmatig water en voeding nodig, evenals regelmatige snoei en bescherming tegen ziekten en plagen. Over het algemeen vereisen rozen wat meer aandacht en zorg dan andere tuinplanten.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Candy Stripe' heeft ongeveer 50-80 centimeter ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om genoeg ruimte te geven zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en bloeien. Zorg ook voor voldoende afstand tot andere planten om concurrentie te voorkomen.

  Hybrid Tea rozen groeien het beste in de volle zon en hebben minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig. In de schaduw zullen ze minder bloeien en een minder compacte groei vertonen. Overweeg om de plant te verplaatsen naar een zonniger locatie voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft ongeveer 2 tot 3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemgesteldheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op droogte.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die het produceert. Het kan helpen om bestuivers naar je tuin te lokken en bij te dragen aan de biodiversiteit. Vlinders en bijen zijn belangrijk voor de bestuiving van planten.

  Hybride thee rozen dragen bij aan de biodiversiteit door bestuivers zoals bijen en vlinders aan te trekken met hun bloemen en nectar. Ze creëren ook schuilplaatsen en nestmogelijkheden voor verschillende insecten en kleine dieren in de tuin. Het is daarom positief voor de biodiversiteit om deze plant in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit van juni tot september, met bloemen die ongeveer 7-10 dagen per stuk duren. De bloeiperiode kan langer duren bij regelmatig snoeien en verwijderen van uitgebloeide bloemen.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor een optimale groei en bloei.

  Nee, de bloem van de Rosa 'Candy Stripe' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt effect op geluidsdemping. Planten helpen voornamelijk om geluid te verzachten, maar zijn geen echte geluidsdempers. De focus van planten ligt meer op het verfraaien van de omgeving en het verbeteren van de luchtkwaliteit.

 • Het snoeien van deze plant gebeurt in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de rest tot ongeveer de helft van de hoogte. Knip ook uitgebloeide bloemen regelmatig af om nieuwe bloei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd bladnattigheid om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig de grond vochtig te houden, maar pas op voor wateroverlast. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, anders kan dit leiden tot wortelrot. Voeg indien nodig compost of meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende ruimte zodat de plant zich optimaal kan ontwikkelen.

  In de winter heeft de Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Candy Stripe' bescherming nodig tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met stro, bladeren of een speciale winterhoes. Ook is het aan te raden om de plant in een beschutte plek te plaatsen om de kans op vorstschade te verminderen.

  De plant dient regelmatig bewaterd te worden, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of zieke takken in het voorjaar en voeg compost toe voor voeding. Plaats de plant op een zonnige plek met goed gedraineerde grond.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te bemesten met een speciale rozenmest in het voorjaar en de zomer. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheden en frequentie van bemesting.

  Mulchen met organisch materiaal helpt de bodem vocht vast te houden en voorkomt onkruidgroei. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotten te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale resultaten.

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten zoals Rosa 'Candy Stripe' moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  om de plant te beschermen tegen ongedierte, kan je regelmatig de bladeren en bloemen inspecteren op sporen van luizen, spintmijten en bladluizen. Gebruik eventueel biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijt om het ongedierte te bestrijden. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en vermijd overbemesting om de plant gezond te houden en ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Rosa 'Candy Stripe' is een prachtige rozenstruik met grote, gevulde bloemen die een unieke combinatie van roze en witte strepen hebben. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien in de zomermaanden. Deze roos staat bekend om zijn lange stelen en is ideaal als snijbloem voor boeketten. 'Candy Stripe' heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 90 cm. Het is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege zijn opvallende verschijning.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.