Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Criterion'

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa 'Criterion' is een prachtige hybride thee roos met grote, enkele bloemen die een dieprode kleur hebben. De bloemen bloeien in de zomer en verspreiden een heerlijke zoete geur. Deze roos heeft een sterke en rechtopstaande groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 90-120 cm. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de lange bloeiperiode en de elegante uitstraling. Deze rozenstruik heeft regelmatig water en zonlicht nodig om goed te gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Rosa 'Criterion' is niet groenblijvend. Het is een struik die in de winter zijn bladeren verliest. Het is dus een bladverliezende tuinplant.

  De Rosa 'Criterion' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus matige vorst overleven, maar het is aan te raden om extra bescherming te bieden tijdens strenge winters. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en af en toe bemesten voor een gezonde groei. Snoei de plant ook regelmatig om een mooie vorm te behouden.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Criterion' heeft ongeveer 60-80 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en voldoende licht en lucht te krijgen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om hem gezond te houden.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Criterion' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de groei van de plant beperkter zijn en zal de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor een optimale groei.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Criterion' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de aarde te steken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en geur van de bloemen. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in je tuin.

  Rozen zijn aantrekkelijk voor bestuivende insecten en vlinders, waardoor ze een bijdrage kunnen leveren aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast vormen rozen ook schuil- en nestplaatsen voor kleine dieren. Het is dus mogelijk dat rozen een positieve invloed hebben op de biodiversiteit in de tuin.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Criterion' bloeit meestal van juni tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer.

  Nee, de bloemen en vruchten van de plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn als ze worden ingenomen. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is het beste om contact met de plant te vermijden en deze alleen te bewonderen in de tuin.

  Ja, de plant Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Criterion' heeft de potentie om geluid te dempen vanwege zijn dichte bladerdek en stengels. Het kan een kleine bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin.

 • Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Snoei dode of beschadigde takken en knip de bloemstelen na de bloei terug tot een naar buiten wijzende knop. Het is aan te raden om in het voorjaar te snoeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Zorg voor voldoende voeding in de potgrond om de plant gezond te houden.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Criterion' gedijt het beste in goed doorlatende en voedzame bodem. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water. Het toevoegen van compost of mest kan de bodemkwaliteit verbeteren en de groei van de plant bevorderen.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en voldoende lucht- en lichtcirculatie krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  In de winter kan het raadzaam zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Het is ook aan te raden om de plant in een vorstvrije ruimte te plaatsen indien mogelijk. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant geen schade heeft opgelopen door vorst.

  Snoei de plant in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren. Geef regelmatig water en mest de plant in het voorjaar en de zomer. Verwijder dode bloemen om nieuwe bloei te bevorderen.

  Om de groei en bloei van de plant te stimuleren, is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Een meststof speciaal voor rozen kan helpen bij een gezonde en robuuste groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt door regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten zoals deze, omdat het de grond beschermt tegen uitdroging, onkruidgroei vermindert en de grondtemperatuur reguleert. Een laag mulch helpt ook om voedingsstoffen vast te houden en de plant gezond te houden. Het is aan te raden om jaarlijks een nieuwe laag mulch aan te brengen in het voorjaar.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen 6.0 en 7.0 op de pH-schaal. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot problemen in de groei en gezondheid van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Rosa 'Criterion', kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neem olie, pyrethrum en knoflookspray. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van schade door insecten en deze indien nodig te behandelen. Het is ook mogelijk om nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes in te zetten als natuurlijke vijanden van schadelijke insecten.

 • Omschrijving

  De Rosa 'Criterion' is een prachtige hybride thee roos met grote, enkele bloemen die een dieprode kleur hebben. De bloemen bloeien in de zomer en verspreiden een heerlijke zoete geur. Deze roos heeft een sterke en rechtopstaande groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 90-120 cm. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de lange bloeiperiode en de elegante uitstraling. Deze rozenstruik heeft regelmatig water en zonlicht nodig om goed te gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.