Rosa (Hybrid Tea Grp) Die Welt

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Hybrid Tea Grp) Die Welt is een prachtige rozensoort met grote, volle bloemen in een dieprode kleur. De bloemblaadjes hebben een lichte geur en een klassieke theeroosvorm. Deze roos bloeit in de zomer en herfst en is een populaire keuze voor in de tuin of als snijbloem in boeketten. De plant heeft een compacte groeiwijze en is goed bestand tegen ziektes. Rosa Die Welt is een eyecatcher in elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij extreme kou. Tuinplanten hebben over het algemeen een goede bestendigheid tegen vorst.

  Deze plant heeft regelmatig water en voeding nodig, alsook regelmatig snoeien om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen ziektes en plagen door preventieve maatregelen te nemen. Over het algemeen vereist deze plant wat meer onderhoud dan andere tuinplanten.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Die Welt heeft ongeveer 60-80 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. De plant heeft ook voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en te bloeien.

  Nee, de Tuinplant Rosa (Hybrid Tea Grp) Die Welt groeit het beste in de volle zon. Het heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen en bloemen te produceren. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant aanzienlijk afnemen.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  De Hybride Theerozen, waaronder "Rosa (Hybrid Tea Grp) Die Welt", zijn over het algemeen niet erg bevorderlijk voor biodiversiteit, omdat ze weinig voedsel of schuilplaatsen bieden voor insecten en andere dieren in vergelijking met inheemse planten. Het is daarom beter om te kiezen voor inheemse planten die meer bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig voor optimale groei. Toch is het belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg er wel voor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om ze te consumeren. Het is het beste om deze plant te bewonderen in de tuin.

  Ja, de Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect. Het bladerdek kan geluid enigszins absorberen, maar het effect is meestal minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • De plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, rond maart. Verwijder dood hout en knip de takken terug tot ongeveer 5-10 cm boven de grond. Dun ook de struik uit door enkele van de oudste takken helemaal weg te knippen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  De potgrond voor deze Tuinplant vraagt om goed doorlatende grond met een gemiddelde pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel speciale potgrond voor rozen voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en voedzame grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en voldoende vochtig blijft. Vermijd natte en compacte grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen harde wind en vorst. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  Tuinplanten zoals deze hebben in de winter bescherming nodig tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met stro, bladeren of speciale winterbescherming. Het is ook aan te raden om de plant in de winterperiode niet te snoeien.

  De plant vereist regelmatig snoeien om de groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen. Bescherm de plant in de winter tegen vorst door deze af te dekken met mulch of een beschermlaag.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte voor een overvloedige bloei. Bemest de planten in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking.

  Het is aan te raden om mulch rondom de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of boomschors. Mulch regelmatig aanbrengen, vooral in het voorjaar en de zomer, zal de plant ten goede komen.

  De plant heeft een neutrale tot licht zure bodem nodig om goed te gedijen. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Voor tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen helpen bij het bestrijden van ongedierte. Daarnaast kunnen ook fysieke methoden zoals het verwijderen van aangetaste bladeren en het creëren van een gezonde groeiomgeving effectief zijn in de bestrijding van ongedierte. Verder kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Rosa (Hybrid Tea Grp) Die Welt is een prachtige rozensoort met grote, volle bloemen in een dieprode kleur. De bloemblaadjes hebben een lichte geur en een klassieke theeroosvorm. Deze roos bloeit in de zomer en herfst en is een populaire keuze voor in de tuin of als snijbloem in boeketten. De plant heeft een compacte groeiwijze en is goed bestand tegen ziektes. Rosa Die Welt is een eyecatcher in elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.