Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Goldstern'

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Rosa Goldstern' er en smuk hybrid te-rose med store, gyldne blomster. Denne rose har en dejlig blomsterduft og blomstrer kontinuerligt fra foråret til efteråret. Blomsterne har en klassisk form og står på robuste stilke. Planten trives bedst i fuld sol og veldrænet jord. 'Goldstern' er et fremragende valg til haven eller terrassen på grund af dens iøjnefaldende blomster og smukke vækstform.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Goldstern' er ikke en stedsegrøn plante. Det mister sine blade om efteråret og vinteren. Det er en haveplante, der blomstrer om sommeren.

  Denne plante er vinterhård op til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under hård frost. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå frostskader.

  Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Goldstern' er en let plejeplante og kræver ikke meget speciel pleje. Den trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. Regelmæssig vanding og beskæring fremmer plantens blomstring og vækst.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Goldstern' har brug for en gennemsnitlig plads på cirka 60-90 cm i bredden og 90-120 cm i højden. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud og vokse. Plant Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Goldstern' på et solrigt sted med godt drænet jord for optimal vækst.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Goldstern' trives bedst i fuld sol og vil vokse mindre godt i skyggen. Det anbefales at placere planten et solrigt sted for optimal vækst og blomstring. I skyggen kan planten sakke bagud i vækst og blomstring.

  De Rosa 'Goldstern' har brug for vand en gang om ugen. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder. Giv ekstra vand under varme sommerdage.

  Ja, blomsten på denne plante er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af nektaren, den producerer. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække disse bestøvere.

  Hybridge roser bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bier, sommerfugle og andre bestøvere med deres nektarrige blomster. De tilbyder en fødekilde og lyforhold for forskellige insekter i haven. Det er derfor positivt for biodiversiteten at have denne plante i haven.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne juni til september, og blomstringen kan vare i flere uger.

  Denne plante kan trives fint i fuld sol. Det er vigtigt at give tilstrækkeligt med vand, især i varme perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet.

  Nej, roser bliver generelt ikke spist. Det er ikke sikkert at indtage, og kan i nogle tilfælde endda være giftigt. Det bruges primært til dekorative formål i haven.

  Ja, De Rosa (Hybrid Tea Group) 'Goldstern' har blade og stængler, der kan dæmpe lidt lyd. Generelt er planter ikke meget effektive lyddæmpere. Effekten afhænger også af plantens størrelse og tæthed.

 • Denne plante bør bedst beskæres sent om foråret efter den sidste frost. Fjern døde, syge eller beskadigede grene og beskær de resterende grene til cirka en tredjedel af deres oprindelige længde. Regelmæssig beskæring af denne plante fremmer sund vækst og blomstring.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Goldstern' har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Vanding ved plantens base og undgå at sprøjte vand på bladene for at forhindre svampesygdomme.

  Planten har brug for god, nærende pottemuld for at trives. Sørg for, at pottemulden er veldrænet og rig på næringsstoffer. At omplante planten regelmæssigt kan også hjælpe med en sund vækst.

  Jordkvaliteten skal være godt drænende og frugtbar for at sikre optimal vækst og blomstring af planten. Det er vigtigt, at jorden holder tilstrækkeligt med fugt, men også er god til at lade vand passere igennem. Tilføjelse af organisk materiale som kompost kan hjælpe med at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke bliver alt for våd. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren, anbefales det at påføre et tykt lag muld omkring plantens base. Derudover kan en beskyttende hætte eller jutesæk placeres over planten for at beskytte den mod kolde temperaturer. Sørg også for, at planten er velhydreret, inden frostperioden begynder.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde blomster og grene regelmæssigt for at fremme væksten. Tilføj organisk gødning om foråret for optimal blomstring.

  Det er vigtigt for haveplanter generelt at blive regelmæssigt gødet med en organisk gødning. Brug fortrinsvis en gødning specielt til blomstrende planter, og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering. Gødskning bør foretages bedst om foråret og i sommermånederne.

  Mulching er vigtigt for haveplanter, fordi det hjælper med at holde på fugtigheden, undertrykke ukrudt og forbedre jordstrukturen. Et lag mulch af organisk materiale som barkflis, kompost eller blade omkring planten kan forbedre plantens sundhed og vækst. Sørg for, at mulchlaget ikke påføres direkte mod plantens stamme for at undgå råd.

  Denne specifikke rosensort trives bedst i jord med en let sur til neutral pH-værdi. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 anbefales for optimal vækst og blomstring af denne plante. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den om nødvendigt.

  Til bekæmpelse af skadedyr på havenplanter kan biologiske bekæmpelsesmidler såsom neemolie eller pyrethrum bruges. Derudover kan naturlige fjender som mariehøns eller snyltehvepse anvendes til at bekæmpe skadedyr. Sørg også for en god jordkvalitet og tilstrækkelig luftcirkulation omkring planten for at mindske risikoen for skadedyr.

 • Beskrivelse

  'Rosa Goldstern' er en smuk hybrid te-rose med store, gyldne blomster. Denne rose har en dejlig blomsterduft og blomstrer kontinuerligt fra foråret til efteråret. Blomsterne har en klassisk form og står på robuste stilke. Planten trives bedst i fuld sol og veldrænet jord. 'Goldstern' er et fremragende valg til haven eller terrassen på grund af dens iøjnefaldende blomster og smukke vækstform.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.