Rosa (Hybrid Tea Grp) Eagle

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Hybrid Tea Grp) Eagle is een prachtige rozensoort met grote, enkele bloemen in een diepgele kleur. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte van ongeveer 80-100 cm bereiken. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. De Rosa Eagle is ideaal voor in de tuin of in potten op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Hybrid Tea Grp) Eagle is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter. Het is dus geen groenblijvende plant.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Eagle is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze plant valt onder de categorie Tuinplanten.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale verzorging nodig. Zorg voor voldoende zonlicht, regelmatig water geven en snoei de plant indien nodig. Het is ook aan te raden om regelmatig mest te geven voor een gezonde groei.

  Voor een rozenstruik in de categorie Tuinplanten heb je ongeveer een afstand van 50 cm tot 1 meter nodig tussen elke struik. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich goed te ontwikkelen en voldoende licht en lucht te krijgen. Houd ook rekening met de uiteindelijke grootte van de plant.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Eagle groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei en bloei beperkt worden en heeft de plant minder energie. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de bloemen van de plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun geur en nectar. Dit maakt de plant een goede keuze voor een tuin die vlinders en bijen wil aantrekken.

  Hybrid Tea rozen zijn niet per se goed voor biodiversiteit, omdat ze gekweekt zijn om vooral esthetische redenen en vaak geen voedsel of schuilplaats bieden aan wilde dieren. Het is dus beter om te kiezen voor inheemse planten die wel bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september en de bloei kan tot wel 4 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. De plant zal het beste groeien en bloeien op een zonnige plek.

  Nee, de bloemen, bladeren en stelen van de rozenplant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor consumptie. Het wordt niet aanbevolen om delen van de plant in voeding te verwerken. Het is beter om de plant enkel voor decoratieve doeleinden in de tuin te houden.

  Ja, de Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende eigenschap vanwege het bladerdek. Het effect zal echter afhangen van de specifieke kenmerken van de plant en de omgeving waarin deze zich bevindt. Over het algemeen zijn bomen en struiken beter geschikt voor geluidsdemping dan lagere planten zoals bloemen.

 • Om de plant gezond te houden is het belangrijk om regelmatig te snoeien. Snoei dood hout en dun de struik uit om luchtcirculatie te bevorderen. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar voordat de plant begint uit te lopen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft lichtzure, goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft. Meng eventueel wat organisch materiaal door de potgrond voor extra voeding.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Eagle gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat is. Een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft een standplaats nodig in de volle zon. Zorg voor een goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinrozen hebben bescherming nodig tegen vorst in de winter. Mulchen met bladeren of compost rond de stam helpt de wortels warm te houden. Het is ook goed om de plant af te dekken met een jute zak of speciale beschermhoes.

  De plant bloeit het best in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Snoei dode bloemen regelmatig af voor een langere bloei. Voeg in het voorjaar meststoffen toe voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar meststoffen te gebruiken die speciaal zijn samengesteld voor bloeiende planten. Een organische meststof met een hoog kaliumgehalte kan de bloei bevorderen. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten omdat het de bodemtemperatuur reguleert, vocht vasthoudt en onkruidgroei tegengaat. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulchlaag. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om rotten te voorkomen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor planten uit de Tuinplanten categorie is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Planten gedijen het beste in een bodem met de juiste zuurgraad voor hun specifieke behoeften.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten, kun je natuurlijke methoden zoals het planten van afweerplanten of het gebruik van insectenbestrijdende planten overwegen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of insecticidewerende zeep om ongedierte op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Eagle is een prachtige rozensoort met grote, enkele bloemen in een diepgele kleur. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft een opgaande groeiwijze en kan een hoogte van ongeveer 80-100 cm bereiken. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. De Rosa Eagle is ideaal voor in de tuin of in potten op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.