Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Peace'

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa 'Peace' is een bekende hybride theeroos met grote, enkele, crèmekleurige bloemen met een zachtroze rand. De bloemen hebben een licht zoete geur en bloeien in clusters aan lange stelen. Deze roos heeft een krachtige groei en kan een hoogte bereiken van 120 tot 150 cm. 'Peace' is een sterke en gezonde rozensoort die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor tuinen en bloemperken vanwege de prachtige bloemen en de langdurige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Peace' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende plant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen met bijvoorbeeld een winterhoes of stro. De plant kan goed tegen koude winters, maar kan wel beschadigd raken bij langdurige en extreme kou.

  Ja, de Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Peace' is een makkelijk te onderhouden tuinplant die weinig speciale zorg nodig heeft. Regelmatig water geven en snoeien in het voorjaar zijn voldoende om deze plant gezond te houden. Het is een sterke en betrouwbare plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 60-80 cm in de breedte en hoogte. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om luchtcirculatie mogelijk te maken en ziektes te voorkomen. Rosa 'Peace' kan het beste geplant worden op een zonnige plek in goed doorlatende grond.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Peace' groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk om minimaal 6 uur zonlicht per dag te krijgen voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien.

  De plant heeft ongeveer 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij staat. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en het nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin die insecten aantrekt. Het kan helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin.

  Tuinrozen zijn over het algemeen niet erg bevorderlijk voor biodiversiteit vanwege hun hybride oorsprong en vaak beperkte nectar- en stuifmeelhoeveelheden. Voor meer biodiversiteit is het beter om inheemse plantensoorten te kiezen die meer voedsel en schuilgelegenheid bieden aan verschillende dieren en insecten. Het is belangrijk om een gevarieerde en natuurvriendelijke tuin te creëren om de biodiversiteit te stimuleren.

  Deze plant bloeit in de maanden juni tot en met september. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft en de plant regelmatig water krijgt tijdens warme periodes. Planten in de volle zon zorgen vaak voor mooie bloemen.

  Nee, de plant Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Peace' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant met prachtige bloemen. Het consumeren van de bloemen of bladeren kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Peace' planten zijn geluidsdempend dankzij hun dichte bladeren en takken. Deze eigenschap helpt om geluiden in de tuin te absorberen en te verminderen. Het planten van deze soort kan dus een positief effect hebben op de geluidskwaliteit in uw buitenruimte.

 • Snoei de plant in het voorjaar tot ongeveer 15-20 cm boven de grond. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken. Knip uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de bloei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit de wortels kan beschadigen. Meng eventueel wat organische compost door de potgrond voor extra voeding.

  De bodem voor tuinplanten moet goed gedraineerd en vruchtbaar zijn. Zorg voor een licht zure tot neutrale pH-waarde en vermijd wateroverlast. Meng organisch materiaal zoals compost of bladaarde door de bodem voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens de wintermaanden door mulch rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kan een speciale winterbeschermingshoes worden gebruikt om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Vergeet niet om de plant regelmatig te controleren op eventuele beschadigingen en deze indien nodig te repareren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor voldoende voedingsstoffen door mest te geven in het voorjaar en de zomer. Snoei dode takken en bloemen af om de groei te bevorderen.

  Kies voor een meststof die speciaal ontwikkeld is voor bloeiende planten. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen voor een gezonde groei. Overbemesting kan leiden tot een verminderde bloei.

  Mulch de grond rondom deze plant met een laag organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Dit zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt geplaatst om verstikking te voorkomen.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) 'Peace' geeft de voorkeur aan neutrale tot licht zure bodems met een pH van 6 tot 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of compost. Een goede zuurgraad zorgt voor gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op eventuele plagen. Bij een beginnende plaag kan handmatig verwijderen soms voldoende zijn. Als de plaag blijft bestaan, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes ingezet worden.

 • Omschrijving

  Rosa 'Peace' is een bekende hybride theeroos met grote, enkele, crèmekleurige bloemen met een zachtroze rand. De bloemen hebben een licht zoete geur en bloeien in clusters aan lange stelen. Deze roos heeft een krachtige groei en kan een hoogte bereiken van 120 tot 150 cm. 'Peace' is een sterke en gezonde rozensoort die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Het is een populaire keuze voor tuinen en bloemperken vanwege de prachtige bloemen en de langdurige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.