Rosa (Hybrid Tea Grp) Athena

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa (Hybrid Tea Grp) Athena is een prachtige rozensoort met grote, enkele bloemen in een heldere witte kleur. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft stevige stelen en glanzend donkergroen blad. Rosa Athena is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze rozensoort is ideaal voor gebruik in bloembedden, borders of als snijbloem.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Hybrid Tea Grp) Athena is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal gedurende de winter. Het is een bladverliezende struik.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Athena is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Dit betekent dat de plant redelijk vorstbestendig is en goed kan overleven in gematigde klimaten. Het is echter aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist geen speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Snoeien kan in het voorjaar nodig zijn om de plant gezond te houden.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Athena heeft ongeveer 60 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Een regelmatige snoei kan de plant helpen om compact en bloeiend te blijven.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Athena groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant waarschijnlijk minder goed zijn. Kies daarom een zonnige plek in de tuin voor deze plant.

  Je dient de plant ongeveer 2 tot 3 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en kleur van de bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Deze plant trekt bijen en andere bestuivers aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Het is een goede keuze voor een gezonde en gevarieerde tuin, waar verschillende dieren hun voedsel kunnen vinden. Het is belangrijk om ook andere plantensoorten toe te voegen om de biodiversiteit verder te vergroten.

  Deze plant bloeit voornamelijk in de zomermaanden, van juni tot september. De bloei kan duren tot wel 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Houd er wel rekening mee dat de plant ook voldoende water nodig heeft, vooral tijdens warme perioden.

  De "Rosa (Hybrid Tea Grp) Athena" is niet eetbaar. Het is een sierplant die behoort tot de Tuinplanten categorie. Het wordt afgeraden om de bloemen of bladeren ervan te consumeren.

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Het effect van geluidsdemping kan afhankelijk zijn van factoren zoals bladoppervlak en dichtheid van de plant. Voor optimale geluidsdemping worden specifieke geluidsdempende planten aanbevolen.

 • Snoei deze plant in maart tot ongeveer 30 cm boven de grond. Verwijder dode of zwakke takken en knip de overige takken schuin af. Zorg voor een open en luchtige vorm om bloei te bevorderen.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd dat de wortels langdurig in water staan.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond voor een gezonde groei en bloei. Een mix van organisch materiaal zoals compost met zand of perliet is ideaal om de wortels te laten ademen en vocht vast te houden. Zorg voor regelmatige bemesting en watergift om de plant gezond te houden.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende en vruchtbare bodem. Een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 is ideaal. Zorg ook voor voldoende organisch materiaal om de bodemstructuur te verbeteren.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Athena heeft een standplaats in de volle zon nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter is het aan te raden om de roos te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de basis van de plant. Ook kan het helpen om de struik in te pakken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er daarnaast voor dat de plant goed gesnoeid is voor de winterperiode.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Om de bloei te stimuleren, is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Hybrid Tea rozen hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik tijdens het groeiseizoen een meststof speciaal voor rozen en bemest volgens de instructies op de verpakking. Te veel mest kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd de aanbevolen dosering aan.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de basis van de plant. Dit helpt bij het vasthouden van vocht en voorkomt onkruidgroei. Kies bij voorkeur organische mulch zoals houtsnippers of compost.

  De Rose (Hybrid Tea Grp) Athena heeft een voorkeur voor neutrale tot lichtzure bodems met een pH tussen 6.0 en 7.0. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig kalk toe om de pH van de bodem te verhogen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je regelmatig controle uitvoeren om vroegtijdig insecten te detecteren. Gebruik biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijt of lieveheersbeestjes om bijvoorbeeld luizen te bestrijden. Daarnaast kan je ook preventief werken door de plant gezond te houden en voldoende lucht circulatie te bieden.

 • Omschrijving

  Rosa (Hybrid Tea Grp) Athena is een prachtige rozensoort met grote, enkele bloemen in een heldere witte kleur. De bloemen hebben een lichte geur en bloeien van de lente tot de herfst. De plant heeft stevige stelen en glanzend donkergroen blad. Rosa Athena is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze rozensoort is ideaal voor gebruik in bloembedden, borders of als snijbloem.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.