Rosa (Hybrid Tea Grp) Impala

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Hybrid Tea Grp) Impala is een prachtige rozensoort met grote, enkele bloemen met een dieprode kleur en een lichte geur. De plant produceert bloemen die langzaam verwelken en perfect zijn voor boeketten of bloemstukken. Het blad is donkergroen en glanzend, waardoor een mooi contrast ontstaat met de heldere bloemen. De Rosa Impala heeft een sterke groei en is een uitstekende keuze voor in de tuin of in een bloemenperk. Deze rozenstruik vereist regelmatig water geven en snoeien om gezond en weelderig te blijven groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Rosa (Hybrid Tea Grp) Impala is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die in het voorjaar weer zal uitlopen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om in de winter extra bescherming te bieden bij strenge vorst. Het is belangrijk om de plant goed te laten afharden voor de winter.

  Deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een gezonde groei en bloei. Snoeien kan helpen om de plant in vorm te houden en de bloei te bevorderen.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 60 tot 80 centimeter ruimte vrij te houden tussen andere planten. Het is belangrijk dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien. Zorg er dus voor dat de plant niet te dicht op andere beplanting staat.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Impala groeit het beste in de volle zon, waar hij voldoende zonlicht kan krijgen om te gedijen. In de schaduw kan de groei mogelijk vertraagd worden en zal de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één keer per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van het weer en de bodemomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen waterbeurten te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef de plant dus alleen water wanneer de grond droog aanvoelt.

  Ja, de Rosa (Hybrid Tea Grp) Impala is vlinder en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar produceren en aantrekkelijk zijn voor deze bestuivers. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van vlinders en bijen.

  Als tuinplant draag je bij aan de biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor insecten en vogels. Bloeiende planten zoals jij trekken bestuivers aan en dragen bij aan een gezonde tuinomgeving. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten in de tuin te hebben voor een rijk ecosysteem.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei kan enkele weken duren. Het is een tuinplant die in de zomermaanden volop in bloei staat.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal gedijen bij voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven om uitdroging te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege de decoratieve waarde van de bloemen. Het is belangrijk om te voorkomen dat deze plant wordt ingenomen.

  Ja, tuinplanten zoals de Rosa (Hybrid Tea Grp) Impala kunnen geluidsdempend zijn vanwege hun bladeren en bloemen die geluidsgolven kunnen absorberen. Echter, het effect is vaak minimaal in vergelijking met specifiek ontworpen geluidsdempende materialen. Het planten van veel tuinplanten samen kan wel helpen de omgevingsgeluiden te verminderen.

 • Snoei deze plant in het voorjaar door de dode en beschadigde takken te verwijderen. Knip de takken schuin af boven een oog naar buiten gericht. Verwijder ook dunne en zwakke takken om de groei van nieuwe scheuten te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels in een plas water staan, omdat dit problemen kan veroorzaken. Houd de plant in de gaten tijdens warme periodes en geef indien nodig extra water.

  De Tuinplanten heeft potgrond nodig die goed waterdoorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is, met een pH van ongeveer 6.5 tot 7. Gebruik een organische potgrond voor een gezonde groei van de plant.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend zijn en enigszins vochtig blijven. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de bodem door regelmatig te bemesten. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 wordt aanbevolen voor een gezonde groei van de planten.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Impala gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Tijdens de winter moet de plant beschermd worden tegen vorst door mulch of een beschermhoes. Zorg ervoor dat de grond rond de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Snoei de plant in het vroege voorjaar om de groei te bevorderen.

  De tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om regelmatig dode takken te snoeien en de plant te bemesten voor een gezonde groei. Zorg voor voldoende zonlicht en bescherm de plant tegen harde wind.

  De Tuinplanten hebben baat bij een regelmatige bemesting met organische meststoffen tijdens het groeiseizoen. Kies een meststof met een evenwichtige verhouding van stikstof, fosfor en kalium voor optimale groei en bloei. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking en vermijd overbemesting om schade te voorkomen.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De ideale bodem voor tuinplanten zoals Rosa (Hybrid Tea Grp) Impala heeft een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor een gezonde groei en bloei van deze plantensoort.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Ook kunt u regelmatig de plant inspecteren en insecten handmatig verwijderen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voorkom overmatig vocht, dit kan ongedierte helpen voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Impala is een prachtige rozensoort met grote, enkele bloemen met een dieprode kleur en een lichte geur. De plant produceert bloemen die langzaam verwelken en perfect zijn voor boeketten of bloemstukken. Het blad is donkergroen en glanzend, waardoor een mooi contrast ontstaat met de heldere bloemen. De Rosa Impala heeft een sterke groei en is een uitstekende keuze voor in de tuin of in een bloemenperk. Deze rozenstruik vereist regelmatig water geven en snoeien om gezond en weelderig te blijven groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.