Rosa (Hybrid Tea Grp) True Love

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Hybrid Tea Grp) True Love is een prachtige rozenplant met grootbloemige en sterk geurende bloemen. De bloemknoppen zijn intens roze van kleur en bloeien uit tot elegante, lichtroze bloemblaadjes. Deze rozenstruik kan een hoogte bereiken van ongeveer 80-90 centimeter en bloeit van de lente tot de herfst. De True Love roos heeft een sterke steel en is geschikt voor zowel in de tuin als in een vaas als snijbloem. Deze roos staat symbool voor ware liefde en is een prachtige toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Rosa (Hybrid Tea Grp) True Love is niet groenblijvend. Deze tuinplant verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal gedurende de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Houd de plant goed in de gaten tijdens koudere periodes.

  Ja, de Rosa (Hybrid Tea Grp) True Love is redelijk makkelijk in onderhoud. Deze plant vereist regelmatig water geven, voldoende zonlicht en regelmatige bemesting. Het is belangrijk om verwelkte bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) True Love heeft ongeveer 60-90 cm ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij goed kan ontwikkelen en bloeien. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dichtbij staan om concurrentie om voedingsstoffen te voorkomen.

  Rozen hebben minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien en te bloeien. Ze zullen niet goed gedijen in de schaduw. Plant ze dus op een zonnige plek in de tuin.

  Je moet de plant twee tot drie keer per week water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren de tijd hebben om te drogen voordat de avond valt.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar en de geur van de bloemen. Het helpt bij de bestuiving en het behoud van de biodiversiteit in de tuin.

  Hybrid Tea rozen zijn over het algemeen niet erg bevorderlijk voor biodiversiteit, omdat ze selectief gekweekt zijn voor hun uiterlijk en niet voor hun ecologische waarde. Het is beter om te kiezen voor inheemse planten of wilde bloemen als je de biodiversiteit in je tuin wilt bevorderen. Het is echter mogelijk om aanvullende maatregelen te nemen, zoals het planten van bloeiende planten die bestuivers aantrekken.

  Deze plant bloeit van juni tot september en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) True Love kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is daarom geschikt om deze plant op een zonnige plek in de tuin te plaatsen. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, de Rosa (Hybrid Tea Grp) True Love is niet eetbaar. Het is een decoratieve plant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en geur. Het consumeren van de bloemen of bladeren kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, sommige tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen doordat ze geluidsgolven absorberen en weerkaatsen. Dit kan helpen om geluidsoverlast in de tuin te verminderen. Het is echter afhankelijk van de specifieke eigenschappen van de plant.

 • Snoei deze plant in het vroege voorjaar om dood hout en ziektes te verwijderen. Verwijder ook zwakke en dunne scheuten om de groei te stimuleren en de plant gezond te houden. Knip de bloemen regelmatig af om de bloei te bevorderen.

  De Tuinplant Rosa (Hybrid Tea Grp) True Love heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme perioden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water, zodat eventueel overtollig vocht gedurende de dag kan opdrogen.

  De potgrond voor deze tuinplanten moet luchtig en goed doorlatend zijn, bij voorkeur verrijkt met compost. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar voorkom dat de wortels van de planten verdrinken door te veel water. Gebruik een speciale potgrond voor rozen of algemene potgrond voor bloeiende planten.

  De bodem dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn voor een optimale groei en bloei van tuinplanten. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7 en vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Een regelmatige bemesting met organische meststoffen kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende luchtcirculatie krijgt en bescherm hem tegen sterke wind. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Tijdens de winterperiode is het belangrijk om de grond rondom de plant te bedekken met een laag mulch, zoals stro of bladeren, om de wortels te beschermen tegen vorst. Indien nodig kun je ook een speciale winterbescherming aanbrengen, zoals een kokosmat of jutezak, om de struik te beschermen tegen uitdroging en kou. Het is tevens verstandig om de plant te snoeien in het najaar, zodat deze sterker de winter in gaat.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en dode bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het vroege voorjaar om de groei en vorm te behouden.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en mooie bloemen. Gebruik een langzaam vrijkomende meststof speciaal voor rozen om de plant te voorzien van alle nodige voedingsstoffen. Bemest bij voorkeur in het voorjaar en na de eerste bloei in de zomer voor optimale resultaten.

  ​Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en bevordert een gezonde groei van de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  De optimale zuurgraad voor rozen, zoals Rosa (Hybrid Tea Grp) True Love, ligt tussen de 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en aanpassingen te maken indien nodig om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Een te zure bodem kan leiden tot nutrienten tekorten en een minder gezonde plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kun je ook preventief handelen door regelmatig de planten te controleren op mogelijke plagen en deze tijdig te behandelen. Bepaalde planten hebben ook een natuurlijke afweer tegen ongedierte, zoals tijm of lavendel.

 • Omschrijving

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) True Love is een prachtige rozenplant met grootbloemige en sterk geurende bloemen. De bloemknoppen zijn intens roze van kleur en bloeien uit tot elegante, lichtroze bloemblaadjes. Deze rozenstruik kan een hoogte bereiken van ongeveer 80-90 centimeter en bloeit van de lente tot de herfst. De True Love roos heeft een sterke steel en is geschikt voor zowel in de tuin als in een vaas als snijbloem. Deze roos staat symbool voor ware liefde en is een prachtige toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.