Rosa (Hybrid Tea Grp) Elfe

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa (Hybrid Tea Grp) Elfe is een mooie rozenstruik met grote, enkele bloemen die een lichtroze kleur hebben. De bloemen hebben een zachte geur en bloeien in de zomer en herfst. Deze soort kan een hoogte bereiken van ongeveer 80-100 cm en heeft een opgaande groeiwijze. De Rosa Elfe heeft een sterke weerstand tegen ziektes en is geschikt voor zowel in de border als in de pot. Het is een prachtige en elegante toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter blad verliezen. Het is een tuinplant die in het voorjaar en zomer bloeit en in de winter rust.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij temperaturen lager dan -15 graden Celsius om vorstschade te voorkomen. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren tijdens strenge vorstperiodes.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Elfe vereist regelmatige verzorging en aandacht. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien, water te geven en te bemesten. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en beschermd wordt tegen ziekten en plagen.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Elfe heeft ongeveer 60-80 centimeter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ademruimte te geven zodat hij goed kan groeien en bloeien. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Tuinrozen hebben minstens zes uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en kunnen ze vatbaarder zijn voor ziekten. Kies dus een zonnige locatie voor de beste resultaten.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is raadzaam om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Over het algemeen heeft de plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin waar insecten worden verwelkomd.

  Ja, tuinplanten dragen ook bij aan biodiversiteit door verschillende insecten en vogels aan te trekken met hun bloemen en bessen. Het is belangrijk om ook in de tuin te zorgen voor diversiteit in planten om een gezonde en gevarieerde leefomgeving te creëren. Het gebruik van organische meststoffen en het vermijden van chemische bestrijdingsmiddelen kan ook bijdragen aan een gezond ecosysteem.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met september. De bloei kan tot wel 4 weken duren. De bloemen hebben vaak een heerlijke geur.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme dagen. Planten in de volle grond profiteren beter van de volle zon dan planten in potten.

  De bloemblaadjes van de Rosa (Hybrid Tea Grp) Elfe zijn eetbaar en worden vaak gebruikt ter decoratie van salades en desserts. Het wordt echter afgeraden om de hele plant of de bloemknoppen te eten omdat deze giftige stoffen kunnen bevatten. Het is altijd belangrijk om zeker te weten dat de bloemen geschikt zijn voor consumptie voordat je ze eet.

  Ja, deze plant heeft de potentie om geluid te dempen vanwege zijn dichte bladstructuur en eventuele hoogte. Het plaatsen van meerdere planten kan helpen om geluid te absorberen en de omgeving stiller te maken. Over het algemeen kunnen tuinplanten zoals deze bijdragen aan een geluidsdempende omgeving.

 • In het voorjaar kan de plant gesnoeid worden door dode, zieke of zwakke takken te verwijderen. Knip de takken schuin af net boven een naar buiten wijzende knop. Verwijder ook oud hout om de plant te verjongen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de plant te nat staat.

  Kies voor een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik een speciale potgrond voor bloeiende planten voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wortelrot te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor voldoende organische stof en een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5 voor optimale groei en bloei. Voeg eventueel compost of meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Elfe groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen bloeien. Een beschutte plek met goed doorlatende grond is ideaal voor deze tuinplant.

  Tuinplanten hebben vaak extra bescherming nodig tijdens de wintermaanden om vorstschade te voorkomen. Denk hierbij aan het bedekken van de plant met stro, bladeren of een speciale winterhoes. Ook is het belangrijk om de plant niet te snoeien in het najaar, dit kan de plant verzwakken en gevoeliger maken voor vorst.

  De plant vraagt wekelijks water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en snoei in het voorjaar om de vorm te behouden. Voed de plant in het voorjaar en de zomer met speciale rozenmest.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met organische meststoffen voor rozen. Gebruik daarnaast in de zomer een speciale rozenmest om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig rond de plant wordt verdeeld en niet in contact komt met de stam.

  Mulchen met een laag organisch materiaal zoals compost, stro of houtsnippers helpt om vocht vast te houden, de grond te beschermen tegen extreme temperaturen en onkruidgroei te verminderen. Breng de mulchlaag aan rond de basis van de plant, maar vermijd direct contact met de stam om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar.

  De Tuinplanten groep gedijen het beste in een bodem met een neutrale zuurgraad (pH-waarde). Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te maken. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor Tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij een plant uit de Hybrid Tea Groep, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te controleren op tekenen van plagen zoals bladluizen, spintmijten en rupsen. Gebruik indien nodig natuurlijke remedies zoals neemolie of zeepwater om het ongedierte te bestrijden. Zorg ook voor een goede luchtcirculatie en verwijder regelmatig dode bladeren om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Elfe is een mooie rozenstruik met grote, enkele bloemen die een lichtroze kleur hebben. De bloemen hebben een zachte geur en bloeien in de zomer en herfst. Deze soort kan een hoogte bereiken van ongeveer 80-100 cm en heeft een opgaande groeiwijze. De Rosa Elfe heeft een sterke weerstand tegen ziektes en is geschikt voor zowel in de border als in de pot. Het is een prachtige en elegante toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.