Rosa (Hybrid Tea Grp) Whisky Mac

Rosa (Hybrid Tea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rosa Whisky Mac er en smuk rose fra Hybrid Tea Group med store, dobbelte blomster, der har en varm orange-rosa farve. Denne rose blomstrer om sommeren og efteråret og spreder en dejlig duft i haven. Planten har en oprejst vækstform og kan nå en højde på cirka 100 cm. Whisky Mac er en stærk og sund rosetype, som trives godt på solrige steder og i veldrænet jord. En smuk tilføjelse til enhver have eller som skæreblomst i buketter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Rosa (Hybrid Tea Grp) Whisky Mac er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende haveplante, der mister sine blade om vinteren. Det er derfor vigtigt at beskære planten godt om efteråret og beskytte den mod frost.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ekstra under streng frost. Det er et godt valg til haven, da den er godt modstandsdygtig over for kolde temperaturer.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Whisky Mac kræver regelmæssig pleje som at beskære visnede blomster og regelmæssig vanding. Det er vigtigt at gøde planten godt og beskytte den mod sygdomme og skadedyr. Denne haveplante trives bedst på et solrigt sted med veldrænet jord.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Whisky Mac har brug for cirka 60-80 centimeter plads til at vokse og blomstre ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft, og at der er tilstrækkelig afstand til andre planter i haven. Tag også hensyn til plantens størrelse ved plantning og placering i haven.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Whisky Mac trives bedst i fuld sol og har brug for mindst 6 timers sollys om dagen. I skyggen vil planten sandsynligvis ikke vokse og blomstre så godt. Derfor anbefales det at plante planten et solrigt sted.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Whisky Mac har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Det anbefales at kontrollere planten ugentligt og give vand, når jorden føles tør. Overvanding frarådes, da det kan forårsage rodrot.

  Ja, planten Rosa (Hybrid Tea Grp) Whisky Mac tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den søde duft og de lyse farver på blomsterne. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for bestøvere som sommerfugle og bier.

  Ja, du er god for biodiversitet, fordi du tiltrækker blomster, der tiltrækker insekter som bier og sommerfugle. Derudover kan visse fuglearter nyde frøene, du producerer. Det er vigtigt at have en variation af planter i haver for at fremme biodiversiteten.

  De Rosa (Hybrid Tea Grp) Whisky Mac blomstrer fra juni til oktober. Blomstringen varer i gennemsnit 4 til 6 uger.

  Ja, denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at sørge for, at planten får tilstrækkelig vand, især i varme perioder. Det anbefales at regelmæssigt kontrollere jordfugtigheden.

  Nej, Rosa (Hybrid Tea Grp) Whisky Mac er ikke spiselig. Det er en havplante, der primært dyrkes på grund af de dekorative blomster og duft. Spiselige roser bliver normalt dyrket specifikt til forbrug.

  Ja, mange planter har en lyddæmpende effekt ved at absorbere og reflektere lydbølger. Planter i haven kan hjælpe med at dæmpe lyden og gøre omgivelserne mere stille. En tæt beplantning har generelt en større lyddæmpende effekt.

 • Denne plante bør beskæres bedst omkring tidlig forår, inden den nye vækst begynder. Fjern døde, syge eller beskadigede grene og beskær resten af grenene til cirka to tredjedele af deres længde. Sørg for at bruge en skarp beskæringssaks for at lave et rent snit.

  Denne plante har brug for jævnligt vand, især i tørre perioder. Sørg for at jorden altid er let fugtig, men ikke drivvåd. Giv vand ved plantens base for at forebygge skimmelsygdomme.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at potten er stor nok, og læg en lag grus på bunden for ekstra dræning. Vand planten regelmæssigt og tilsæt gødning fra tid til anden for optimal vækst.

  For optimal vækst af haveplanter er det vigtigt at sørge for en veldrænet og næringsrig jord. Det anbefales at regelmæssigt gøde jorden med organisk gødning og holde øje med pH-værdien af jorden. En sund jord med tilstrækkelige næringsstoffer vil hjælpe planten med at vokse og blomstre godt.

  Denne plante trives bedst på en solrig plads og har brug for godt drænet jord. Det er vigtigt at beskytte planten mod stærk vind og frost. I sommermånederne kan planten også have gavn af regelmæssig vanding.

  Om vinteren kan det være nyttigt at beskytte planten mod frost ved at lægge muld eller blade rundt om basen. Det anbefales også at beskytte planten mod kraftig vind ved at skabe en læ. Klip ikke planten for tidligt om efteråret, men vent til foråret, så den er stærkere inden vinteren.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Beskær døde eller syge grene for at fremme plantens sundhed. Gød planten om foråret og sommeren for optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig gødskning med en afbalanceret gødning til blomstrende planter. Giv gødningen om foråret og gentag dette i løbet af vækstsæsonen i henhold til instruktionerne på emballagen. Undgå overgødskning for at undgå skade på rødderne.

  Mulch er gavnligt for havplanter som denne type, det hjælper med at holde jorden fugtig og beskytter mod ukrudt. Brug organisk materiale som blade, halm eller kompost og læg et lag på ca. 5-10 cm rundt om planten, men undgå at placere det direkte mod stammen for at undgå rådne. Forny mulchlageret årligt for at holde planten sund.

  Denne plante trives bedst i jord med en let sur til neutral pH. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. organiske gødninger. En korrekt surhedsgrad sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter kan der anvendes biologiske bekæmpelsesmidler såsom rovmider eller mariehøns. Derudover kan regelmæssig inspektion af planterne hjælpe med at opdage skadedyr i tide og behandle dem. Fjernelse af angrebne dele af planten kan forhindre yderligere spredning.

 • Beskrivelse

  Rosa Whisky Mac er en smuk rose fra Hybrid Tea Group med store, dobbelte blomster, der har en varm orange-rosa farve. Denne rose blomstrer om sommeren og efteråret og spreder en dejlig duft i haven. Planten har en oprejst vækstform og kan nå en højde på cirka 100 cm. Whisky Mac er en stærk og sund rosetype, som trives godt på solrige steder og i veldrænet jord. En smuk tilføjelse til enhver have eller som skæreblomst i buketter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.